Kızlar evleneli 2 sene olacak bu dördüncü bayramm eve hiç bayram harçlığı almadm bi ara yazmıştım beni linçleyenler oldu bayram harçlığı mi kaldı diye ama bilmiyorum ben etrafımda hep öyle gordm. İlk defa kaynanamglde gördüm geline bayram harçlığı verilmediğini. Mesela görümceme kaynanasi verir hem kendisine hem çocuklarına. Size anımı anlataym. Evlendiğimde ilk bayramdi kurban bayramı. Annemgile gittik eşimle bayramlastk geldik. Akşam üzeri idi. Kaynanamglin evide müstakil dışarıda çay içecektk. Gorumcem onun kocası kaynanam eşim flan vardı. Cay yaparken de gorumcem dedi ki babam bayram harçlığı verdi çocuklara demedm şimdi istekler bitmez diye dedi. O an dedm kızına veriyolar ama geline yok. Bizde her ikisinede verilir. Kız gelin ayrımı olmaz. Her neyse iste. Kaynanam dedi ki eşime benimle bayramlasmadn. Bende annenn elini öpte sana harçlık versin dedm. Ayağa kalkmıştık. Gorumcemin kocası da sana verdiler mi bayram harçlığı dedi bende bana kimse harçlık vermedi dedm. Ordan kaynanam ne derse beğenirsinz. Elinide sallayarak Bende kaynanam dan gormedm dedi. Değişik bi yüz ifadesiyle. O an şok oldm. Hayatım boyunca asla unutmam onu. Ver her bayramda da hatırlıyorum. Bu bayramda eşim yok göreve gidiyor malesef ve ben kaynanamglde kalcam kzimla. Merakla bekliyorum bu bayram da verecekler mi ) linclemeden lütfen ) siz bayramm harçlığı alıyor msunz
Almayanlar şöyle gelsin
Canım harclık dıyınce de cocuk gıbı oluyoruz ama bıkere bayramda bızdeydıler verdıler bana evet hem kıza hem bana 300 verdıler sagolsunlar
çocuk olsa verilirde kazik kadar geline verilmez bizde
409,925 soru
12,324,838 cevap
39,070 kullanıcı