Yemek yaparken unutulan baharat
SEVGİ
Aynı malzemeden her zaman aynı güzellikte yemek pişmez.
Yemeği güzel yapan sadece baharat değildir.
Yemeğin yağı, tuzu, biberi ve diğer baharatları ne kadar önemli ise SEVGİ baharatı da o kadar önemlidir.
Öfke, kin, nefret, gazap ile pişen hiçbir yemek lezzetli değildir.
Eşine kızmış bir hanımefendinin pişirdiği yemeğe sadece yağ, tuz girmiyor.
Nefret, öfke ve kin de giriyor. Gazap da giriyor.
Hanımlar, sevdikleri misafirlere pişirdikleri güzel yemeğe SEVGİ baharatı kattıkları için yemekler lezzetli olur.
İstemedikleri misafir gelince yemeğin ölçüsü aynı olsa da o yemek lezzetli değildir.
Yemek insanın sadece midesini doyurmaz. Ruhunu da doyurur.
Ruhu doyurmayan bir yemek sadece mideyi doyurur ve o yemek unutulur. Ama ruhu doyuran yemekler damak tadı bırakır, anı bırakır, iz bırakır