Ana Sayfa Hamilelik Hamilelikte Sağlık Böbrek Taşı İçin Bitkisel ve Doğal Çözümler
-Reklam-

Böbrek Taşı İçin Bitkisel ve Doğal Çözümler

2

Böbrek taşı geçirmiş olan herkes, bu sürecin ne kadar acı verici olabileceğini dayanılmaz ayrıntılarla anlatabilir. Bu olaydan muzdarip insanlar genellikle acil servise giderler ve çaresizce mevcut herhangi bir tıbbi yardım ararlar. Böbrek taşları geçmezse ve ağrı azalmazsa, mevcut taşların boyutunu ve sayısını belirlemek için bir BT taraması gerekebilir. Litotripsi adı verilen nispeten yeni bir prosedür, invaziv olmayan bir tıbbi prosedürde taşları kırmak için küçük bir lazer kullanır, ancak taşlar 8 mm’den büyük olmadığı sürece önerilmez.

Diğer birçok sağlık probleminde olduğu gibi, önleme, hastalık geliştikten sonra tedaviden daha iyi bir eylem şeklidir. Böbrek taşlarının başlıca nedeni sağlıksız beslenme ve yetersiz sıvı alımıdır. Şeker, sodyum ve hayvansal ürünlerde yüksek olan standart diyet, toksinlerin birikmesine neden olur. Uygun hidrasyon, böbrek taşlarının oluşumuna katkıda bulunan bu toksinlerin bazılarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir.

Neyse ki, çeşitli doğal tedavilerle böbrek taşlarının boyutu ve sayısı önemli ölçüde azaltılabilir. Daha sağlıklı bir diyete geçmek ve sıvı alımını artırmak ilk adımdır, ancak taşları sadece önlemekle kalmayıp aynı zamanda eritmek veya toz haline getirmek için belirli yiyeceklerin ve besinlerin dahil edilmesi önemlidir.

Böbrek taşı için doğal çözümler

Magnezyum: Pek çok insan faydalı besin maddesinde eksiktir. Kalsiyum takviyesi, güçlü kemikleri desteklemek ve osteoporozla mücadele etmek için sağlık endüstrisi tarafından teşvik edilmektedir, ancak kalsiyum, her vücut işlevi için gerekli olan uygun magnezyum takviyesi ile dengelenmelidir. Araştırmalar, magnezyumun böbrek taşlarını yaklaşık yüzde 92 oranında azaltabildiğini göstermiştir.

Karahindiba Kökü: Yerden bir karahindiba kökü çekmek (toprak ıslandığında daha kolay), temizlemek ve çay yapmak mümkündür. Çoğu insan, sağlık mağazalarında çay, ekstrakt veya kapsül olarak satılan kurutulmuş organik karahindiba kökü satın almayı tercih eder. Bu kök, böbrekleri ve tüm vücudu temizlemeye çalışır.

Nar suyu: Narlar lezzetliyken, suyu ekşidir ve sağlıklı böbrekleri destekleyen niteliklere sahiptir. Meyve suyu, böbrek taşlarının parçalanmasına yardımcı olmak için sağlıklı bir salata yapmak için kullanılabilir. Organik meyve suyu, çeşitliliği ne olursa olsun her zaman en iyisidir.

Fesleğen: Fesleğen, birçok tarifte popüler bir bileşendir ve bitki, böbrek taşlarının önlenmesi ve azaltılmasında faydalı olan başka bir bitkidir. Fesleğen harika bir böbrek toneri olan bir çay haline getirilebilir ve ballı bir çay kaşığı fesleğen suyu böbrek taşlarını temizlemeye yardımcı olmak için etkili bir tedavidir.

Isırgan Otu: Isırgan otunun böbreklere güçlü faydaları vardır. Yapılan çalışmalarda, kreatinini düşürdüğü (böbrek yetmezliğini iyileştirdiği), böbrek taşlarına olan eğilimi çözdüğü ve azalttığı gösterilmiştir. Yabani olarak bulunabilir veya çay olarak satın alınabilir. 

Kekik: Kekik (Origanum vulgare) yaygın bir baharat olarak bilinir. Takviye olarak kullanıldığında, idrar hacmini artırmak, spazmı azaltmak ve taşları eritmek gibi üç ana eylemi, kekik böbrek taşlarında çok yardımcı olur. Bu bitki böbreğimize yardımcı olan flavonoidler, terpenler, kumainler, saponinler, alkaloidler, sterol ve tanenler gibi birçok bitki bileşiğine sahiptir. 

Ahududu: Ahududu (Rubus idaeus) böbrek taşlarına yardımcı olmak için mükemmel bir meyvedir. İdrar hacmini artırmaya yardımcı olur ve bunun taşların dışarı atılmasına yardımcı olduğu bildirilmiştir. Yaprakları çay olarak tüketilir. Ahudududa taş oluşumunu engelleyen fito-bileşikler vardır ve araştırmalar, ahududuyu her türden taş önlemede yararlı bulmuştur. 

Su: Böbrek taşlarının evde nasıl tedavi edileceğine dair ipuçları arıyorsanız, su içmek en iyi doğal ilaçlardan biridir. Her gün en az 8-10 bardak su içmek, taş oluşumundan sorumlu olan toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. Ayrıca su, taşların idrardan geçmesini kolaylaştırır.

Fasulye: Barbunya fasulyesinin, böbrek taşı semptomlarını azaltan önemli bir element olan zengin bir magnezyum kaynağı olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda böbreğin ve üriner sistemin genel işleyişini iyileştirir. Barbunyayı çorba veya et suyu yapmak için kullanabilir ve ağrıyı hafifletmek için gün boyunca içebilirsiniz. 

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version