0 oy
1,562 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Tam yaşı tutuyor 4 yaşında ama daha bezi bırakamadık. Bezli almıyor kreş ama ben yalan söyledim bezi bıraktık diye :( çok fazla hareketli oğlum evde durmuyor parkta durmuyor arkadaş istiyor tek çocuk haliyle şımarıyor. Sosyalleşmek istiyor elimden bişey gelmedi kızlar, mecburen yalan söyleyerek kaydını yaptırdım. Eylüle kadar bezi bırakmamız gerekiyor. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama buna mecburdum.

32 Cevaplar

+20 oy
(995 puan) tarafından
Pardon da 4 yasında bir çocuk nasıl hala bezli oluyor açıklar mısın sen yalanın vicdanını yapacagına bence ilk once bunun muhasebesini yap ortada büyük bir ihmal olduğunu düsünüyorum
(50,552 puan) tarafından
mesaj yok ki
(6,292 puan) tarafından
Anaaa nasıl
(9,718 puan) tarafından
Aa post sahibi hanım efendi misafir olmuş :D sanırm linçlenince hesabını kapattırdı, başka bi hesapla aramızdadır kesiin :D
(50,552 puan) tarafından
aslında sorun çocuğuna gec ogretmesi degil krese yalan söylemesi
(9,718 puan) tarafından
Aynen oyle o yuzden linç yedi zaten :) böyle şeylerde yalan mı söylenir
-Reklam-
+2 oy
(4,361 puan) tarafından
Kreşe yazdırırken çocuğu da getirin demiyorlar mı? Görmediler mi henüz bezli olduğunu? Bana kalırsa doğru yapmamışsın. Çünkü çocuğun hazır değilse ve bırakmazsa o zamana kadar, verdiğiniz ücret de yanar ayrıca kreşin gözünde aile olarak hoş olmayan bir duruma düşmüş olursunuz. Keşke evde eylüle kadar deneyip, duruma bir baksaydın. Oluyorsa yazdırsaydın, şimdi kreşe de yazıldı diye çocuğunu iyice zorlarsan tuvalet eğitimi konusunda tamamen ters de tepebilir bu durum. Yargılayanlar olmuş 4 yaş neden bezli diye, ihmal var vs diye. Hiç alakası olduğunu düşünmüyorum. Her çocuk aynı değildir, 5 yaşına kadar bez kullanan çocuklar olduğunu kreş pedagoglarımız söylüyor. Kendini sıkma ama artık alıştırmaya başla seveceği şekilde, yalnız baskı yapmadan ve kızmadan. 
+1 oy
(904 puan) tarafından
Yaa bayanlar çok mu tuhaniza geldi yani etrafnzda 4 yasnda bezli çocuk hiç mi görmediniz bu çok bsey  demekki biraktiramamis çok normal bsey bu canım eylüle daha var braktirirsin merak etme olan olmuş artk
tarafından
Kesinlikle öyle ama bazı arkadaşlar anlayıp dinlemeden yazıyorlar ben ona üzülüyorum. Aynı durumda onlar olsa kırmadan üzmeden yorum yapardım çünkü karakterim bunu gerektiriyor
(904 puan) tarafından
Üzülme neye üzülüyorsun boşver başlarına gelmemis gelseydi anlarlar di yada çevrelerinde görmüş olsaydilar sen çocuğuna odaklan gerisini bosver
tarafından
Doğru söylüyorsun canım ne kadar iyisin ya burda böyle iyi insanları görmek çok rahatlatıyor beni bana moral verdin senden Allah razı olsun
(10,977 puan) tarafından
Bende kimsenin kötülüğüne konuşmuyorum o çocuğa da yazık anneye de yazık. İnş çabuk öğrenşr
(904 puan) tarafından
Saol canım benim braktirirsin eminim ben buna hiç bı anne bu yaşa kadar bezli olsun istemez yani olabilir böyle şeyler  tabikide cocugada anneyede yazık kadın burda boşa akıl almak icn yazmadı linclemeye gerek yok zaten ama kimisi öyle laf olsun dye konuşuyor buna sinir oluyorm güzel şeyler dyelim ki annenin azmide var yani oylede böylede bırakacak küçük beyfendi:)
+1 oy
(16,869 puan) tarafından

4 yaşında ve hala bezli mi:blink: bırak bezli olmayı şimdiye kadar kendi yıkamayı öğrenmesi lazım. Bence şimdiden başla artık anlayacak yaşta 

0 oy
(11,869 puan) tarafından
Insallah halledersinde birinin hakkina girmis olmazsin. 4yasta baya buyukmus
tarafından
İnşaAllah ya artık tamamen bırakmamız lazım Eylüle de az kaldı aslında tuvalete gitse kendisi yapacak ama tuvalete götüremiyorum asla gitmiyor neler denedim olmadı
0 oy
(1,030 puan) tarafından
Şimdiden başlarsanız bırakarız belli de hem artık 4 yaşında bırakması gerekiyor diye düşünüyorum bu da bahanesi olur 
tarafından
İnşaAllah canım dua et lütfen çünkü çok yıprandım artık inada bindiriyor bide çok zorlanıyoruz
0 oy
(696 puan) tarafından
Alışır üstüne düşersen takma bez artık. Aksı takdirde 2 veya 3 kez yaparsa almazlar 
tarafından
Tamam halledicem inşaAllah canım bezi kaldırayım artık görmesin
0 oy
(14,586 puan) tarafından
tamam oglun icin haklisin ama bugunden basla bence anca kavrar yiksa daha cok yalan soylediginde ortaya cikacak
tarafından
Aynen öyle hemen başlamamız gerek eylüle bişey kalmadı
0 oy
tarafından
4 yaşına kadar nasıl bırakamadı ben onu anlamadım
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Anaokulunda çalıştım ben en gıcık olduğumuz veli tipi yalan konuşan veliydi sonra böyle yalan konuşunca çocuklarını eve gönderirdik. Niye yalan söylediniz derdiniz ne sırf evde durmuyor diye yaramaz diye öğretmenlere yüklenir mi o yük bir de kabul edilmeyen bişeyi her gün altına işer eve gönderir çocugunuzu bilginiz olsun 
(2,075 puan) tarafından
Kendi görsün yaşasın doğru bişey yaptığını zannediyor galiba
tarafından
Nasıl bu kadar rahat konuşabiliyorsun  sen ya?
Ben sanki keyfimden bağlıyorum bezini doğru bişey yaptığımı mı söyledim hem? inat ediyor işte napıyım döveyim mi çocuğumu? Bezlerini kaldırdım başladım eğitimine merak etme bikaç gün içinde öğrenirse gelir buraya yazarım o zaman konuşuruz Büşra
(2,075 puan) tarafından
Eylüle kadar öğrenirse zaten sorun olmaz okul için ben okula söylediğin yalandan bahsediyorum burda
tarafından
Tamam yalan söylediğim için haklısın dememem gerekiyordu ama bezli kesinlikle almayız deyince söylemek zorunda kaldım eylüle kadar bıraktıracağım inşallah lütfen kırmayalım birbirimizi ben kimseyle kötü olmak istemiyorum burda
(367 puan) tarafından
bugunden alistirmaya calis, insallah hemen alisir canim aksi taktirde dalga konusu yaparlar cocuklar.
yaşlari kücük bile olsa gülerler. Benim kizlar 3 bucuk yasinda bez kullanmiyorlar, oglum 2 yasinda kullaniyor diye üf koktun altina yaptin diye konusuyorlar. oyle denmez oda bezi birakicak diyorum onlar bile sürekli altina yaptin koktun diye heryerde söylüyor canim.
0 oy
(306 puan) tarafından
Benim oğlumda 3,5 yaşa yaklaştı. 1 haftadır tuvalet eğitimindeyiz. Maşallah çok güzel gidiyor. Sadece kaka olayı preoblem yapmak istemiyor. Lazımlık aldım başlarda sürekli 15 20 dk da bir oturttum şimdi kendi gidip yapıyor. Parka avm ye götürdüm. Hiç kaçırma olmadı. Dışarda bir avm de tuvalete götürüp pet şişeye yaptırıyorum. Zorlamadan ikna yolları bulun. Kolay gelsin
tarafından
Teşekkür ederim canım linçlemeden kalp kırmadan da yorum yazılabildiğini göstermiş oldun buradakilere. Biraz empati ya lütfen çok zor durumdayım hemen bi iğneleme laf sokma derdindeler
(306 puan) tarafından
Zorlamadan başlatın ödül vs verin ilk kabullenmeye başlayınca devamı gelir. İnatlaşma sakın.. Eylüle kadar bırakır. Bırakmazsa gönderme derim hem kimse ilgilenmez. Hemde çocuklar arasında altına yapması çocukların zorbalığına uğratabilir.yada okuldan eve gönderilmesi.. Okuldan soğurtursun bu defa
0 oy
(4,635 puan) tarafından
Bezı cıar üstüne de yapsa bi. Daha takma canm okula gıtmwse bile yası gelmıs
tarafından
Çıkardım canım sürekli soruyorum çiş var mı diye işin kötüsü tuvalete adımını atmıyor asla gitmiyor gider mi sence ne yapmam lazım
(4,635 puan) tarafından
Canım ben kolidora halıkarı kaldırmıstım lazımlıgını koymus tum. Altına da alstırma külotlsrndan gydırmıstım. Yanı tuvalete hala adımını atmıyor benımkı cok mecbue kalmadkça. Lazımlıktan sonra da klozete alıstı zar zor.yanı kafeme kademe gittm önce lazımlık kolidordaydı sonra lazımlıgını aldım banyoya koydum. Sonra banyodaki klozete alıstı. Simdi anneannesnde babannesınde alzmlık var orda da onlara yapıyor tuvakete gırmıyor. Dışardaysak felan mecbue olunca gırıyo
0 oy
(2,454 puan) tarafından
O yaşta nasıl bezli duruyor üstelik bu sıcakta herşeyi kavrar ki o çocuk bir hafta bile sürmez öğretmesi 
tarafından
Az önce sordum artık bezli durmayalım bezsiz dana rahatsın dimi dedim evet dedi asla bağlamıcaz bugünden itibaren
0 oy
(1,250 puan) tarafından
4 yaş baya büyük neden bu zamana kadar birakmadiniz
tarafından
Çok uğraştım olmadı canım aşırı inatçı bir de asla sözümü dinlemiyor vuruyor ben üstüne düştükçe çok sinirleniyor ama bugünden itibaren bezlerini kaldırdım altına yaparsa da tuvalete gitmek zorunda olduğunu hissetsin
(1,250 puan) tarafından
Aynen canım başla benimde hocamın oğlu 6 yaşında hatta 7 diyebiliriz oda huysuz bı çocuk olduğu için hoca geç başlamış şimdi  7 yaşında daha tek gitmiyor ve altına yapıyor bez bağla bana diyor yani ne kadar erken o kadar iyi çünkü geç olunca artık kandiriliamiyirlar
0 oy
(1,700 puan) tarafından
Eğer okula gitmeye arkadaşlarla oynamaya heves ediyorsa ogrenirsen seni okula göndericem de öyle öğrenebilir, benimki öyle öğrendi 
tarafından
Evet öyle telkin veriyorum canım çok hevesli okula gitmeye inşaAllah faydası olur
(1,700 puan) tarafından
İnşallah canım Allah kolaylık versin
tarafından
Amin canım sağol Allah razı olsun
0 oy
(103 puan) tarafından
Bugünden itibaren bezi çıkarın ve bu işe başlayın şayet bezi eylüle kadar biraktiramazsaniz göndermeyin. Çünkü bu şekilde öğretmen de kabul etmez alt değiştirme gibi bi sorumluluklari yok. bu sefer çocuk üzülür 
tarafından
Başladık canım hayırlısı olur inşallah kolayca bırakır bezini çok yıprattı beni
0 oy
(15,188 puan) tarafından
Canım tuvalet eğitimini veren kreşler var öyle bir yere baksaydin keşke. Çocuk mutlaka öğrenir ama kendi temizliğini yapabilecek mi okul açılana kadar. Ben 4 yaşındayken yazin Kur'an kursuna yolladım. Kendi temizligini yapıyor mu diye soruyorlardı. 
tarafından
Öyle yerler burda var mı hiç bilmiyorum canım ama evimize yakın olsun diye vericem bizim burdakine çevreden eşten dosttan da iyi yorumlar duydum oraya vericem. Zaten yarım gün eğer altına kaçıracak gibi olursa da ev yakın hemen gider değiştiririm üstünü
0 oy
(1,644 puan) tarafından
Artık okula başlayacaksın de. Kocaman çocuksun. Orda arkadaşların tuvalete gidiyor.  Sen bebek misin de altına yapıyorsun de. Bu onu hirslandirir. Geç kalmışsın maalesef.  Ama kararlı olursan 1 haftalik bisey.
tarafından
Böyle söylüyorum canım arada ama duymazdan geliyor daha sık söyleyeyim bundan sonra zaten herşeyin farkında çokta akıllı ama işine gelmiyor bezi bırakmak
(1,644 puan) tarafından
Neyse sen çok kararlı ol da olur merak etme
0 oy
(840 puan) tarafından
Doğruluğunu bilemem de bez konusunda geceden kuru uyanıyorsa gece bezleme. Gündüz uyanır uyanmaz tuvalete götür. Sonra yarım saatte bir götür ve tuvaletini söyleyene kadar ne parka çık ne de misafirliğe git. Aksatirsan devamı gelir. Çocuklar bu konuda çok inatçı. 

Benim yeğenime lazimlik aldık onu oturma odasına getirince yapıyordu. Alışsın da kokuya da razı olurum dedi kardeşim. 3 -4 gün öyle oldu sonra tuvalette de lazimliga oturdu. Onu yavaşça bıraktırdık. 10 gün içinde alıştı. Büyük tuvaletini soylemiyordu başlarda. Kendini sıkınca kardeşim anliyordu hemen tuvalete götürüyordu. Biraz sabır işi. 1 ay uğraşan bile var. Her şeyi geç 4 yaşındaki çocuğun canına yazık. Bezleme zamanı çoktan geçmiş.
(3,326 puan) tarafından
6 ay da ugrasan var bizim tam 6 ay sürdü :))
(948 puan) tarafından
9 ay altından *** temizleyen ben hem de hamile halımle şükür hepsi gecti lavman fıtıl srup kaka bıxım korkulu rüyamz oldu klozet adaptörü ile gezzsekte buna sükur :)
(3,326 puan) tarafından
Bizden beteri varmış demek :)
(948 puan) tarafından
Anlatsam destan olur:D doğumdan 1 ay önce öğrendi orda kakası gelirse napacam dıye düşünüyordm  alaturka wc daha yapmadı klozet Diyarbakır adana arası adaptör taşıdık  bide Cok ağladım cok sabrettim bacaklarım uyusurdu wcde çömelmekten
0 oy
(295 puan) tarafından
Benim kızım 2 yaşında bile degildi bez biraktiginda

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 1,141 göst.
24 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde ♥️Japon balığım ♥️ (588 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 714 göst.
23 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Tombul yanak (3,556 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 932 göst.
4 Mart 2024 Diğer kategorisinde Yenikullanici (0 puan) tarafından soruldu
+2 oy
22 cevap 523 göst.
3 Mart 2022 Diğer kategorisinde Canan Karatay (7,654 puan) tarafından soruldu

401,989 soru

12,034,282 cevap

36,262 kullanıcı