0 oy
605 göst.
Diğer kategorisinde (837 puan) tarafından
Kızımj Eylül doğumlu aliyo anaokulu ama erken mi bilemedim Ablam erken diyo onun kizids aynı yaşta zaten gidicek bı sene daha evde olsun diyo siz ne düşünüyorsunuz bu konuda 

23 Cevaplar

0 oy
(5,627 puan) tarafından
Benim cocugum 2021 dogumlu. 25 aylikken krese baslattim. 1 ay kadar yarim gun gitti. Kademeli artirtdik. Calistigim icin krese gonderdim. Bakici veya anneanne-babaanne dusunmedim. 

Biz evde 2 egitimciyiz yetemiyoruz. Sabah -aksam parka cikaririz,kitap oku,boya,oyun hamuru,yapboz,oyuncak oyna gun icinde genelde bunlari yapiyoruz. Ama yinede gunde 1-2 saat ekrana yoneliyo. Verimli olamiyoruz gibime geliyo. Ayrica arkadas istiyo. Parkta kendi yas grubu varsa daha iyi vakit geciriyo.

Ayrica egitime ne kadar erken baslanirsa o kadar iyidir cocugun gelisimi icin. Bizim ulkemizde maalesef cok gec baslaniyo. Bazi ulkelerde 2 yas okul oncesi yasi oluyo.  En basitinden sofra kurallarini ogrendi. Yemek yenen yeri uzerine cikilmamasi gerektigini,ayaklarini koymamasi gerektigini falan. Siz ogretemediniz mi diyeceksiniz belki ama cok inatci bi cocuktu ve 2 yas sendromu baslamisti. Bu en basit ornek aslinda. Komsumun torunu da mesela 4 yas agzinda yemek varken asla konusmaz. Toplumumuzda ki cogu yetiskin topluluk kurallarindan bi haber. Bunlarin cogu egitimsizlikten kucuk yasta verilmeyen egitimden kaynakli. 

Tum gun evde napiyosunuz yetebiliyo musunuz ?
-Reklam-
0 oy
(501 puan) tarafından
Benim kızım Ağustos 2021 doğumlu yaklaşık 5 6 aydır gidiyor konuşmayan akşama kadar TV bağımlısı olan kendi kendine oyun kurmayı bilmeyen biriydi 

Yaşıtları cümlesi varken kızım kelimesi zor cikiyordu

Şuan gayet cümle kuruyor yeni yeni şarkı söylemeye de başladı 

Televizyonu artık izle desem dahi istemiyor kendi oyuncaklariyla oynuyor 

Sürekli kendi biseyler yapmak aktivite yapmak istiyor 

Bize çok faydası oldu 
0 oy
(1,008 puan) tarafından
Benimki 2021 doğumlu alırlarsa gonderecem. Gider oyun oynar orda

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 500 göst.
28 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,062 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 924 göst.
4 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya43 (560 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 700 göst.
7 Nisan 2021 Diğer kategorisinde menda (193 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 133 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Elif34 (329 puan) tarafından soruldu

411,631 soru

12,391,979 cevap

43,864 kullanıcı

Kategoriler

...