0 oy
291 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,742 puan) tarafından
2,5 yaşında kızım var . Sürekli hasta 1 ayda sadece 1 hafta hasta değil ve3 aydır böyle üst solunum yolu enfeksiyonu geniz eti yok , kan değerleri iyi ama bu çocuk niye iyileşmiyor . Antibiyotik olmadan atlatıyoruz ama sureklı hasta olmasından artık kafayı yiyecegım Düzenli olarak d vitamin veriyorum .balık yağı veriyorum .kuru dut çayı içiriyorum .bal sarımsak limon yapıp yediriyorum . Ayak altına zeytinyağlı sarımsak yapıyorum . Terlemesin diye yüzde yüz yün olan uyku tulumu bile aldım ama sonuç bu .

8 Cevaplar

0 oy
(5,163 puan) tarafından
Sürekli böyle değiller ama nolduysa bu son hastalık bir türlü geçmiyor tamamen ikisinde de 
(1,742 puan) tarafından
Ya canım evet geçmiyor ama şu 3 aydır sürekli hastalıklı halde olması canımı sıkıyor
-Reklam-
0 oy
(5,456 puan) tarafından
Antibiyotik olmadan atlattığınız için olabilir. Antibiyotikler bakterileri öldürür. Hastalıklar sonrasında vücut bağışıklık sistemi bir müddet düşük seyreder. Bu esnada antibiyotik kullanılmamış ise vücutta kalan bakteriler tekrar azıtabilir :)
(1,742 puan) tarafından
Doktorum söylüyor ona göre hareket ediyorum kafama göre yazmadım hiçbir şeyi neden böyle alaycı dalga geçer küçümser bir tutumla yazdınız anlamadım .böyle bir üsluba gerek var mı ??viral enfeksiyon teşhisini de doktora götürünce söylüyor ben koymuyorm o teşhisi yani
tarafından
Ya bu doktorlar hepsi aynı okulu kitabı okumuyormu tıp konusunda neden herkes farklı kafadan bişey diyor ben bunuda çözemedim
(5,456 puan) tarafından
Estağfurullah asla alaycı bir tavrım yok. Öyle anlaşıldıysam kusura bakmayın. Lakin antibiyotikler ile ilgili bilgi kirliliği dağ oldu artık. Ve bu kirlilik bana gülünç geliyor. Doktorunuz antibiyotikler bağışıklığı yüzde95 düşürür diyorsa kesinlikle doktorunuzu değiştirin. Güvenin bana o doğru insan değil
(1,742 puan) tarafından
Tabiki hemen değiştiriyorum …
(5,456 puan) tarafından
Üslûbuma laf edenin üslûbu... Ne güzel
0 oy
(3,122 puan) tarafından
Yemesi nasıl et yumurta yoğurt meyve falan yiyor mu düzenli 
(1,742 puan) tarafından
Yiyor canım hepsini yiyor
0 oy
(135,169 puan) tarafından
kuzeyde hasta hic uyumadik
(1,742 puan) tarafından
Yaa onun neyi var öksürük vs mi kuzu
atesi cikti
(1,742 puan) tarafından
Başka bişeyi yok mu şimdi nasıl
atesi yokda yemiyo bisi
0 oy
(4,545 puan) tarafından
Kreşe gidiyorsa ve ilk senesiyse ondan kaynaklı olabilir. 
(1,742 puan) tarafından
Yok canım anne bebek oyun grubuna gidiyorduk haftada 4 gün 1 ayı geçti gitmiyoruz ama durum aynı
(4,545 puan) tarafından
Belli ki hastalık tam olarak geçmeden tekrarlıyor. Doktorunuz herhangi bir ilaç vermedi mi?
(1,742 puan) tarafından
Yok canım sadece ateş düşürücü
(4,545 puan) tarafından
Anladım, geçen sene biz de buna benzer bir süreç atlattık ama kreşe gidiyordu. 20 aylık falandı o zaman. Bize de pek birşey vermemişlerdi. Şuan 31 aylık bu seneyi şuana kadar hastalıksız atlattık. Umarım sizin de kısa sürede toparlanır. Bir de sık sık üşütmeden dışarı çıkarmayı ihmal etme. Temiz hava iyileşmeye yardımcı olur.
(1,742 puan) tarafından
Tamm canım çok teşekkür ederim çıkarırım canım
0 oy
(5,400 puan) tarafından
Aslinda bu kadar vitamin desteği yaparken sık hasta olmasına şaşırdım evet her hastalıkta antibiyotik kullanılmaz bu konuda katılıyorum zaten sık kullanımda vucut buna karşı direnc kazanıyor ve antibiyotik hastalığı geçirmeyip sadece üzerini örtüyor. 

Sana tavsiyem alternatif tıp. Hacamat öneriyorum kesinlikle temiz ve ehil bir yer bulursan yaptirmaktan çekinme.

Iki çocuğum aşısız ve hacamat ile büyüdüler. Genelde hastaliklari ayakta geçer ve çok nadir hasta olurlar. 

Büyüğü 5 yaşında yemesi de güzeldir 1 tatli kaşığı kadar antibiyotik kullanmadık

Lakin küçüğü 2.5 yaşında doğduğunda 1 hafta kuvezde kaldı ve alerjik bir bebek olarak aldım. Onun hastalığı biraz daha direncli oluyor ama bagisikliklari sağlam. 

Ballı su her sabah icirmeni tavsiye ederim, udihindu yaği ara ara kullanman şahane olur. Ve hadisle sabittir şifası. 

Kemikli ilik suyu,köy tavugu ve horozu eti suyu dolabindan eksik olmasin.

Peynir alti suyu bunlar bağışıklığı zirveye taşıyor. 
(1,742 puan) tarafından
Hacamatı yaşadığım yerde yaptırmam imkansız burda güvenemem canım. Peynir altı suyu denerim . Diğer dediklerinden ballı suyu yapayım diğerlerini yapıyorum teşekkür ederim
(1,742 puan) tarafından
2,5 yaş çocuğun ne sıklıkla hasta oluyor ve ne kadar sürüyor canım
(5,400 puan) tarafından
1 2 gün sürer oda yatmaz ayakta geçer . Çok sık olmuyor mesela yaz boyu hasta olmadi bu ara havalardan alerjik hiriltili öksürük var. Siddetli degil
(1,742 puan) tarafından
Rabbim yavrularının ayaklarına taş değdirmesin inşallah canım
(5,400 puan) tarafından
Cümlemizinkinin ♥️
(1,742 puan) tarafından
Amin canım ❤️
0 oy
(3,574 puan) tarafından
Evet bu sene aynı şeyleri yaşıyorum. Antibiyotiksiz geçmiyor. Yemek seçtiği için ekstra zorlanıyorum. Artık her kış böyle olacak. İlaç sektörü zenginleşsin diye çekmediğimiz kalmadı. 
(1,742 puan) tarafından
Öyle canım cidden ağzımdan burnumdan geldi artık hem çocuğum yıpranıyor hem ben . Uykusu bozuluyor .hasta olunca yemiyor . Huyu değişiyor yani artık ne diyecegım bilemiyorum
(3,574 puan) tarafından
Bir an önce yaz gelsin ve her kış yaklaştığunda vitamin takviyesi yapmaktan başka yolumuz yok.
(1,742 puan) tarafından
Sevmiyorum zaten kış ayını hiç :((
0 oy
(2,089 puan) tarafından
Benim kızım da 2.5 yaşında bu sene ilk defa 1 ocakta hastalandı. Eşimden geçti sanırım ama 2 gün ateşi çıktı sonra düzeldi. Öksürük, hapşırık, burun akintisi hiçbiri yoktu. Bir hafta gayet iyiydi. Sonra umreden gelmiş birini ziyarete gittik. O da hastaymış, güya çocuğu düşünüp maske takmıştı ama ayrılırken kızımı öptü ve şak ertesi gün kızım tekrar ateşlendi. Ben onun sebebi ile oldu diyorum. 3-4 gün ateşi çıktı, çok yoruldu ve en son daha fazla yipranmasin diye antibiyotik verdim. Öksürük ve burun akıntısı çok fazla oldu. Acildeki doktor yazmıştı. Antibiyotik alınca düzeldi ama ara ara öksürük hala var. 
(1,742 puan) tarafından
Canım size de geçmiş olsun . Çocuk dediğin hasta olur ayda 1 hasta olması bile normal ama her ay 3 defa hasta oluyor sağlam günü yok ki

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 102 göst.
14 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde baharyigitkara (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 152 göst.
16 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Feyzosss (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 237 göst.
0 oy
13 cevap 363 göst.
25 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,044 puan) tarafından soruldu

410,851 soru

12,363,313 cevap

41,741 kullanıcı

Kategoriler