0 oy
584 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızımın 8. ayı bitti ona çok güzel çorbalar pureler kahvaltı muhallebiler vs hazırlıyorum ama biz masaya oturunca onuda alıyorum kucağıma görsün vs diye 

Biz ne yersek onlara atılıyor az az verince de yiyor verdikçe ama ona hazırladığım hiç biseyi yemiyor neden böyle yapıyor ya sonuçta kendimize yaptığım yemeklerde tuz baharat salça herşey oluyor yani hazır yoğurt vs oluyor bunları yemesi doğru mu. 

Dün mesela kuzenlerim gelmişti mayalı poğaça vs vardı ben pogacayi yerken elime atıldı alıp yemeye başladı elinden alınca da ağlayıp sinirlendi. Ne yapacağım ya

38 Cevaplar

0 oy
(616 puan) tarafından
Yedir canım benimki 9 aylık ne yesem istiyo bakıyo bepenmiyo istemiyo 
-Reklam-
0 oy
(1,219 puan) tarafından
Çünkü bizim yediklerimiz onlara güvenli geliyormus o yüzden bizim yediklerimiz ve ictiklerimizii istiyorlar. Bir ay boyunca yapmaya çalıştım özendim tek bir lokma almıyordu severek bende artık vazgeçtim biz ne yersek ondaj yiyor tuz kullanmıyoruz zaten geri kalanda dikkat ediyorum 
0 oy
(3,169 puan) tarafından
Valla bana doktor 9 aydan sonra özel yemek yapma siz ne yiyosaniz oda onu yesin dedi. Ben ne yiyorsam ona da yediriyorum. Öyle kendine yaptıklarımi benimki de yemiyor.
0 oy
tarafından
Ben ilk 6 aydan itibaren ne yemek yaptıysam ondan verdim ayrı yemek yapmadım nasıl alisirsa öyle gider cnm şimdi sen özel yemek yapacaksın büyüyünce her yemeği yemiyolar çok seçici oluyorlar. Huylu huyundan vazgecmiyo sonra eşler zor durumda kaliyo:)))) ne varsa onu yedir daha iyi 
0 oy
(189 puan) tarafından
Yemeğe aynı anda oturun ona önceden yedirmeyin. Eline kemirebileceği bir şeyler verin sizinkileri isterse. Salatalık elma armut gibi gibi. Bi ona verin bi kendiniz yiyin ben hep öyle yapıyorum. 
0 oy
(633 puan) tarafından
Canım 8. Ay kontrolünde bana doktorum aynı yemekten olmasını söyledi. Yemeklerini salça değilde domates sosuyla yap tuzunu atma bebeğine ayır sonra tuz at. Aynı yemeği yiyince daha iştahlı oluyorlar 
0 oy
(1,876 puan) tarafından
Valla bende böyleydim ay yok o yağlı o tuzlu dedm vermedim al şimdi bi şokma yesin diye kırk takla atıyorum. Liseden bi öğrtmnümi takip ediyorjm 3 çocuk doğrudu ğst üstüne en son kızı 6 aylıkken herşeyinnn suyundan içiriyordu işkembe kelle paça falan şuan kuzı 2 yaşında bile değil kendi başına bi tabak kelle paça çorbasını mmm çok güzel diye haraket yaparak yiyor kocasıda doktor zarar vercek bişey olsa o yapmazdı diye düşünüyorum bi görsen çocuğun yiyişini ağzın açık kalır
0 oy
(4,691 puan) tarafından
Benim kız da öyle 
0 oy
tarafından
Oglumda herseyini ayri yaptım ve yaptığım en buyuk hataydı. 3 yasinda yediklerimizi yemiyor. Insallah kizimda ayni hatayi yapmayacağım. Kizkm 9aylik ayri bisey yapmıyorum yediklerimizi veriyorum sadece aksam yogurtlu irmikli mama hazırlıyorum o kadar
0 oy
(3,888 puan) tarafından
Allahmmm başka dert vermesin. 
0 oy
tarafından
Oyyy kıyamaam ver kız bişey olmaz allahin izniyle önceleri annelerimiz bize özel muhallebi püre mi yedirdiler sanki biz çok pimpirikliyiz bakma sen 
0 oy
tarafından
Ay allah aşkına bir tuzsuz salcasiz yemekleri büyüdük. Keşke benim yavrum da yeşere tek her ne olursa olsun
0 oy
(9,676 puan) tarafından
9 aydan sonra herseyı verebılırsınız demişti ebe alerjıkler hariç
0 oy
(711 puan) tarafından
Ay keşke benim kızda yese benimki de yemecem diye agliyo kaşık gördü mü eliyle vuruyor yemeyen çocuk daha zor inanki bugün sinir krizi geçirdim resmen o kadar şey hazırladım yemedi aldım o çorbasını kendim içtim aman se yeme kızım dedim kuru ekmek verdim onu yiyiyor şaka gibi cozemiyon bu veletleri  ye işte ne güzel hazilamisim yok illa uyuzluuuk edecekler  
0 oy
(7,941 puan) tarafından
Valla ben özel bir şey yapmadım ne yiyorsak ondan verdim şuan iki yaşında ne olsa yiyor çok şükür. 
0 oy
(7,459 puan) tarafından
Sizin yemeklerinizden verdiğin için yemiyor tuz şeker bal yasak hatta nşr yaşına gircek oğlum doktor şeker yine yasak ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi dedi sizin yemeklerinizden vermeye başlayacaksınız dedi şu an 11,5 aylık şeker yerine bal dedi sadece.. vermeyin kendi yemeklerinizden tuzun tadını almasın yoksa yemez
(7,459 puan) tarafından
Yani en başından beri Özel hazırlıyorum tuzsuz ve yiyor çok şükür sarımsak ve soğan olursa yemekte çorbada özellikle bayılıyor :)
tarafından
Kuzu gerdan yapıyor musun bebekler için çok faydalıymjs Dr söyledi bizimki seçici ya ama bende çoğu şeye koyuyorum soğan
(7,459 puan) tarafından
Kuzu gerdan derken yani dişi yok ama kemik suyu yapıyorum ilikli bi de tavuk suyu çorbalarına katıyorum
tarafından
Kasaptan kuzu gerdan alıyorum onu dörde parçalatiyorum patates ,soğan varsa havuç ve kerevizle yapıp biraz sulu oluyor. Eline vermiyorum çok küçük daha kendim küçük küçük  parçalayıp veriyorum. Bağışıklık için çok faydalı dedi Dr o yüzden yapıyorum 9. Aydan beri
(7,459 puan) tarafından
Deneyebilirim de dişimiz yok olsa çok daha rahat olcak eti yiyebilir mi öyle bilmiyorum köfte vs tamamda.. bende sarımsak ve soğan hep koydum ilikli et suyu ve tavuk suyu bağışıklığı için bi sıkıntı olmadı çok şükür
0 oy
(5,487 puan) tarafından
Tabi ki sizin yemeklerin tadini aldiysa ona yaptiklarinizi yemez keske hic tattirmasaydiniz ,benim bebegimde 8 aylik kucagimdagken asla yemek yiyemem elime bisey alamam bile ,bizimkileri isteyecekler tabi :) 

Herkes ben verdim bisey olmaz vs demis ama dogru degil bu durum, benim kayinvalidem de vermis ama esim de suan migde problemleri var sindirim problemleri var ,bebeklik doneminde bisey olmuyo gibi gozukse de ilerleyen yillarda ortaya cikabiliyo
tarafından
Aynennn
0 oy
tarafından
siz yerken sen de onun yemeginden ver cnm.. qz az bisi olmaz ama surekli yememesi daha iyi

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 174 göst.
22 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nrgz (831 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 154 göst.
0 oy
18 cevap 1,349 göst.
30 Nisan 2020 Diğer kategorisinde Ozgen (989 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 44 göst.
8 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mesudeee (15 puan) tarafından soruldu