Kizlar yaşım 37 oldugu için doktorum en başından beri fetal dna yapalım demişti. Bense istememiştim. İkili.testimde yalnız yaş riskim çıktı. Onun dışında diğer oranlarim çok iyi. Burun kemiği ense kemiği vs sıkıntı yok şükür. Özel hastaneye gidiyorum. Ayrıntılı için bugün devlete gittim. Çok şükür hersey yolunda. Oradaki doktor aynen şunu söyledi. Down sendromuna dair hiç bir bulgu yok. Hersey yolunda. Tabi detayl ultrasonda down sendromu yüzde yüz yok diyemeyiz. Bu yüzden sana fetal dna testi yaptır da diyemeyiz. Yaptırma da diyemeyiz. Sana kalmış dedi. Ben kızımı doğurduğunu 33 yaşındaydım. Ordada yaş riskim vardı. Ama doktorum 1 kere testi yaptır dememişti. Şimdi ayrıntılı ultrason sonucumu göstermek için hastaneye gidicem kendi özelde ki doktoruma. Ve kesin yine yaptır dicek. Bebeğimi doğurmak istiyorum elbet. Ama doktorumun her seferinde bu kadar ısrarcı olması canımı sıkıyor. Napsam bilmiyorum. Zaten hastanem çok pahalı. Üzerine birde bu testi çıkardı doktorum. Güncel fiyatına 15.000.tl.
Yaş riski dışında 1 tane bulgu olsa vallahi yaptırıcam. Ama yaş riski zaten 33 yasimdada vardı.