Ana Sayfa Hamilelik Hamilelikte Sağlık Hamilelikte Üzüldüğünüzde Bebeğiniz Ne Hisseder?
-Reklam-

Hamilelikte Üzüldüğünüzde Bebeğiniz Ne Hisseder?

0

Bebeğinizin karnınızın içinde ne hissettiği ve yaşadığı, doğrudan sizinle bağlantılıdır. Şu anda siz onun her şeyisiniz. Onun dış dünyayla olduğu kadar iç dünyasıyla da en yakın teması sizsiniz. Hamilelikte üzüldüğünüzde, sevindiğinizde ne hissediyorsanız bebeğiniz ondan etkilenecektir.

Bilim, hamilelik sırasında bebeğinizin de sizin aynı şeyi ve aynı yoğunlukta hissettiğini göstermiştir. Üzüntüden ağlarsanız, bebeğiniz de aynı duyguyu hissedecektir. Sanki bu üzüntü ve ıstırap ona aitmiş gibi hissedecek.

Gebelik döneminde bebeğiniz kendini hayata hazırlamaktadır. California-Irvine Üniversitesi’nde yakın zamanda yapılan bir araştırmaya katılan bilim adamlarından Curt A. Sandman, bunu bir anne olarak sizin ona gönderdiğiniz mesajlar aracılığıyla yapıyor diye açıklamıştır. Bu çalışma, bir annenin duygusal durumunun bebeğinin doğumdan önce ve sonra gelişimini etkilediğini bulmuştur.

Bu çalışmada aynı zamanda bir bebeğin annesinin rahminin içindeyken kendi gelişiminde aktif bir katılımcı olduğunu bulundu. Çünkü bu süre zarfında doğumdan sonraki yaşamla ilgili bilgileri hatırlamaktadır.

Elysia P. Davis ve Laura M. Glynn’in de katıldığı bu çalışmanın en dikkat çekici bulgularından biri de bebeklerin annelerinin duygusal durumunu hissedip yaşayabilmeleridir.

  • Plasenta, üzüntünün hormonal sinyallerini alır.

Bebek büyüdükçe annesinden sürekli mesajlar alır. Bu aşamada bebek plasenta yoluyla kimyasal sinyaller alır ve bunlar ayrıca annenin duygusal durumuna ilişkin sinyalleri de içerir.

Anne çok üzgünse veya ciddi şekilde depresyondaysa, bebek de bunu yaşar. Ve bu duygusal durum, hayatının büyük bir bölümünde bebeğin gelişimini etkiler. Sandman, uzun vadede depresif bir anneye sahip olmak nörolojik sorunlara ve psikiyatrik sorunlara yol açabilir diyor.

Ek olarak, aynı bilim insanları ekibi önceki bir çalışmada, hamilelikleri sırasında anneleri endişeli olan daha çocukların (genellikle bir depresyon belirtisi ) beyin yapılarında belirli farklılıklar olduğunu buldu. Bununla birlikte, annesinin hamilelik sırasında depresyonda olması uzun vadede bir çocuk için tam olarak ne anlama geldiğini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

  • Ruh hali değişimlerinin bebeklerin duygusal gelişimi üzerinde etkisi vardır.

Bir annenin duygusal ve zihinsel durumu, bebeğinin doğumdan önce ve sonra gelişimini etkileyebilir. Bu nedenle, en iyi strateji, tedavi edilebilir bir hastalık olan doğum öncesi depresyonu tedavi etmek olacaktır. Ancak bilim adamları, kadınların doğumdan önce nadiren psikolojik veya psikiyatrik bir kontrol ve değerlendirme talep etmeleri konusunda uyarıyor.

Bir annenin gebelik döneminde yapabileceği en iyi şey, dengeli bir duygusal duruma sahip olmak ve sakin hissetmektir. Çünkü bu durum, bebeğin düzgün bir şekilde gelişmesini sağlayacaktır.

Araştırmaya göre bebeği en çok etkileyen şey annesinin sürekli ruh hali değişimleridir. Bunun nedeni, bebeğin hızla üzüntü veya strese dönüşen sürekli kısa mutluluk atakları yaşadığında kendini güvensiz hissetmesidir. Bu dengesizlikler bebeğin doğumundan önce ve sonra gelişimini etkiler, bu nedenle annenin duygusal olarak dengeli kalması çok önemlidir.

Ayrıca bir grup doğum öncesi psikolog, bebeğin annesinin duygularını hissetmenin yanı sıra bebeği belli bir şekilde etkileyen düşüncelerini de algılamasını sağlar.

Bu anlamda, hamileliği istemeyen bir annenin bebeği, ona karşı hissettiği reddi hissedecektir. Bu, gelecekte bebek için duygusal sorunlara neden olabilir.

İdeal olarak, bebeğinizle aranızda bu kadar yakın bağlar oluşturan bu çok önemli aşamada, mümkün olduğunca sakin hissettiğinizden emin olun. Ne pahasına olursa olsun hamilelikte üzüldüğünüzde, stresten ve olumsuz duygulardan kaçınmaya çalışın. Bunu yapmak için meditasyon, rahatlama egzersizleri ve yogayı deneyebilirsiniz. Çevrenizdeki herkes kaygı ve üzüntüden kurtulmanıza yardımcı olabilir.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version