0 oy
168 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (0 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar.

7 aylık bebeğim var. Yaklaşık 3-4 aylıkken vücudunda bir egzama vardı, süreç içinde 1-2-3.. derken iyice vücudunun farklı farklı bölgelerine yayıldı. Kortizonlu kremler epey iyileştiriyor ancak bu tarz kremler birkaç gün kullanılabildiği için bıraktıktan birkaç gün sonra yeniden çıkıyor veya var olan egzama döküntüleri de kötüleşiyor. Piyasada adı geçen tüm atopik nemlendiricileri denedim. (Düzenli nemlendirici kullanıyorum)Vücudunu her banyoda şampuanlamıyorum.Hipoalerjik deterjan kullanıyorum, çift durulama yapıyorum ve %100 pamuk kıyafetler kullanıyorum. 

Alerji uzmanıyla görüştük. Deri ve Kan testi yapıldı, hiç bir şeye alerjisi çıkmadı. Doktorumuz testlerin doğru yanıt vermediğini, süt alerjisi olabileceğini söyledi ve diyet önerdi. Ek gıda da süt ve yumurta ürünlerini kestim (zaten miktar olarak çok az ek gıda alıyor. ) Ancak formül mamayı değiştiremedim. 7 ay boyunca normal formül mama ile beslendiği için alerjen mamayı kesinlikle içmiyor. Normal formül mamaya devam ettikçe, ek gıdada süt ürünlerini kesmem bir anlam ifade etmiyor çünkü süt ürünleri yine tüketmiş oluyor. Alerji mamaları o kadar kötü ki. Ben bile kokladığımda öğürüyorum. Çocuk da kabul etmeyince , elim o mamayı yedirmeye gitmiyor. Ancak her yolu deniyorum, egzamaları geçiremiyorum.. Alerjisi olup olmadığına da emin değilim ( sonuçlarda çıkmadığı için)

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Geceleri araştırmaktan uyuyamıyorum. Çok üzgünüm. Benzer süreci yaşamış kişilerden yorum bekliyorum. 

5 Cevaplar

0 oy
(4,327 puan) tarafından
Neredeyse aynı süreçten geçtik. Dediğiniz gibi bizim de alerji testlerinden birşey çıkmıyordu ama çoklu besin alerjisi vardı kesindi. Alerji mamaları kesinlikle iğrenç kokuyor benimki de içmedi. Allahtan emiyordu ben vegan beslenmeye geçtim. Bizim egzamalarımıza atopik krem değil de şu krem iyi geldi. Aşağıya link bırakıcam. Kortizonlu kremle birlikte onu da kullandım. Çok yağlı koyu bir krem. 10 gün gibi bir sürede geçirdi. Yalnız günde 6-7 kere sürekli sürüyordum. Sonra o bölgede biraz koyu renkli renk değişikliği kaldı sonra o da geçti. Ondan sonra da Bepanthol sensidaily yi kullandık. Tekrarlamadı hiç günde iki kere sabah akşam tüm vücut yapıyorum onu da. Yalnız bunlar öyle yüzde doğal içerik falan ürünler değil. Ha kimyasal ilaç da değil ama dediğim gibi yüzde yüz bitkisel doğal ürünler değil. Benim kızım 1 buçuk yaşına geldi. Çooook uzun zamandır kullanıyorum bi sıkıntı yaşamadım. 

Egzama için kullandığım krem : https://ty.gl/3xkloxbw4y

Bu Bepanthol dermanın iki çeşiti var. Benim kullandığım kutusunda "çok kuru ve kuruluktan tahriş olabilecek ciltler" için yazanı. Karıştırma. Öbürü baya ince tabakalı losyon gibi birşey
(0 puan) tarafından
Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim. Anne sütüm olsa, aylarca diyet yapmaya razıyım ama maalesef aylar önce kesildi, formül mama ile besleniyor.
Sizin egzamalarınız tek bir bölgede mi çıkıyordu ? Yoksa bizimki gibi vücudunun çeşitli bölgelerinde (omuz , bilek , dirsek , yanak gibi) var mıydı?
Linkini bıraktığınız ürünü araştırıp alacağım. O kadar çok şey denedim ki zaten... Ancak sizin egzamaların geçmesinde diyete girmeniz önemli bir rol oynamıştır diye düşünüyorum. Benim bebeğim için diyete girmek çok sıkıntılı gözüküyor , alerjen mama kabul etmediği için :(
(4,327 puan) tarafından
Evet malesef illaki diyetin etkisi oluyor. Bizzim başta yüzündeydi. Diyetle yüzü geçti ama vücutta böyle yuvarlak temre gibi çıkmaya başladı. Özellikle kollarında sırtında ve karnında vardı. Hani yaşına falan gelmiş olsa belki mamayı da kesebilirsiniz ama daha ihtiyacı var malesef :( bir de şeye dikkat edin bazısında su iyi geliyor bazısı sudan nefret ediyor. Bizim egzamalara iyi gelmişti hergün ılık su ile duş aldırın vıcık vıcık kremliyordım. Ama arkadaşımın bebeğinin egzaması suya girdikçe azıyordu.
(0 puan) tarafından
Evet bir yaşında formül mamayı kesen çok insan varmış. O zamana kadar bu şekilde idare edebilir miyim diye de düşündüm. Yani sadece ek gıdada süt ürünlerini kesmek ama formül mamayı normal vermek gibi. Fakat diyete girmiş olmuyorum işte. Miktar azaltmak sonucu değiştirmiyor.  İyice şaştım.
Banyo sıklaştırmak fayda eder mi bilmiyorum. Denenebilir.
-Reklam-
0 oy
(130 puan) tarafından
Crassula ovata bitkisi yaprak şeklinde zaten ondan bulabilirseniz , elinizle içerisindeki jeli cikartip bikac kere sürün . kardesimin elindeki egzamayi geçirdi, yarılıyordu eli kanıyordu o dereceyle yok etti .
(0 puan) tarafından
Kardeşiniz için sevindim. Sanırım bebek için kullanımı zararlı olabilir, içeriği bilemediğim için :/
(7,749 puan) tarafından
Para ağacının öyle bir etkisi mi varmış?
(130 puan) tarafından
Ufak bir yerine deneme yapabilirsiniz bebek için . İlaçlar kremlerde bu çeşit bitkilerden yapılıyor kimyasal karışıyor onun için doğalı en iyisi diye düşünüyorum
(130 puan) tarafından
Evet çok faydalı bende gördüğümde şaşırmıştım
(7,749 puan) tarafından
Aklımda olsun
0 oy
(2,869 puan) tarafından
Oğlumda da egzama var, ilk olarak 5 aylıktı sanırım öğrendiğimizde. Yumuşatıcı kullanmayı bıraktık, tüm kıyafetlerini ütülüyorum, hergün ılık suyla duş ve eubos kremle nemlendiriyorum, terletmiyorum kesinlikle ya da terlerse anında değiştiriyorum şuan büyük olduğu için, pamuklu kıyafetler giydiriyorum. Ama tüm bunlara rağmen 1 yaşına kadar sürekli yoğu  şekilde tekrarladı. Bunun en büyük sebebi de vücudun strese girmesiydi. Kan ve deri alerji testlerinde 8 aylıkken birşey çıkmamıştı zaten. Egzama vücut stresiyle de son derece bağlantılı bir durum. Her diş dönemimizde egzamamız arttı. Ya da her hastalık sürecinde çıktı vs. Şuan 2.5 yaşında artık daha iyi, hala arada çıkıyor, genelde hasta olduğu zaman. Onun dışında sorun yok. Diş dönemlerine özellikle dikkat edin ve o dönemlerde bakımlarınızı arttırın. 
(2,869 puan) tarafından
hayır mama veriyorduk, cilt döküntüsü dışında da hiçbir alerji belirtisi yoktu, O nedenle önermediler bize alerji mamalarını. yanak, kol dirseği ve bacaklarda çıkıyordu.
(2,869 puan) tarafından
Bir de yazın deniz suyu iyi geliyor bilgin olsun. Fırsatınız varsa götürün bol bol.
(0 puan) tarafından
Şaşırdım gerçekten. Çünkü çok araştırdım, çok doktor yorumu dinledim. Hani tek bir yerinde olsa belki bağdaştırılmaz ama vücudun çoğu yerinde olduğu için alerji düşünülerek, diyet önerilmiş genelde insanlara.. Alerjen mamayı vermek hiç istemiyorum ama bu şekilde de geçiremiyorum , çoğalıyor. Bilmiyorum:(
(2,869 puan) tarafından
Benim yeğenimde de olmuştu, genelde inek sütüne olanlarda keçi sütüne de oluyor ama doktroru alerji mamasını içmeyince keçi sütü önermişti onda işe yaramıştı. Doktorunuza bir danışsanız mı acaba? Keçi sütlü mama deneyebilir miyim acaba diye.
(0 puan) tarafından
Yeğeninizde egzamalar mı vardı? Ve kaç yaşındaydı?
Evet maalesef diğer h.yvan sütlerininde protein yapıları %95 aynı olduğu için kesinlikle önereceğini sanmıyorum.
0 oy
(19 puan) tarafından
Aynı seyleri yaşıyoruz çok zor gerçekten bizim sonucalr temiz 1 senedir diyetteyim ama kızımin sıkıntıları bitmedi ya gazdan ya kasintidan uyuyamiyor yavrum kesinlikle formül mamay birakin Aptamil denedinizmi o kokmuyor alerjik bebekelr için olanı onu kızım çok sevdi 
(0 puan) tarafından
Sizde de egzamalar var mı ? Ne zamandır diyettesiniz ? Benimki artık 7 aylık olduğu için yani normal mamanın tadını bildiği için alerjik mamaları yemek istemiyor. Egzamalar dışında sıkıntımız yok ama ne yapsam geçmiyor.
(19 puan) tarafından
VR olmazmi ama diyetle azaldı ama hala var kulaklarında çok yıprandım bu süreçte 1 senedir diyetteyim yaşına girecek bende aşırı zayifladim sutumde kesilmek üzere sütten kesmeye çalışıyorum oda ayrı yipratici bı surec
(19 puan) tarafından
Aptamil denemediyseniz tavsiye ederim doktorlar alerjik bebeklere yaziyolar ücretsiz alıyoruz biz
0 oy
(1,017 puan) tarafından

Bir bebek anne sütü almak üzere o fitratla yaratılıyor, ve anne sütüne alerjisi çıkıyor.  Yani anne herşey yiyor iciyor annenin yediği laktoz içeren şeyler alerji yapıyor bebege tuhaf değil mi özellikle yeni nesil çocuklarda süt alerjisi olması 

Neden sizce?

Egzama, kimyasal a maruz kalınca oluşan bir cilt hastalığı karaciğerin verdiği tepkidir. 


2 yaşında hacamat öneriyorum birkaç seans.
(0 puan) tarafından
Maalesef anne sütü yok. Keşke olsaydı da ben diyete girseydim. Alerji mamaları o kadar kötü ki. Keşke keşke anne sütüm olsaydı.. aylar önce kesildi maalesef..
(1,017 puan) tarafından
Kısmet sıkıntı etmeyin ve kendinizi sorumlu tutmayın

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 624 göst.
31 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Hdyc (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 117 göst.
15 Şubat 2024 Aile kategorisinde Ruken kara (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 269 göst.
12 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Herseyy (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 194 göst.
24 Ocak 2023 Aile kategorisinde Hmzftmnr (129 puan) tarafından soruldu

380,331 soru

11,388,008 cevap

34,891 kullanıcı

...