Ana Sayfa Hamilelik Hamilelikte Sağlık Kışın Hamilelerin Dikkat Etmesi Gerekenler
-Reklam-

Kışın Hamilelerin Dikkat Etmesi Gerekenler

0
hamilelikte kış

Hamile olmanın getirdiği ekstra sorumluluk duygusuyla birlikte anne adayları kendileri ve bebeklerinin sağlığı konusunda çok daha dikkatli olmaya özen gösteriyorlar. Yaşadıkları bu haklı kaygı kış aylarının gelmesiyle birlikte biraz daha artmaktadır. Anne ve bebek arasındaki organik bağ ve etkileşim dolayısıyla Kışın Hamilelerin Dikkat Etmesi Gerekenler bulunmaktadır.

Hamileler İçin Kış Aylarındaki En Büyük Risk Nedir?

İşte kışın hamilelerin dikkat etmesi gerekenler

Kış ayları hem olumsuz hava koşulları hem de viral enfeksiyon riskinin artması dolayısıyla anne adayları için zaman zaman ciddi riskler oluşturabilmektedir. Hamilelik hali bir hastalık olarak değerlendirilmeyip anne adaylarının günlük tempolarına neredeyse son aylarına kadar en az kısıtlamayı getirerek devam etmesi önerilmektedir. Ancak bu süreçte bebeğin gelişiminin sorunsuz olması ve sağlıklı bir şekilde hayata gözlerini açması ebeveynlerinin ilk hedefi olduğundan anne adayları özellikle kış aylarında ilaç kullanmalarını gerektirecek bir hastalığa yakalanmaktan çekinmektedirler.

Hamileler için kış aylarındaki diğer bir risk faktörü de hava şartlarından dolayı hareket alanlarının kısıtlanmasıdır. Özellikle yürüyüş ve spor faaliyetlerinin aksatılacak olması birçok anne adayı için aynı zamanda fazla kilo alımı ve zor bir doğumun habercisi olabilmektedir.

Hamilelerin Rahat Bir Kış Geçirmesi İçin Yapması Gerekenler

Rahat bir kış geçirmek isteyen anne adayları için yapılan önerilerin başında hareketsiz kalmamaya özen göstermeleri, doktorlarına sorarak grip aşısı yaptırmaları ve kışın nimetlerinden yararlanacakları bir beslenme programına sahip olmalarıdır.

Hamilelerin grip aşısı olamayacağı yönünde bazı kanılar bulunmasına rağmen doktorunuzun bilgisi dahilinde grip aşısı olabilirsiniz. Hamileler özellikle gribe yakalanmaya yatkın olduklarından dolayı aşı olmaları onları damlacık yoluyla bulaşan bu hastalıktan koruyabilir. Ayrıca grip veya diğer soğuk algınlığı tarzı hastalıklar gebelerde uzun sürede atlatılabilmektedir. Anne adaylarının gribi ayakta atlatma gibi bir riski almamaları ve özellikle yatarak dinlenmeleri önerilmektedir. Doktorunuza danışarak bazı durumlarda ilaç almanız da gerekebilmektedir.

Gebelik dönemi kış aylarına gelen anne adaylarının hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde dışarı çıkmamaları ancak çıkmak zorunda kaldıklarında da maske kullanmaları tavsiye edilmektedir. Bu tarz istisnai durumlar dışında ise hareketlerini kısıtlamamalı ve en azından kısa aralıklarla yürüyüş yapmaları önerilmektedir. Plates veya hamile yogası bu dönemde evde rahatlıkla yapılabilecek aktiviteler arasında yer almaktadır.  Bu dönemde anne adaylarının kış aylarında vücut ısılarını korumaya da ayrıca önem vermeleri gerekmektedir. Onları bunaltmayacak kalın giysiler ve bitki çayı takviyeleri de bu süreçte işlerini kolaylaştırabilir. Ayrıca hamilelerin yoğun insan kalabalığının bulunduğu kapalı alanları tercih etmemeleri de herhangi bir enfeksiyona yakalanma risklerini ciddi oranda düşürecektir.

Kış aylarında anne adaylarının vücut dirençlerini korumaları için beslenme programlarına ve uyku düzenlerine çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Kış ayları bebeğin gelişimine katkı sağlayacak birçok meyve, sebze ve et ürünü bakımından oldukça çeşitliliğe sahiptir. Özellikle yüksek C vitamine oranına sahip sebzelerin tüketilmesi annelerin vücut direncini de arttıracaktır. Doğru beslenme dışında düzenli uyku da vücut dengesinin korunması için hayati öneme sahiptir.

Hamileliğin her döneminde olduğu gibi kış aylarında da anne adayları bebeklerinin ve kendi sağlıklarını korumak için düzenli ve besleyici öğünler tercih etmeli ve olası gribal enfeksiyonlardan kaçınmalıdırlar.Anne ve bebek sağlığı için annenin öncelikle beslenmesine dikkat etmesi ve kendini koruması gerekmektedir. Kışın hamilelerin dikkat etmesi gerekenler temel olarak bu şekilde özetlenebilir.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version