0 oy
179 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (448 puan) tarafından
7 dakika kaynatıyorum. Serçe parmağımı yakıcak şekilde soğuyunca mayalıyorum ama cıvık oluyor

7 Cevaplar

+1 oy
(1,760 puan) tarafından
Üstünü delikli kapla kapat suyu buharlaşsın mayaladıktan  4-5 saat sonra buzdolanında beklet 

Sütede bağlı inek sütü genelde sulu oluyor ztn koyun yoğurdu taş gibi 
(1,760 puan) tarafından
Delikli kap olsada sar etrafını öyle bırakma
(448 puan) tarafından
Sütü kaynatırken ve soğumaya bırakınca üzerini kapatmıyorum açık oluyo
(1,760 puan) tarafından
Mayaladıktan sonrasi için dedim onu
(6,025 puan) tarafından
kavanoza mayalıyorum ben, kapağı kapatmıyorm, tülbentle örtüp öyle sarıyorum
-Reklam-
+1 oy
(13,892 puan) tarafından
7 dakika çok az değil mi ya. Ben çok uzun kaynatirim. Kaynamaya başladiktan sonra yarım saat kaynatirim. Mayalarken üstüne tel süzek koyup öyle sar üstünü. Kapak kapatirsan sulu olur. 
(448 puan) tarafından
Çok kaynatınca yararlı olan bakteriler ölüyor diyolar diye ben kısa tutuyorum
(48,704 puan) tarafından
cok kaynayinca içindeki su gidiyomus ondan koyu oluyormus dolaba koydugunda bir gece üstü açık birak. fazla kaynatip dene
(428 puan) tarafından
Aynı yorumu yapmaya gelmiştim. Çok az 7 dk. Kaynatilca suyu çıkar özü kalır. Yoğurtta sert olur
(372 puan) tarafından
Sütü kesinlikle tamamen kaynamadan kullanmayın brucella olma ihtimali çok yüksek
+1 oy
(264 puan) tarafından
Üzerine kapak kapatma terleyince su oluyor yoğurdun üzeri. Mayada çok bırakma kontrol et çünkü çok kalınca suya kesiyor yeşilimsi suya. Bir de ben mümkünse iki gün kaşık değdirmem kalıp gibi olur dolapta 24 saat de hiç dokunöayabilirisn. Ama bil bakalım noluyor eşim ben katı yoğurt sevmem cıvık yap diyor :D
(2,835 puan) tarafından
Mayaladıktan 4 5 saat sonra ağzı açık bir şekilde buzdolabında bi gece beklet  kaymağı ve yoğurdu çok güzel oluyor. Bi püf nokta daha mayalanma  esnasında kapağını kapatma süzgeç koy kapak niyetine sonra örtüyle ört kapakta su toplanıp toplanıp yoğurda dökülüncede çocuklaşıyor birde çok sıcak olunca da
0 oy
(15,726 puan) tarafından
Mayayı mi az koyuyorsun ? Birde çok soğuk olmamalı ondan cıvık olur 
(15,726 puan) tarafından
Puahhahaha basur dudaklarınla bana laf mı attın sen ,:D
(13,702 puan) tarafından
Ya suooosss kandırma milletin sütünü mundar etme :D
(15,726 puan) tarafından
Aksine millete zehir gibi bilgiler veriyom ☺️ sende yaz bı köşeye lazım olar
(13,702 puan) tarafından
Heyatttta uğraşamam yoğurt bilmem ne..
Faruk 6 aylıkken 2 kere yaptım daha da isim olmaz :D
(15,726 puan) tarafından
İşte beceriksiz karısin birde benim protezli tırnaklarıma laf cation ☺️☺️☺️
0 oy
(185 puan) tarafından
Bir türlü tutturamam on kere denedim hep cıvık oluyor ya. Anneme yaptırırm 
0 oy
(2,483 puan) tarafından
Sutu ara ara karistirarak 1 parmak eksilene kadar iyice kaynat. Sonra parmagin 6 sene kadar dayanacak sicakliga geliye kadaf sogut. Soguturkende ara ara karistir. Mayana az tencereden alip iyice karistir ve tencereye at. Iyice karistir. Maya her yere dagilsin sutte. Sonra kavanozlara doldur. 50 derecede isittigin firina agzi acik sekilde koy. 4 5 saat mayalansin. Sonra cikarip 1 gece dolapta beklet. Tas gibi olur. Burda puf nokta karistirma islemleri ve sutun isisi.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 104 göst.
28 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Beyza34 (281 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 65 göst.
18 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Nare88 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 155 göst.
14 Ağustos 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Sibelhome (812 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 68 göst.
12 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lavinya01 (258 puan) tarafından soruldu

380,358 soru

11,388,625 cevap

34,894 kullanıcı

...