3 yaşına 2 ay kala başlamıştım bende o aralar kusuyordu sürekli ev batmıştı ,bende zaten ev battı aradan wc eğitimini de çıkarayım diyerek başlamıştım.
lazımlığında 1 saat oturduğunu biliyorum başında bekliyordum, çiş kaka saatlerini yazdım not defterine ,kahvaltıdan kaç dakika sonra kaçırdığını ya da lazımlığa yaptığını sürekli not aldım . benim kızım ilk başlarda çişi lazımlığa yapmamak için tuttu 6 saat kadar hemde ,ertesi gün yarısı altına yarısı lazımlığa şeklinde oldu, 5 ay oldu altına yapma bitti ama hala wcye ben gönderiyorum . bu çok sabır gerektiren bir durum gerçekten de . ilk başlarda kaka da yapmıyodu tutuyodu en büyük problemimiz buydu bende kaka yapacağını anşadığım an lazımlığa oturtup önüne köpüklü su yaptım oynarken kakasını yapıyodu ,zamanla bunu da bıraktık .. bi dönem çişlerini lazımlığa yapmayı bilmelerine rağmen altlarına kaçırıp anne altıma yaptım demeleri başlıyor ama bu da geçici bir süre .. Rabbim kolaylıklar versin ,eğer siz pes ederseniz çocuğunuz da pes eder . siz kararlı olursanız mecbur çocuğunuz da bunu öğrenmek zorunda kalacak