Ana Sayfa Genel Sağlık Sivilceye Hindistan Cevizi Yağı Sürülür Mü?
-Reklam-

Sivilceye Hindistan Cevizi Yağı Sürülür Mü?

0

Hindistan cevizi yağının sivilce tedavisinde kullanılıp kullanılamayacağına karar veremiyor musunuz? Çok fazla övülen, tamamen doğal cilt bakım bileşeni olmasına rağmen, hindistancevizi yağı genellikle sivilce oluşumlarıyla ilgili belirsizlik vardır.

Bu makalede, Hindistan cevizi yağının sivilceleri iyileştirip iyileştirmediğini veya durumu kötüleştirip kötüleştirmediğine bakacağız. Öğrenmek için okumaya devam edin.

Hindistan cevizi yağı cildinize nasıl etki eder?

Hindistan cevizi yağı, cilt bakımı, sağlık amaçları ve yemek pişirmek için kullanılabilir. Cilt bakımı için hindistan cevizi her zaman sihirli bir bileşen olarak kabul edilmiştir. Hindistan cevizi yağındaki laurik asit, yüksek oranda anti-mikrobiyaldir ve akneye neden olan bakterilere karşı savaşmaya yardımcı olur.

Laurik asidin antimikrobiyal özelliği üzerine yapılan araştırmaya göre, akne için en iyi tedavi olarak kabul edilen benzoil peroksitten daha fazla Propionibacterium akne bakterilerini yok etmede daha etkili olduğu görüldü. Aynı zamanda anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Doğal olarak hindistancevizi yağı, cilt iltihabı, kızarıklık ve tahriş gibi diğer sorunların tedavisine yardımcı olur.

Ek olarak, hindistancevizi yağı, cildinizdeki su kaybını azaltmaya yardımcı olan doymuş yağların %80 ila %90’ından oluşur. Cildinizin üst tabakası sıklıkla çatlar ve su kaybedersiniz. Ancak hindistancevizi yağı, bu istenmeyen çatlakları esansiyel yağ asitleriyle doldurma özelliğine sahiptir. Böylece cildinizi nemli ve sağlıklı tutar.

Doymuş yağların yanı sıra hindistancevizi yağı, yüksek miktarda antioksidan ile zenginleştirilmiştir. Böylece cilde hindistancevizi yağı sürmek cildi sıkı ve genç tutar. Ayrıca, sizi serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyan önemli miktarda A ve E vitamini içerir.

Faydaları burada bitmiyor. Topikal hindistancevizi yağının egzama gibi cilt koşulları üzerindeki etkisini anlamak için randomize çift kör bir klinik çalışma yapıldı. Çalışma, hindistancevizi yağının topikal olarak uygulanmasının genç egzama hastaları arasında cilt iltihabını ve tahrişi azaltabileceğini gösterdi.

Akne tedavisinde hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır?

Akne genellikle stres, cilt travması, hormonal değişiklikler, altta yatan sağlık sorunları ve kötü beslenme alışkanlıklarının bir sonucudur. Ayrıca sert kimyasal ürünler, menstrüasyon ve genetik tarafından da tetiklenebilir. Bu sivilceler, faydalı özelliklere sahip olan hindistancevizi yağı kullanımı ile durdurulabilir. Nemsiz ve kuru cilt akne bakterileri için cazip bir yerdir, bu nedenle nemlendirme akneyi uzak tutmanın harika bir yoludur.

Hindistan cevizi yağı, %85’ten fazla doymuş yağ ve %15 doymamış yağ içerir. Hindistan cevizi yağının yağ içeriğinin çoğu, Orta zincirli yağ asitlerinden veya MCFA’dan gelir. Bunlar, antioksidan içerir ve antioksidanlar cildinizi koruyabilirken, antimikrobiyal özellikler tüm bakteri, mantar ve mikroorganizmaları öldürebilir.

Hindistan cevizi yağından maksimum faydayı elde etmek için en iyi yol doğrudan cilde uygulamaktır. İşte cilt için kullanmanın yolları:

1. En iyi yağ türünü seçme

Piyasada pek çok Hindistan cevizi yağı türü bulunurken, cildiniz için doğru yağ organik ve saf Hindistan cevizi yağıdır. Herhangi bir kimyasal ve katkı maddesi içermez. Saf Hindistan cevizi yağı, güzellik mağazalarında ve webde kolayca bulunur.

2. Yağ masajı

Hindistan cevizi yağının topikal uygulaması, cildinize masaj yapmanızı gerektirir. Uzmanlar, yağı doğrudan cildinize uygulamanızı ve en az 30 saniye boyunca nazikçe masaj yapmanızı önerir. Cildiniz yağı hemen emecek ve iyileşmeye başlayacaktır.

3. Temizleme

Yağı cildinizde 10-15 dakika bekletin. Ardından hafif bir temizleyici ile yıkayın. Nemlendirmeyi artırmak için daha sonra bir nemlendirici uygulayın.

Daha iyi sonuçlar için Hindistan cevizi yağı ile ne karıştırılır?

1. Hindistan cevizi yağı ve kabartma sodası

1 yemek kaşığı kabartma tozu ve 1 yemek kaşığı saf Hindistan cevizi yağı alın. Düzgün bir şekilde karıştırın ve doğrudan yüzünüze uygulayın. Yüzünüze bir süre masaj yapın ve beş dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

2. Hindistan cevizi yağı ve şeker

Hindistan cevizi yağı ve şeker birlikte yüz peelingi olarak kullanılabilir. Cildinizdeki ölü deri hücrelerini, kiri ve fazla sebum yağını temizler. Bu Hindistan cevizi ve şeker peelingini haftada iki kez kullanmak sivilcelere karşı harika sonuçlar verir. Bu şekilde sivilcelerin çıkma olasılığı azalacaktır.

3. Hindistan cevizi yağı ve bal

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını alın ve ½ yemek kaşığı balı karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve yarım saat bekletin. Daha sonra yüzünüzü hafif bir temizleyici ile temizleyin ve kurulayın. Bu karışım sivilcelerin kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Hindistan cevizi gibi bal da antimikrobiyaldir ve akneye neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olur.

4. Hindistan cevizi yağı ve limon suyu

Hindistan cevizi yağı ve birkaç damla limon suyunu karıştırın. Yüzünüze maske olarak uygulayın. Maskeyi yüzünüzde en az 15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla yıkayın ve cildinizi kurulayın.

Sivilce için Hindistan cevizi yağı, cildinize uygunsa harika bir seçimdir. Aşırı derecede akneye meyilli veya hassas cildi olan çoğu insan, ciltleri için Hindistan cevizi yağı kullandıktan sonra sorunlarla karşı karşıya kalır. Bununla birlikte, birçok insan sivilcelerden kurtulmak için Hindistan cevizi yağı kullanmaktan fayda sağlamıştır. Bu sadece cilt tipinize bağlıdır. Hindistan cevizi yağı nedeniyle daha önce sivilce artması deneyiminiz varsa, bundan tamamen kaçının.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version