Ana Sayfa Hafta Hafta Gebelik 8. Hafta Gebelik Geç Döllenme Nedir, Nasıl Anlaşılır?
-Reklam-

Geç Döllenme Nedir, Nasıl Anlaşılır?

5

 “Geç döllenme nedir?” sorusunu cevaplamadan önce hamileliğin nasıl gerçekleştiğini ve normal yumurtlama tarihlerini bilmek gerekir. Hamile kalmak kolay değildir. Hamilelik dünyadaki en doğal şeylerden biri gibi görünse de, başarılı olması için gerçekleşmesi gereken çok şey vardır. İlk önce yumurtanın döllenmesi gerekir, daha sonra implantasyon adı verilen bir süreçle kendisini rahmin duvarlarına tutturması gerekir. Ve implantasyonun zamanlaması doğru değilse, bir kadın hamile kalamayabilir. İmplantasyonun zamanlaması, hamileliğin başarılı olup olmayacağına karar vermede önemli bir rol oynar. Bazen kadınlar, çiftlerde bir takım endişelere yol açabilecek geç döllenme yaşayabilirler. 

Kadınlarda adet düzeni 28 ile 35 günde bir geçekleşir. Yumurtlama günü ise adet döngüsünün başlayacağı tarihten yaklaşık 14 gün önce meydana gelmektedir. Mesela 30 günde bir adet geçiren bir kadının yumurtlama tarihinin, adet başladıktan 16 gün sonrasında olacağı belirtilir. Bu duruma göre 16. gün oluşan yumurta, aynı zamanda diliminde gerçekleşen bir cinsel birliktelik sonucunda vajinaya yerleşmiş olan sperm ile döllenebilmektedir. Bu süreçte döllenme olduğu zaman, yumurta hücresi rahime doğru ilerleyip rahim iç duvarına tutunarak embriyo haline gelir. Ancak döllenme olmazsa, adet düzeni başladığında yumurta hücresi ve rahim iç duvarı kanama yoluyla vücuttan dışarı çıkarılır.

Geç döllenme, kadınlarda yumurtlamanın bazı sebepler sonucu geç başlaması sonucunda görülür. Gebeliğin oluşmadığı durumlarda, geç yumurtlama olduğunda adet tarihinin başlaması da gecikecektir.

Geç döllenme belirtileri nelerdir?

Geç döllenme ya da geç yumurtlama herhangi bir belirti vermez. Genel olarak bir döllenme sonrası vücutta hangi erken hamilelik belirtilerinin görülme olasılığı varsa geç döllenmede de aynı durumlar bulunur. Özetle geç döllenme yaşayıp yaşamadığınızı kesin bulgularla gözlemleyebilmeniz mümkün değildir.

5 YORUMLAR

  1. Üçüncü bebeğime hamileyim şuan 6 haftalık gittiğimde kese var bebek gözükmüyor boş gebelik olabilir bı hafta bekleyelim demişti bı hafta sonra gittiğimde hem bebeği gördü hemde kalp atışlarını dinledim bı sıkıntı yok demişti doktor bende çok şaşırmıştım

  2. Şu an aynı durumdayım. 6 haftaligim ama kucucuk kess gibi birsey var dedi doktor. Bebek falan gozukmedi sagliksiz gebeliye benziyo bos ola bilir yada gec dollenme ola bilir dedi.1 hafta sonra gelirsin emin oluruz dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version