+1 oy
1,525 göst.
Diğer kategorisinde (569 puan) tarafından

image

bunu Instgrm da ki @hastalanmayancocuk sayfasinda gördüm ve sizinle paylaşmak istedim .. israrla vermek isteyenlere birsey diyemem siz bilirsiniz +kansızlık yapıyor ve daha birsuru şey.. dış çürümesine neden oluyor onun yerine yoğurt peynir verin diyor 

24 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Katilmiyorum 1yasindan sonra verilir sut alakasi olmayan bi paylasim 
(12,145 puan) tarafından
Evet doktorlar da öyle diyor her doktor kendi bilsiğini söylüyor ama ne içirelim keçi sütünü nerden bulcam güvenilir şehrin göbeğinde
tarafından
Admin burdan link paylasmisti adminin postlarina bak istersen canim
(1,412 puan) tarafından
Süt alerjisi olan oğluma 13 aylıkken doktor diyeti bozdu şuan 21 aylık günlük 1 bardak süt hakkı var onunlada muhallebi yapıyorum yiyor sade sütü sevmez birtek kakaolu kutu sütü severek içiyor onu da ben vermek istemiyorum evde kendim kaynatıp içirmek varken :)
tarafından
Ay bilmiyom klasik olacak ama ben verdim oğluma 1yasindan sonra buskuvili oekmezli bildircin yumurtali hemide :)
(1,412 puan) tarafından
Ohh yarasınnn :P
tarafından
Suan 14yasinda camis gibi masallah dkxjjd
(1,412 puan) tarafından
Bnm büyük oğlanda çok severdi sütü 1 yaşında başladık gece biberonla bisküvili pekmezli süt icmeden uyumazdı sene de 1 defa hasta olursa olur 2.yi göremezsin  kan değerleri de hep yüksekti hiç düşmedi 12 yaş şuan  geçen yıl korona olduk aynı odada kaldı sobalı ev olunca ona bulaşmadı bile.. Hani diyor ya çok hastalanır diye eee bnm oğlan bide 34 haftalık doğdu üstüne kalbi delikti 7.5 yaşında anju oldu o söylenene göre şuan bnm oğlanın hastalıktan gözünün açılmaması lazımdı..
tarafından
Yani kusum bende ondan bahsediyorum kisiye gire degisiyo bu durumlar
(1,412 puan) tarafından
Aynen öyle.. Ve süte böyle zehir gibi bakmaları bana pek mantıklı gelmiyor..
tarafından
Hep selonun basinin altindan cikiyo dkdjjd
(1,412 puan) tarafından
Kız bu ağıza fermuar çeken emoji varya Mihri   hah işte şuan tamda onu yapıyorum buraya niye atılmıyo ki o emoji yaw :D
tarafından
He atilmiyo baci boşver fermuar cekme djjdhd
(1,412 puan) tarafından
Çekemiyom zati bak bir karış açık :D
tarafından
Ahahha
(1,412 puan) tarafından
Kız Mihri bişey sorcam sana
tarafından
Sor kusum
(1,412 puan) tarafından
Seninki de 14 yaşmış oğlan dimi.?
Bizim ki 12 ama tecrübelisin senin ergen kafa da her şeye küsüp naz yapıyomuydu o yaşlarda.?
Kız hemen alınır küser oldu 1 aydır filan sesimi yükseltsem ağlıyo eşşek sıpası odasına kapanıyo.. Ergen kafa diye seviyom artık :)
(1,412 puan) tarafından
İnek sütünden mi böyle duygusal oldu acaba adjskfdjj
tarafından
Balım ben bunlari yasamadim uysal bi cocuktu ali nazi tripleri yoktu ama bu sene liseye basladi artik bizle biyere gelmek istemiyo ara ara biraz rahat birak anne diye sitem ediyo ama oyle dikbasliligi olmadi insallah boyle devam eder diyorum senden biraz anlayis bekliyo sanirim desteklemeni falan kararlarina saygi duy ve uslubuna dikkat ederek konus kuzum hassaslar su donemde
(1,412 puan) tarafından
Kız aşırı hassaslaştı ztn görme önceden hayır dedim mi ikilemezdi şimdi eveti duyana kadar isteğini dile getiriyor evet demeyince küsüyor ergenusmus seni diyip sarılınca öyle deme bana diyor :) Çok fena yaa Eşşek sıpası  şimdi birde gitar istiyo benden güneş gözlüğü istiyo bakalım sırayla yapıcaz artık isteklerini  eşimde gitar istediğini duyduğundan beri romantik serseri diye seviyo :)))
tarafından
Kusum tabiki istiycek aslinda buna sevinmen lazim istegini alana kadar vazgecmeyen bi evladin var ne guzel ne istedigini bilen ve nasil istiycegini bilen bide burdan bak :) bizde gecen sene aldik gitar zaten mantiksiz seyler degil bunlar ama sor kullaniyomu gitari iki kere gitar dersine gitti sonra bolumum zor gitarla ugrasamam yazlari ilgilencem dedi duvarda asili duruyo ama iyiki almisim valla suan 3katina cikti aldigimiz gitar acemiler icin olani hemide jdjjd
 babasindan gecen kulaklik istedi adam bi geldi 300liralik kulaklik almis ulan dedim ben desem bana almassin :) karne hediyesi bilgisayar istedi onuda aldi varken alinsin bebelerin icinde bisi kalmasin kusum nebilem ya :)
(1,412 puan) tarafından
Laptopuma el koydu zaten gitarı da okulda müzik sınıfı varmış ordan özendi tlfonunu yenilemek istiyo da onu bekletiyorum daha zamanı var yaşı küçük bende elimden geldiğince her istediğini almaya gayret ediyorum babasızlığını hissetmesin diye oynamadığı oyuncak kalmadı diyebilirim
tarafından
Masallah sana sen cok iyi bi annesin canim benim ❤️suan normal onun tavirlari uzulme sen kusum her ergende degisir hareketler kimisi cok iyi giderken bianda bile degisebilir banada diyolar 11. Siniftan sonra cozurtuyolar kimisi diye bende ondan korkuyorum mesela
(1,412 puan) tarafından
Ayy bakalım Allah sabır versin bize :)
-Reklam-
+3 oy
(45,023 puan) tarafından
Amann Lee hepimiz o sütle büyüdük a nolduki sapasaglamiz doktorlaa kalsa a su bebeler aç  eskiler inekten sağar kaymatir miss gibi tazecik icirirlermis kutu sütte hakiki süt bile degilki ağır gelsin suda var hep sanki köy sütü gibimi elime öle geçse miss gibide iciriirm valla kansızlık yapar diyolar ikisininde kan değerleri çok şükür iyi vermeyen vermesin zaten günde iki kez iciyo şükür zehirlenme gibi yada başka hastalıkları olmadi
(22,057 puan) tarafından
Çok haklısın askoommm
(143 puan) tarafından
+++++++
+2 oy
tarafından
Ben kızıma günlük bir bardak veriyorum. Vermeye de devam edicem
+2 oy
(25,181 puan) tarafından
Bas bas bagrıyorum burda ama inanmıyorlar ben verdim veriyorum hiç zararı olmadı diyen uzmanlar dolu burası :D inek sütü evet çok faydalıdır, AMA belli bir yaştan sonra. Ben bu yaşımda bile 1 bardak içsem karnıma kramp giriyo düşün. Hele ki emen bebeğe mama içen bebeğe asla verilmemeli. Ve keçi sütü ile başlanmalı. Şimdi gelcekler anam beni inet sütüyle büyütmüş diyen uzmanlar :D 
tarafından
Ufff amaannn djjd
tarafından
Susun artık ya habire bildirim geliyor
(25,181 puan) tarafından
Hanife susun dedi dağılın:D
tarafından
İyi beeee
(902 puan) tarafından
Yoooo ben keçi sütyle büyüdüm selmaaa :D bu arada keçi gibide inatciyim galiba süt annemin keçi olduğundan kaynaklı:D
+1 oy
(7,482 puan) tarafından
2 yasindakine ne vericen emzirmeyi biraktirdim e bu cocuga onun yerine birsey vermek lazim zararinin olacagini da dusunmuyorum zehir vermiyoruz sonucta 
+1 oy
(22,057 puan) tarafından
Ay yorumlar cok komik :D
0 oy
(2,099 puan) tarafından

Mama yiyordu 17 aylık bıraktık süte geçtik 

27 aylık süt içer gece bir kere 

Ne verelim süt yerine 
(2,099 puan) tarafından
Keçi sütü marketlerde oluyor mu acaba onun dışında alacak yerim yok malesef canım
(25,181 puan) tarafından
Migrosta var canım
(2,099 puan) tarafından
Yaaa sağol canım bilmiyordum bı bakiyim

Peki son bişey soruyum inek sütüne ilk başlarda alerjisi vardı aylar sonra geçmişti
İnek sütü icebiliyor artık keçi sütünde de sıkıntı olmaz sanırım demi oda süt sonuçta
(25,181 puan) tarafından
Alerjik bünyeli ise azcık tattır öyle bi bak canım bence tam bilmiyorum
(2,099 puan) tarafından
Tamam canım bı deneyim teşekkür ederim
0 oy
(7,369 puan) tarafından
Teşekkür ederiz canım hiç vermedim verenlere bende zararlı sindiremiyorlar ve bir çok şeye neden oluyor diyorum ama çoğu dinlemiyor malesef 
0 oy
(5,451 puan) tarafından
Bizzat cocuk doktoru ile gorusmus biri olarak soyluyorum 2.yasina kadar onermiyoruz dedi 

14 aylik gunde 2 kere mama veriyorum 1 kerede sut veriyorum dedim sıkıntı yok dedi =)
0 oy
(1,045 puan) tarafından
Kızıma buldugm zaman keçi sütü verdim onun olmadgı zamanda inek sütü içti 2.5 3 yasına kadar simdi 4 yasında
0 oy
(2,122 puan) tarafından

Doktorlar 1 yaşından önce vermeyin der komşum bebeğine doğduğundan beri veriyor :ermm:

(569 puan) tarafından
Ilerde zararlarını görür.. abimin eşide verir hep ve çok sık hasta olur cocuk
(2,122 puan) tarafından
Bunu onun düşünmesi gerek anlattım çok bilmiş gibi konuştu bende artık birşey demedim
(8,323 puan) tarafından
Cocuga acidim büyük insanin bile karnini sisiriyo bebek kim bilir ne yaşıyor
(2,122 puan) tarafından
7.çocuğu ve hiç umursamıyor bırakıp gidiyor. Allahım sen evlat hasreti ile yanıp tutuşan kullarının kucağını doldur ne olur   aminnnn....  Böyleleri hak etmıyor
(8,323 puan) tarafından
Valla ya iste doğur doğur at bunlarin ki
0 oy
(417 puan) tarafından
Kişi mecbur kalmasın yoksa.. at sütü bile verir
0 oy
(8,323 puan) tarafından
Oğlumu kontrole götürdüğümde 2 ayrı uzman doktor 1.5 2 yaşına kadar süt içirme dediler. Ben 2 yaşına yakın vermeye başladım tabi bazı cahiller var 4 5 aylikken sut verme peşine düşen(maddiyat yüzünden olanlara bir sey diyemem)
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Ya valla vermedim 17 aya kadar sütum kesildi günlük 100 ml içiyor kızım vermiycektim aslında instakramda bebek hemsiresi bayan var o kızına 1 yaşından veri veriyor sütu çok zararlı olsa o nie versin okumuş hemşire olmuş insan bilemedim bende veriyoeum
0 oy
(725 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum bem kızıma hiç vermedim ama misafirliktr gilan çoçuklarda görünce istedi keçi sütüne başladık 1 haftadır 32 aylık kızım
0 oy
(907 puan) tarafından
İnet sütü hiç vermedim 21 aylık olacak 

Köyde keçi sütü verdim sulandırarak. İst migrosta satılan keçi sütü verdim. Zaten 1 ay öncesine kadar mama içmiyor artık süt gerek duymuyoruz bir kaç kez sabah verdim içmedi. Sadece yumurta yada sütlü tatlı kullanıyorum. Yoğurt ayran kefir çok sever 
0 oy
tarafından
HER ANNENIN SÜTÜ KENDI BEBEGINE FAYDALIDIR dıyorum
0 oy
(815 puan) tarafından
Diş çürümesi yapmaz canım o yanlış bir bilgi bence kardeşim 1 yaşından beri günde 1 litre süt içerdi büyüdükçe litre arttı evet bağışıklığı çok zayıf daha 3 yaşında 1.5 ay hastanede yattı doktorlar bulamadı ne olduğunu düşmeyen ateş en son bağışıklığı zayıf dediler çıktı hastaneden 14 yaşında hala ağzında süt dişi var inanamazsın :) o zamanlar yaşadığımız durumda internet lükstü şuan herşeyi biliyoruz 1 yaşında oğlum ben asla süt içirmem gereği yok çok mükemmel bir besin kaynağı değil benim gözümde
(14,229 puan) tarafından
Sütun diş çürümesi yaptığını kim söylemiş ki. Gece beslenmesi ve içine katılan cici bebe falan diş çürümesi yapıyor. Ayrıca biberonla içiyorsa oda yapıyor. Her çocuğun dışı bu sebepten curuyecek diye bir şey yok ama benim oğlumun bu yüzden çürümeye başladı
0 oy
(163,978 puan) tarafından
aynen oyle burda dr esimede oyle dedi 
0 oy
tarafından
Ay bende oglum inek sutu icmiyor diye kiziyordm gece mama yaparim niye icmiyor diyip duruyordm kendime iyikide icmemis oglum bnden akilliyms masallah

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 126 göst.
29 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Merve.01 (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 187 göst.
27 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Nurtopum (710 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 468 göst.
17 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birkoalaannesi (512 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 461 göst.
30 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Mina gozde (2,672 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,488,867 soru

24,336,431 cevap

345,876 kullanıcı

...