0 oy
209 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (155 puan) tarafından
Kizlar nohut yemeğini yada kuru fasulye yemeğini nasıl yapiyorsunuz ben yapınca hiç güzel olmuyor ama kardeşim yaptım parmağımı yecek resmen bir beceremedim yaa tarifi veriri misiniz bana

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Önce suda biraz havasını alıyorum sonra 

Dudukluda 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Nohutları bir gece öncesinden ıslatıyor Sun Düdüklüye sıvı yağ spgan domates salçası baharat Et bulyon ve nohutları ekliyorsun üzerine su ekliyorsun on numara bir nohut yemeği oluyor benim nohut yemeğime de eşim bayılır Ama bazıları yakıştırmıyor Ben nohuta da fasulyeye de kekik mutlaka atarım Bence denemelisin
tarafından
1 tane sivri biber yarımda kapya biber doğra canm çok güzel oluyo
0 oy
(11,447 puan) tarafından
Geceden islat o suyu dök düdüklüye koyarken sıcak su ekle et koyacaksan eti de at içine ikisi bir pissin ben arpacık soğan kullanırım daha lezzetli oluyor tencerede yağla kavur soğanları salçayı da kavur pişen nohutu da at içine pisirdigin suyundan ekle az gelirse extra sıcak su koyarsın tuz karabiber kısık ateşte özdeşleşsin
0 oy
(2,746 puan) tarafından
1) önce nohutu iyi seçmen lazım. İri yumuşak nohut olacak.

2) nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekleyeceksin ki güzel pişsin 

3) tuzlu suda beklettiğin nohutları 1 tur düdüklüde pişir. Yani kaynasın al. Tuz at azcok soyulmasın. Ben direk nohutu ıslattığım suyla haşlıyorum. Zaten tuzlu. Böylece nohutun gazı çıkıyor. 

4) nohutları süzüyorum.

5) tencerenin dibine yağ koyuyorum ve ince kıydığım soğanları kısık ateşte yakmadan yavaş yavaş kavuruyoruz kokusundan anlıyon zaten.

6) üstüne salça ekliyorum. Yine salçayıda yakmadan hafifçe kavuruyoruz. Kenarda 1 çay bardağo su beklet olurda yanacağını anlarsan ekle o suyu. Ama salça çiğ kalmasın. O kokusu çıksın.

7) üstüne nohutları ekle. Suyunu ekle. Tuz ve kırmızı biber at. Kapağı kapat pişir. Piştikten sonra azcık dinlendir. Hemen servis etme.

Not : eğer et atacaksan. Etide soğanla beraber hafifçe Kavur ama kavurmaya çevirme eti. Hafif yumuşayana kadar kavur. Sonra salçayı ekle. Ben etsiz seviyorum nohutu o yüzden pek et atmam
(3,205 puan) tarafından
Aynen yazdıklarına katilarak arkadaşa tavsiye olsun diye  buraya yaziyorum.  ek olarak suyu koymadan önce bir kaşık un koy kıvamlı olsun canım
0 oy
(808 puan) tarafından
Kuşbaşı duduuklide haşla 

Nohut haşla 

35 dk ikisi

Soğan havuç kavur 

Salça ekle 

Et ve nohutu ekle

Etin suyunu köy kaynayınca pul biber

Fasulyede aynı şekil 
0 oy
(17,924 puan) tarafından
Canım ben haşlıyorum düdüklüde etle yapıyorum eti kavurup soğan salça koy fasulyeyi koy suyunu koy kaynayınca tuzunu at gayet güzel oluyo
0 oy
(3,101 puan) tarafından
Et kavurrum sonra domates rendelerim uzerine az yagda biraz kavrulunca uzerine salca snra fasulye bi karistrip.su eklerim.tuzu pismye yakin eklerim.gec piser derler basta ekleyince
0 oy
tarafından
Önceki akşam ıslatırım ıslatmasam sabahı ıslatırım ondan sonra suyunu dökerim ben kırmızı ve yeşil biber soğanımı kavuruyorum daha sonra karabiber kimyonumu tuzumu atıyorum etli yapacaksam etimide haşlıyorum kendi suyunda tabi daha sonra hepsini karıştırıyorum hepsini beraberinde kavuruyorum sonra sıcak suyumu yavaş yavaş ekliyorum sonra düdüklünün ağzını kapatıyorum pişiyor 30 35 dk ya kadar oh mis bizimkiler herkes bayılıyor yaptığım yemeklere en son youtube kanalı açmayı düşünüyorum zaten
0 oy
(3,491 puan) tarafından
Benimki çok lezzetli olur herkes beğenir, övünmek gibi olmasın. Düdüklü tencerede pişiriyorum. 24 saat suda bekletip buzluğa atıyorum suyunu birkaç kez değiştiriyorum , lazım olunca çıkarıp düdüklüye, soğan salça bol zeytinyağı üstünü geçecek kadar su,  tuz, karıştır, 15-20 dakikada tamamdır. Hepsini direkt atıyorum soğanı kavurmak filan yok. İspir fasulyesi tavsiye ederim daha lezzetli olur. Nohut daha geç pişiyor onu 20dk pişiririm. 

Hatta kayınvalide çok beğendi nasıl yapıyosun diye sordu, kullanmadığım düdüklüyü ona verdim, dediğim gibi yapmış, kaynı misafieliğe gelince çok beğenmiş, eşine demiş öğren de sen de böyle yap: D 
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Bir gece önceden islatiyorum sabah aynı suyla haşlıyorum. Sonra suzuyorum. Daha sonra tencereye sıvıyağ paket yağ soğan kavuruyosun sonra domates salçası varsa birazda biber salçası pişiriyorum pul biber atıyorum sonra kıştan hazırladığım domatesbiber melemen konservemden atıyorum biraz içine oda pişince fasulye yada nohut hangisini isladiysan onu atıyorum içine karıştırıyorum suyunu koyuyorum tuzunu koyuyorum et bulyonunu koyuyorum pişiriyorum öyle çok ta güzel oluyor valla. 

İlgili sorular

0 oy
44 cevap 532 göst.
17 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 142 göst.
3 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Mhmd8mrn (6,057 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 180 göst.
12 Şubat 2024 Aile kategorisinde Nevbahar21 (555 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 138 göst.
16 Aralık 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,782 soru

11,429,596 cevap

34,989 kullanıcı

...