Sana da atayım tarifi önceden istemişlerdi yazmıştım buyur canım
Kızlar bakın öncelikle ben göz kararı yapıyorum annemden öğrendim kesin tutar. Ne kadar pilav yapacaksanız 1 saat önceden pirinci sıcak suyla ama tam kaynar olmasın ona koyun üzerine biraz tuz ekleyin beklesin nişastası aksın ki tek tek olsun. 1 saat sonra pirinci suyun altında beyazı gidene kadar güzelce yıkayın. Sonra tereyağlı yapmak istiyorsanız aşağıda tereyağı yanıyor demişsin canım tereyağı ilk koyma hic en son pilavın piştikten sonra üzerine koy kapat kapağı kendi erişin içinde servis edeceğin Zaman karıştır bir iki tür öyle tabaklarsin çok iyi oluyor. neyse şehriyeleri kızart sıvıyağ veya zeytinyağı ile önce çok fazla olmasın tereyağı ekleyeceksen. Kizardiktan sonra yıkanmış pirinci ekle üzerine güzelce kavur pirinç böyle tek tek acam kavurunca yapısal kimileri bir birine anlarsın zaten birde çok fazla fazla karıştırma kırılmasın ama her yeri de eşit tek tek olsun. Sonra kaynar suyu dokecegiz. Ölçüsünü şöyle ayarlayacaksin ne kadar pirinç yaparsan yap ister 1 bardak ister 10 bardak her zaman bir parmak geçecek üzerini su . Yani elini tencereye yan tut baş parmağın kadar suyu geçecek pilavdan. Sonra tuzunu ayarla kapağını kapat orta göz ocakta en kısık ayarda yavaş yavaş pissin. Suyunu böyle üste görmediğin zaman bir iki tür karıştır usttekiler de alta gitsin ki çiğ kalmasın. Sonra ye tadına bak çok az bir çiğlik varsa elleme o kendi buharinda hallolur ama kıtır ettiyse biraz bile böyle yarım su bardağı daha su ekleyebilirsin hiç bir şey olmaz. Önemli diğer püf nokta da pilavın kesinlikle dinlenmesi gerekiyor. ( Nisastasini iyi yıka- güzel kavur- suyunu dediğim gibi ayarla - ve dinlendir çok güzel bir pilav olacaktır)
Afiyet olsun ☺️♥️