Benim cocugum 2021 dogumlu. 25 aylikken krese baslattim. 1 ay kadar yarim gun gitti. Kademeli artirtdik. Calistigim icin krese gonderdim. Bakici veya anneanne-babaanne dusunmedim.
Biz evde 2 egitimciyiz yetemiyoruz. Sabah -aksam parka cikaririz,kitap oku,boya,oyun hamuru,yapboz,oyuncak oyna gun icinde genelde bunlari yapiyoruz. Ama yinede gunde 1-2 saat ekrana yoneliyo. Verimli olamiyoruz gibime geliyo. Ayrica arkadas istiyo. Parkta kendi yas grubu varsa daha iyi vakit geciriyo.
Ayrica egitime ne kadar erken baslanirsa o kadar iyidir cocugun gelisimi icin. Bizim ulkemizde maalesef cok gec baslaniyo. Bazi ulkelerde 2 yas okul oncesi yasi oluyo. En basitinden sofra kurallarini ogrendi. Yemek yenen yeri uzerine cikilmamasi gerektigini,ayaklarini koymamasi gerektigini falan. Siz ogretemediniz mi diyeceksiniz belki ama cok inatci bi cocuktu ve 2 yas sendromu baslamisti. Bu en basit ornek aslinda. Komsumun torunu da mesela 4 yas agzinda yemek varken asla konusmaz. Toplumumuzda ki cogu yetiskin topluluk kurallarindan bi haber. Bunlarin cogu egitimsizlikten kucuk yasta verilmeyen egitimden kaynakli.
Tum gun evde napiyosunuz yetebiliyo musunuz ?