0 oy
646 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Herkesin kendine has bi yöntemi vardır ya öyle lezzetli olur ki ben tutturamıyorum o tadı :) 

Mesela kayınvalidem soğanlı biberli domatesli yapar sonra bulyon koyuyor sosu da makarnayla karıştırıp tekrar bi tur pişiriyor o kadar hoşuma gidiyor ki ben aynısını yapamıyorum sizlerin böyle özel tarifleri var mıdır :angel:

32 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Soganı cekerım... Domatesı cekerım.... Acı bıber salçası... Karabıber... Ve nane atarım... Hafıf acılı ve çooook lezzetlı olur 
-Reklam-
0 oy
(11,027 puan) tarafından
Özel tarif yok her türlü yerim makarnayı. Ama en çok peynirli severim. Maydonoz da doğrucan içine misss
tarafından
Hiç maydanozlu denemedim valla bi deneyeyim
(11,027 puan) tarafından
Kremalı mantarlı tavuklu da dene
0 oy
(7,456 puan) tarafından
Sade yaparım yanına belki bişey yaparız üstündeki dakika çok önemli mesela tam zamanında kapatmak lazım altını 
tarafından
Miss gibii
(7,456 puan) tarafından
Aynen öyle :)
0 oy
(1,080 puan) tarafından
Kuru sogan kavurup sonra yeşil soğan az kavuruyorum salça bırakıyorum sonra da domates baharatlari az biraz reyhan da bırakıyorum en sonda maydanoz. Makarna sevmeyen eşim ikidir yapıyorum diğer yemekleri yemiyor. 
tarafından
Az evvel biri de maydanozlu yaptığını yazmış hiç denemedim denemeliyim :)
(1,080 puan) tarafından
Maydanoz ayrı bir tat veriyor.
Çökelekli makarna da çok güzel oluyor. Ben çok severim.
tarafından
Ya onu da ilk kez duydum ben de her zor yemeği yaparım makarnayı yapamıyorum :D burda yazılanları not edeyimm
(1,080 puan) tarafından
Makarnanın çeşitleri yap yap bitmiyor ☺️☺️
(1,080 puan) tarafından
Ablam da sulu mantarlı yapar mesela çok guzell oluyor
0 oy
(4,372 puan) tarafından
Ben kremalı pestolu tavuklu mantarlı falan severim aslında ama eşim salçalı makarnacıdır o yüzden genelde öyle yapıyorum soğanı kıymayı kavuruyorum üzerine salça ekliyorum baharat olarak tuz karabiber pul biber az da nane ekliyorum sos kıvamını alması için de makarnanın suyundan ilave ediyorum en son Maydanoz doğruyorum makarnayı da süzüp yıkamadan sosla buluşturuyorum soslu soslu güzel bir makarna olıyor 
tarafından
Ay ne kadar güzel tarifler geliyor bunu denemeliyim
0 oy
(5,233 puan) tarafından

Bulyon ilk defa duydum zararli bu arada söylemek isterim bende kekik domatesli biberli yaparim yogurtlu üstüne salçalı severim dur yarın yogurtlu salçalı yaoayim hazir diyeti bozmusken :))))

tarafından
Bulyon ben de hiç kullanmıyorum bu kadar lezzet vereceğini de tahmin etmezdim :) ilk kez onun makarnasında gördüm üf üf gece gece :D
(5,233 puan) tarafından
Hahha güzel olur bencede ama zararli işte kremalı korili dene baya güzel oda salcali kiymali falan ben cok severim birde bu ici bos sisman makarnaya harç yaparim kiymali maydonozlu mantı gibi içini doldurup haslarim yogurt sos ve salça gezdirip yeriz
(1,127 puan) tarafından
Zararlı da olsa vazgeçemiyorum normal tavuk suyu yaptığımda o tat olmuyor keşke hiç tanismasaydım o tarla önceden baya birşeyde kullanirdim şimdi sadece makarnada ve arada pilavda kullanıyorum
0 oy
tarafından
Tavuklu körili kremalı yapıyorum bu üçlü çok yakışıyor makarnaya eşim çok seviyor 
0 oy
tarafından
Ben yoğurtlu sarımsaklı üzerine kıyma oh yalancı mantı mi deniyordu bayılıyorum 
tarafından
Oo o da güzel oluyordur
0 oy
(1,037 puan) tarafından
Makarna hasllanirken tavada kuş başı tavuk kavuruyorum sonra içine julyen doğranmış kabak ve havucu ekleyip hafif diri kalacak şekilde kavurmaya devam ediyorum makarnayı süzüp hepsini harmanladiktan sonra içine krema koyuyorum cooooook güzel oluyor istersen köri veya soya sosu da ekleyebilirsin 
0 oy
(1,636 puan) tarafından

Domates soslu fav :P:silly: hatta bazen hızımı alamayıp buna sarımsaklı yoğurt da koyuyorum Allah'ımmm tek başına ana yemek 8-) çok severjm ama ayda bir enn fazla iki defa yaparım. 

Valla aşko püf noktası diyosan güzel bir domates sosunu yap bence bu ama et suyu da çok önemli 

0 oy
tarafından
Ben sulu salçalı seviyorum. 
0 oy
(1,332 puan) tarafından
Aynı kaynanan gibi yapıyorum sadece bulyon yerine enson maydanoz koyarım 
0 oy
(1,847 puan) tarafından
Bende kayinvaliden gibi sebzeli yaparım ama içine bulyon katmam tereyağla yaparım. Bulyon asla tüketme ya aşırı kansorejen
0 oy
(13,710 puan) tarafından
Bende hemen hemen ayni . Soğan kavurup yeşil kırmızı biber az salça domates rendesi koyarım kavurup makarnayı koyar bi iki döndurup suyunu koyarım. Ayrı ayrı pişirmiyorum demleme pişiriyorum 
0 oy
tarafından
Nadir pise makrna bizde eger yaparsam kremali nabtarli makarna,kofteli makarna,kori soslu tavuk ile tereyagli makarna yaparim 
0 oy
(1,127 puan) tarafından
Benim var kavurmalı sulu makarna yani kavuruyorum sıcak su ekliyorum yumuşayınca biraz su kalıyor onu dokmuyorum kavururken bulyonda ekliyorum yarısı karalı beyazli oluyor güzel oluyor  tadı baya ya böyle yaparım yada salçalı normal makarna yapmam hiç 
0 oy
(51,341 puan) tarafından
gecen halam havuc rendelemis minicik sogan sarimsak dogramis salca sosuyla onlari kavurdu hasladigi.makarnayla karistirdi da ben sevemedim .

bende bol soslu seviyorum da icine bir nane koyarim bulyon sarimsak sogan aromasi hosuma gitmiyo
0 oy
(12,622 puan) tarafından
Sarımsaklı yoğurt üstüne domates salçalı sos. Yalancı mantı gibi oluyor. 
0 oy
(4,088 puan) tarafından

Tavuklu körili offf canım çekti :)

0 oy
(4,910 puan) tarafından
Ben salcalı yumurtalı maydonzlu yapıyorum efsane olur 

İlgili bir soru bulunamadı

408,471 soru

12,273,128 cevap

37,664 kullanıcı

Kategoriler

...