Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaDoğum ve SonrasıDoğum Sonrası AnneHamilelikte Beslenme Tavsiyeleri

Hamilelikte Beslenme Tavsiyeleri

Sağlığımız açısından beslenme konusu oldukça önemli olan konulardan biridir. Ancak anne olacağınızı öğrendiğiniz andan itibaren bu önem oldukça artmaktadır. Çünkü artık bve bebeeşitav Hamilelikte beslenme konusu hakkında bilmeniz ve dikkat etmeniz gerekenleri sizler için açıklayacağız. İşte detaylar..

Alacağınız Kalorilere Dikkat Etmelisiniz!

Hamile kaldığınız zaman canınızın her istediğini yemelisiniz düşüncesi son derece yanlıştır. Çünkü yiyeceklerden aldığınız kaloriler sizin ve bebeğiniz için son derece önemlidir. Örneğin, patates kızartmasından alacağınız kalori ile fırında patatesten alacağınız kalori aynı olmayacaktır. Bebeğiniz için her gün almanız gereken kalori 2000 kalori kadar olmalıdır. Yani yapacağınız beslenme, bebeğinizin gelişimini destekler nitelikte yani kaliteli olmalıdır.  Besinlerden alacağınız kalorinin keyfi olmamasına ve bebeğinizi besleyecek besleyici unsurlardan olmasına dikkat etmelisiniz. Kısaca beslenme sırasında alacağınız kalorilerin niceliğine değil niteliğine önem verirseniz bu durum hem sizin hem bebeğiniz için oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca hamilelikte alınan kiloların kolay verilmesi için beslenmenizin kalitesine son derece dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın.

Aç Kalmamaya Özen Gösterin!

Hamilelik süresince minik bebeğinizin sağlığı ve mutluluğu sizi de mutlu edecektir. Bunun için beslenme konusunda en önem vereceğiniz konu aç kalmama konusu olmalıdır. Bebeğinizin, sizin aldığınız besinler ile beslendiğini unutmayın. Sizin aç kalmanız demek, bebeğinizin aç kalması anlamana gelir. Bu da, bebeğinizin sağlığı ve gelişimi için son derece zararlı olacaktır. Alacağınız öğünler az az ama sık olmalıdır. Aç kalmazsanız bebeğiniz de siz de mutlu olursunuz bunu unutmamalısınız. Ayrıca siz acıkmasanız bile bebeğinizin acıkabileceğini lütfen unutmayın

Mutlaka 6 Öğün Yemeye Özen Göster!

Hamilelikte Beslenme

Hamilelikte beslenmesine dikkat eden annelerin hamilelik süresini doldurma şansını arttırdığı, yapılan araştırmalar ile ortaya konmuştur. Bu nedenle hamilelik sırasında yapacağınız beslenmenin 3 ana öğün ve 3 ara öğün şeklinde toplamda 6 öğün olacak şeklinde olmasına dikkat etmelisiniz. Gün içinde az az ama sık yemek ayrıca hamilelikte yaşayacağınız bulantı, kusma hazımsızlık gibi durumları da minimuma indirecektir. Ayrıca yiyeceğiniz 3 ara öğünde meyve ve sebze olmasına dikkat etmelisiniz.

Karbonhidratlarla Beslenmekten Korkma!

Karbonhidratlarla beslenme denilince akla kilo almak gelmektedir. Ancak karbonhidratlar vücut için olmazsa olmazdır. Dikkat edilmesi gereken tek şey karbonhidratların ölçüsünü ayarlamaktır. Tam tahıllı ekmek, yulaf ezmesi, esmer pirinç, taze meyve sebzeler, kuru fasulye ve patates gibi besinler karbonhidrat açısından oldukça besleyici besinlerdir. Karbonhidratlardan kaçmak yerine kendiniz ve bebeğinizin sağlığı için karbonhidrat açısından zengin besinler tüketmeye özen gösterin. Ancak karbonhidratlı ürünler tüketirken gereğinden fazlasını almaktan kaçınmayı unutmayın.

Mevsiminde Sebze ve Meyve Tüketimi Yapmaya Özen Gösterin!

Mevsiminde sebze ve meyve tüketimi beslenme için olmazsa olmazdır. Taze meyve ve sebzelerin besin değerinin yüksek olması ve sağlıklı olması sizin ve bebeğiniz için büyük bir artıdır. Çok işlem görmüş ve dondurulmuş besinler kimyasala şekere ve yağa ihtiyaç duyarlar. Bu durumda bebeğiniz için kötü durumlar oluşturabilir. Dondurulmuş ürünlerden uzak durmaya özen gösterin. Dalından sebze ve meyvelerin hamilelikte sağlıklı bir beslenme için olmazsa olmaz olduğunu unutmayın. Taze sebze tüketmeye ve buharda pişirme yöntemini tercih etmeniz sizin ve bebeğinizin sağlığı için oldukça faydalı olacaktır.

Bebeğiniz olacağını öğrendiğiniz andan itibaren sağlığınıza özen göstermeniz gerektiğini unutmayın. Zamanında doğum ve en önemlisi sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek için yediğiniz besinleri özenle seçin. Unutmayın ki, siz sağlıklı beslenirseniz ve sağlıklı bir hamilelik geçirirseniz bebeğinizi kucağınıza sağlıklı bir şekilde alırsınız.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et