Zorla oruç tuttu diyelim sevabı ne olacak sence Allah kabul edecek mi gönülden gelmeyen kişinin istemediği hanımının zoru ile tutulan orucu. Yahut zorla Allaha inandırmak istedin o ağzı ile inanıyor ama kalbi ile inanmıyor Allah gerçeği bilmiyor mu Ebu cehil iman etmeyecek dedi Ebu cehil yaşarken 7 sene önce ayet indi ona rağmen Ebu cehil iman etmedi. İstese ağzı ile inanıyorum derdi o dönem ayetlerin yalan olduğunu düşünürdü insanlar eğer inanıyorum deseydi ama gaybi bilen yalnızca Allah olduğu için iman etmeyeceğini de biliyordu. Kısacası eşin iman edecekse onu senin zorun ile değil kendi isteği ile yapmalı. Gaybı bilen Allah olduğu için edip etmeyeceğini de kimse bilemez. Belki sen ömür boyu teşvik etsende o inanmayacak tıpkı Ebu cehil gibi. Kısacası baya baskı yapmışsın bir yorumda gördüm baskı yapma şuan elhamdülillah müslümanım dese bile ağzıyla içinde iman olmadıktan sonra neye fayda. Nikah konusuna gekecek olursak bilemem sonuçta herkes kendi günahının kefaretini ödeyecek. Gusül almıyorsa bile bir banyo etsin duş alsın o ne öyle nasıl rahat ediyor ki