0 oy
884 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Gebelik şüphesi ile yarın doktora gideceğim gebelik var mı yok mu diye kan testinden önceki o ilk muayeneyi alttan mı yapıyor üstten mi ? 

35 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Karnımdan bakmıştı ultrasonla benim 
tarafından
Sordu mu peki tercihini
tarafından
Yok sormadı kendi karnını aç bakacam kontrol etmem lazım dedi
(135,744 puan) tarafından
bana ilk alttan bakti kuzeyde hemde
-Reklam-
+1 oy
(8,894 puan) tarafından
Benim hem karnımdan bakıldı hemde alttan kalp atısı dinlendi alttan
tarafından
Teşekkürler
0 oy
tarafından
Karından yapyorlar çoğu zaman alttan bakmak isterlerse yapmalarına izin verme düşük riskini arttırıyor 
tarafından
Aaa tamamdır
(7,456 puan) tarafından
Yanlış bilgi vermeyelim lütfen iki hamilelik geçirdim bebek küçük olduğu için kalp atışını üstten bakarak yakalamak zor olabiliyor bu durumda alttan bakmanın sakıncası yok
tarafından
Öyle canım dikkat et kesinlikle izin verme kalp atışı duyulmadıysa bile bır ıkı hafta sonra tekrar gt alttan baktırma
tarafından
Bal gbıde sakıncası var düşüğü tetikliyor alttan bakması
(7,456 puan) tarafından
İki çocuğum var biri 18 aylık biri 22 günlük kalp atışını dinliyor ne alaka düşükle ilerki hagayalwr bakılması erken doğumu tetikliyor
(7,456 puan) tarafından
Buradaki önemli nokta aslında doktor yanlış bişey yapılmadığı takdirde düşüğün olmasını tetiklemez
(1,229 puan) tarafından
Aynen arkadaşım da sorun olmadı hatta alttan muayene etti akşama kan tahlillerinde çıktı
(20,641 puan) tarafından
Benim kardeşim alttan bakma yüzünden bebeğini kaybetti nasıl tehlikesi yok sen yanlış bilgi veriyosun vicdanlı ol biraz
(1,229 puan) tarafından
Valla arkadaşım dan biliyorum 1 Ayşık hamile miş ama dr alttan bakınca ne olduğunu bilememiş zaten hamile olduğunu bilmiyordu kan tahlilinde çıktı muayene edişini görmedim arkadaşım dedi
tarafından
Kızlar boşuna tartisiyirsunuz o doktor alttan bakacam derse bakar Bi zararı olsa buna musade eder mi 6 yıl tip okumuş 5 yıl asistanlık yapıp 3 yılda uzmanlık yapmış kısaca 14 yıl sadece masa başıda olsa doktor olmak için okuyup egitim almış insandan daha mı iyi bileceksiniz
(7,456 puan) tarafından
Yukarda da belirttim doktor önemli diye keşke o yorumu da okusaydın..
(1,229 puan) tarafından
Evet emin olmak için bakmış ama yumurta zannetmiş sanırım kanda çıktı zaten ben anlamdım neden bu kadar herkes şiddetlendi
(7,456 puan) tarafından
Doktor bilmiyor insanlar daha iyi biliyor eğitmen baksana diyorum ki iki çocuğum var kalp atışını duyamadık çok küçüktü beş haftalık Altan bakmak istedi içimiz rahat etsin dedi doktorum ikisinde de güvendiğim için izin verdim ve biri 18 aylık diğeri 22 günlük oldu bile bişey olsa yapmazlar zaten
(1,229 puan) tarafından
Aynen dr nasıl uygun görürse bakıyor herzaman için bende öyle oldu ama başkasını bilemem
(20,641 puan) tarafından
Başka bi doktorda alttan bakamam çok tehlikeli demiş o doktor okul okumamışmı
(7,456 puan) tarafından
Bu birazda doktor hasta ilişkisine bağlı güven önemli
(1,229 puan) tarafından
Oda var panikli ve kaygılı hastaya biraz daha farklı konuşuyor dr lar
tarafından
Çağla aşağı yorumada yazdım adetime 1 hafta kala kasık batmasiyla gittim doktora dayanamiyordum çünkü o kasık ağrısına gebelik şüphen var mı dedi bilmiyorum dedim adetine 1 hafta olduğu için kanda çıkmaz ultrasonla hem karından hem alttan bakcaz dedi ilk olarak Altan baktı aleti hafif sokunca vajinanda şişlik var gebelik ihtimalin var diye aleti hemen çıkarttı 1 hafta sonra kanla gebe olduğum netleşti 12.haftada cinsiyet zamanı karından baktı benim essek sipam saniye durmuyordu yerinde 15 dakika boyunca uğraştık rahat dursun diye durmadı doktor sordu alttan bakalım mi cinsiyetine diye zararını sordum asla dedi izin verdim ve cinsiyetini öğrendim şuan 25+1im zararı olan şeye doktor musade etmez zaten
(1,229 puan) tarafından
Bende düşük tehlikesi var dı ilki de düştü 4 ay dr um cinsiyeti bile zar zor söyledi emin di ama işte düşük yaparsam diye ince düşündü de saolsun
tarafından
Asena eğer doktor bebeğin için düşük tehlikesi var derse o zaman bakmaz ama bebek sağlıklı düşük tehlikesi yoksa o zaman bakar ancak
(20,641 puan) tarafından
Hiç bi şekilde bakılmıyo ya benim doktorumda öyle söyledi napıyım
tarafından
O doktoruna ve senin sağlığına bağlı eğer sana bakmadiysa demek ki Bi bildiği var sonuçta  bakanada bakmıştır o konudada Bi bildiği vardır sonuçta o doktor ondan iyi bilemeyiz ya
(20,641 puan) tarafından
Benimle alakalı demedi kesinlikle ilk üç ay alttan bakılmaz dedi
(7,456 puan) tarafından
Aynen öyle zararı olsa müsade etmez yapmazlar zaten he tabi düşük tehlikesi varsa yapmaz zaten doktorun görüşü önemli ama sağlıklı bir hamilelik ise bakılmasında sakınca yok.. benim iki bebeğimde çok hareketliydi kalp atışlarını anca alttan duyabildik öyle ki ilk oğlumu detaylı ultrasonda anca öğrendik cinsiyetini öyle bir saklandı ki.. ikincisinide yine geç öğrenebildik ama ilk başlarda dediğim gibi kalp atışını duyabilmek için alttan muayene etti bende güvendiğim için izin verdim ve hiç bir sorun yaşamadım..Allah bağışlasın sağlıkla gelsin inşallah  eğitmen :)
tarafından
Ilk  3 ay herkeste düşük tehlikesi muhakkak olur bu yüzden ılk 3 ay her anlamda dikkat edin diye boşa demiyorlar doktorlar
tarafından
Amin cnm insallah :) eğer doktorlara guvenmeyeceksek en ufak biseyde niye doktora gidiyoruz ki herkesin işi mesleği belli buda onların işi zararı varsa zaten bakmaz zararı yoksa bakar işin uzmanlarından iyi kimse bilemez
tarafından
Kadercim evet doğru fakat riskliysede degilsede buna uzman karar verir ne olacagina sonuçta yapacağı yanlış müdahalede onun başı belaya girer kızcağız doktoruna sorsun belki onun için tehlike vardır bakmaz belki yoktur bakar biz ne desek boş sonuçta doktor değiliz ki
(20,641 puan) tarafından
AY İLK ÜÇ AY HERKESTE TEHLİKELİİİİİİİİ
(7,456 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum eğitmen :) nasıl heyecanlısındır şimdi ya çok güzel telaşlar bunlar zaman çok hızlı geçiyor tadını çıkar :)
tarafından
Son demlerim zaten bidaha böyle rahat olamayacagim için tadını çıkarıyorum heyecan yavaştan başladı şu 13 15 haftada hızla geçsin insallahta Bi an önce kucağıma alayim :)
(7,456 puan) tarafından
Yeni doğan döneminde sıkıntı yok üç saatte bir uyandırıp karnını doyurmak dışında benim şuan bir buçuk yaşında oğlum var ve 23 günlük bir oğlum var yeni doğanda dediğim gibi uyanmak sıkıntı sadece :)
tarafından
Alisacagiz elbette iyi olsunlar sağlıklı olsunlarda evlatlarımız varsın uykuya hasret kalalım varsın zorda olsa uyanalım Allah kimseyi evladiyla sinamasin yokluğunu acısını göstermesin insallah
(7,456 puan) tarafından
Tabiki alışıyorsun zaten :) sonra uykuları düzene giriyor zaten sağlıklı olsunlarda :)
tarafından
Aynen cnm :)))
tarafından
Ilk 6 aydan sonra sefasını sürüyorsun ahahah
tarafından
İlk 6 ay kafama huni takmazsam sonra sefasını sürerim inşallah:))))
tarafından
Huni ne demek ahahah alasını takacaksın
tarafından
Aman aman şimdiden hazırladım zaten kendimi:)))
tarafından
Oh süper öyleyse Allah yardımcın olsun
tarafından
Amin cnm cümlemizin
(7,456 puan) tarafından
Yok takmazsın canım ikinci çocuktan sonra taktım ben :))
0 oy
(12,811 puan) tarafından
Üstten yapıyor çok gerekmedikçe alttan bakmaz 

Benim kan tahlillerime göre hamileydim daha çok küçüktü doktorun acemiliği miydi bilmiyorum kese vardı bebek yoktu alttan baktı bebeği gördü benim bildiğim kadarıyla hafta küçükse 1.2 hafta sonra tekrar bakılıyor kolay kolay alttan bakılmıyor 
tarafından
Teşekkürler
0 oy
(7,456 puan) tarafından
Önce kan ister canım sonra üstten bakar 
tarafından
Teşekkürler
(7,456 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(1,913 puan) tarafından
Tam görememişti ilk ultrasonda bida alltan bakti bebek var 2 hafta sonra kalp atışını duymaya gidebilirsin demişti.
tarafından
Teşekkürler
(1,913 puan) tarafından
Rica ederim..
0 oy
(1,370 puan) tarafından
2.gebeligimi yaşıyorum doğum harici alttan muayene gerektirecek bişey yaşamadım 
tarafından
Teşekkürler
0 oy
(20,641 puan) tarafından
Sakın alttan baktırma ilk üç ay çok tehlikeli 
tarafından
Alakası yok. Hatta riskli gebeliklerde ilk 12 hafta sürekli alttan bakılır.
(20,641 puan) tarafından
Alakası var belki bildiğiniz şeyler yanlış öğretilmiştir olamazmı ?
(8,083 puan) tarafından
Kanamayla gittim yine bakan olmadı alttan falan. Ultrasonda kese gozukmedigi halde
tarafından
Üniversitede yanlış öğretiliyorsa olabilir Asena hanım
(20,641 puan) tarafından
Hı hı aynen canım
0 oy
(11,506 puan) tarafından

Benim karnimdan bakti 

tarafından
Teşekkürler
0 oy
(1,229 puan) tarafından
Benim arkadaşıma baktı oda hamile olduğunu bilmiyordu ve bişeyde olmadı şurda Bişi var yumurtalık olabilir mi ne demiş akşam üstü kan tahlilinde çıktı ama hamile olduğu
tarafından
Teşekkürler
0 oy
(52 puan) tarafından
Ben almanyada yasiyorum canim burada ilk haftalarda hep alttan bakilir ve hic bir sakincasi yok inan sadece cok sık baktirirsan iyi degil ama onun disinda ayda bir baktirman da hic sakinca yok internette bile sakincasi yoktur diye yaziyor
tarafından
Teşekkürler
0 oy
tarafından
Adetine kaç gün var geçti mi yada eğer daha varsa ilk olarak alttan bakar korkulacak bisey yok benim adetime 1 hafta vardı kasik batmasiyla gitmistim doktor alttan baktı hafif şişlik var gebe olabilirsin diye aleti fazla oynatmadı o ara adetime süre olduğu için kan tahlilinde çıkmaz şuan diye alttan baktı 1 hafta sonra kanla netlesti suan 25+1im korkulacak bisey yok yani alttan baksada
tarafından
Adetim 12 gün gecikmiş olucak gittiğim zaman
tarafından
Önce karından bakar sonra gerekirse alttan bakar sen alttan bakarsa düşer olaylarını takma doktor o zararı olan biseye musade etmez 14 yıl doktor olmak için okuyup eğitim almış insanlar onlar bilmeyecekte tip okumayanlar mı doğrusunu bilecek
0 oy
(661 puan) tarafından
Ben ilk gittiğimde kese oluşmuş ama bebek yok dedi haftaya gelirsen alttan bakarız iki hafta sonra gelirsen karnından dedi ben bekleyip karnımdan baktırdım canım 
0 oy
(245 puan) tarafından
Alttanda bakabiliyorlar üstrende. Doktora göre değişiyo
0 oy
(1,211 puan) tarafından
Karnından bakıyor cnm Altan iyi degil
0 oy
tarafından
Benim ilk 3 muayenem de alttan yapıldı üstelik çok iyi bir doktorum vardı hiç bir sıkıntı olmadı şükür hatta beni de korkutmuslardi niye izin verdin diye doktora söyledigim de şu an çok küçük bu şekilde bakılmalı sağlığı için dedi
0 oy
tarafından
Doğuma yakın 1-2 hafta kala alttan bakıyorlar. Benim doktorum doğum başladığında bakmıştı. 
0 oy
tarafından
Kan tahlili yapılır pozitif çıkarsa ultarasyondan karnına bakar ama eğer ozaman ultarasyondan görünmese bı kaç gün beklenir tekrar bakılır karnın dan ultrasyonla görünmese Altan bakılır ordan bakilmasa dış gebelik olabilir 
0 oy
(1,148 puan) tarafından
Canim baktirma bi kac yorum okudum cok haklilar bn ilk hamileligimde gittim 8 haftalikti ilk oldugu icin bilmiyordum tabi alttan muane etti ertesi gun bnm kanamam oldu yine gittim dusuk tehlikesi var dedi uc gun hastanede yattim sonrada ilac kullandim ikinci hamileligimde alttan muane olmadim hic dusuk tehlikem falan olmadi
0 oy
(337 puan) tarafından
Test verdin mi vermedysen muane etmyr test istyr doktora bağlı kimi doktorlar teste çıksa da bakmyr diyor git on beş gün sonra gel ultrasonla bakyr kimisi de alttan bakyr . Bana demişti hamilesinz gidin on beş gün sonra gelin gttm ultrasonla baktılar ama çoğu insandan buraya alttan baktılar diye yazdılar blmyrm yani doktora bağlı biraz 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 86 göst.
2 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lasyamm 21- (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 660 göst.
1 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 314 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Biriiste (465 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 47 göst.

411,655 soru

12,392,594 cevap

43,890 kullanıcı

Kategoriler