Ana Sayfa Eğlence Ev-Yaşam Defne yaprağı neye iyi geliyor? Defne yaprağı faydaları nelerdir?
-Reklam-

Defne yaprağı neye iyi geliyor? Defne yaprağı faydaları nelerdir?

0
defne yaprağı
Defne yaprağı faydaları

Defne yaprağı binlerce yıldır şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır. Eski Yunanlılar ve Romalılar arasında çok özel bir anlamı vardır. Ünlü defne çelengi, Olimpiyat galiplerinin onurlandırıldığı defne yapraklarının dallarından oluşurdu. Böylece onlara şöhret ve şeref sözü verilmiş olurdu.

Defne yaprağı günümüzde esas olarak baharat olarak kullanılsa da, yapraklarının ve meyvelerinin iyileştirici özelliklerine aşinayız. Defnenin psikoaktif etkileri birçok efsanede anlatılmıştır. Delphi’nin kehanetinde geleceği görmek için bir defne yaprağı çiğnenmiştir.

Tat olarak defne yaprakları çok aromatik, sıcak, acı ve yoğundur. Taze yapraklar, A ve C vitaminlerinin yanı sıra B vitamini kompleksleri ve ayrıca kalsiyum, manganez, demir, selenyum, çinko ve magnezyum gibi birçok farklı mineral içerir.

Defne yaprakları yüzde bir ila üç arasında uçucu yağlar (sineol, öjenol, tanenler, terpenler ve acı maddeler) içerir. Bunlar defne yapraklarının sıkılmasıyla elde edilebilir. Cineole, belirli kanser hücreleri üzerinde anti-tümör etkisine sahiptir.

Şifalı bir bitki olan defne, antiromatizmal, antiseptik, bakterisit, idrar söktürücü, yatıştırıcı ve antioksidan görevi görür. Aynı zamanda ruh hali üzerinde de olumlu bir etkisi vardır. Defne yaprakları ve meyveleri soğuk algınlığı ve histerinin tedavisinde de kullanılabilir.

Defne yaprağında neler bulunur? Defne yaprağı neye iyi gelir?

  • Bitkinin birçok değerli element içerdiği bilinmektedir. Ürün, lif, karbonhidrat, ester, yağ ve protein içerir.
  • Defne’nin yararlı olup olmadığı konusunda tek bir şüphe yok, cevap kesinlikle olumlu. Bitki, makro ve mikro besinlerin içeriğine ek olarak C, B, A vitaminleri içerir.
  • Defne, vücut için önemli mineraller içerir. Bunlara magnezyum, sodyum, çinko, bakır, potasyum, selenyum, fosfor, demir, manganez dahildir. Bitki, enflamatuar süreçlerle baş eder.
  • Defne yaprağı, açık yaralarda kanın hızlı pıhtılaşmasına katkıda bulunur ve idrar söktürücü etkiye sahiptir. Bitki ayrıca sindirim süreçlerini iyileştirir ve iştahı artırır. Fitonitler sayesinde atık ürünler vücuttan salınır ve bağışıklık güçlendirilir.
  • Bağırsaklar, kalp ve damar sistemi için iyi gelir. Bitkide C vitamini ve selenyum bulunması nedeniyle cüruf ve toksinler doğal olarak bağırsaklardan salınır. Defne yapraklarının faydaları 2-3 gün sonra fark edilir. Ayrıca ürün kalbi ve kan damarlarını mükemmel şekilde güçlendirir, cilt tonunu canlandırır ve eşitler. Bitki, insan uykusu üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. 
  • Kadın rahatsızlıkları, Sinir sistemi ve böbrekler için faydalıdır. Defne yaprakları sinir sistemini rahatlatır, vücudun biyolojik ritmini normalleştirir. Bitki tomurcukları taşları çıkarır. Adet döngüsü sırasında aşırı akıntı yaşayan kadınlar için defne yaprağı şiddetle tavsiye edilir.
  • Bağışıklık ve saç için olumlu etki eder. İmmünologlar, infüzyonun sezon dışında içilmesini şiddetle tavsiye eder. Bu zamanlarda, çeşitli virüslere yakalanma riski özellikle yüksektir. Saç dökülmesi veya kepek sorunu yaşıyorsanız, her banyodan sonra saçınızı düzenli olarak soğutmanız şiddetle tavsiye edilir. Sonuç, uçucu yağlar ve tanenlerle elde edilir.
  • Kas gevşemesine katkıda bulunur. Defne, vazokonstriktör etkisi olduğundan hem kas kasılmasına hem de kas gevşemesine katkı sağlar. 
  • Defne yaprağı kullanımı da kan dolaşımını düzenlemek için tavsiye edilir.
  • Bu yüzden baş ağrısı veya migren için çok faydalı bir üründür. Defne ayrıca boyun veya omuz ağrısında da yardımcı olabilir.

Defne yaprağı banyosu neye iyi gelir?

Cildi temizlemek, sivilce ve diğer kızarıklıklardan kurtulmak için defne yaprağı ilavesiyle banyo yapılması önerilir. Cildi gözle görülür şekilde gençleştirir, kuruluğu ve soyulmayı önler ve sağlık açısından yan etkileri en aza indirir. Defne ile faydalı banyolar sadece terapi için değil, aynı zamanda kozmetik için de uygundur. Çünkü defne yaprağı yaşlanma karşıtı etki yapar. İsteğe göre ayrı ayrı eller ve saçlar için kullanabilirsiniz.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version