0 oy
1,394 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar arkadasım 3 senelik evli ikinci cocuguna hamile ..eşinin kötü alışkanlıkları siniri şiddeti filan yok ama gelgelelimki aşırı aileci oglan 3 nişandandan ayrılmıs hatta biri dügüne bir kac gun kala kaynanasının herseye karışmasına artık daynanamıs atmış nişanı ..arkadasım bunları bilerek evlendi etrafta duyan hatta demis oglanı iyi tanıyanlar oglan özünde cok iyidir ama aşırı aileci sözlerinden cıkmaz eger evlenincede devam böyle olursa mutlu olamaz demisti öylede oldu arkadasım cok mutsuz evde asker arkadası gibiler oglana varsa yoksa annesi babası evin tek oglu bide bacıları evin tüm sorumlulugu arkadasımda marketi bebegin eşyaları oglan hic bisey alıp satmazmıs bunun hic bir işine koşmuyor herseyini arkadasım kendi hallediyor arabası bozuldu kocası aylardır ilgilenmiyormus kendi ailesine gelince anında koşuyor her gün annesi gilde oglan evdede arkadasımla hic bir muhabbetti yokmus annesi herseyi burnunu soktugu icin arkadasım geri cekti kendini arkadasımın annesi kanser hastası her gün annesine yemek yapmaya gidiyor evi temizliyor oglanın annesi istemiyor oraya gitmesini oglunuda doldurmus oglanda hic gelip gitmiyor kayanansına hal hatır bile sormuyormus inadına arkadasımın cok zoruna gidiyor hic mutlu degilim diyor kac kere konusmaya calıstım ama olmuyor diyor herkese güller acıyor ama benle sıfır muhabbet hic bisi yok diyor eve gelip sadece yatmaktan baska bi faydası yok bosanıcam kararlıyım diyor bende bekle degişir diyorum ama 3 senedir bir tık yok diyor sırf kaynanasıyla arası kötü diye oglan arkadasıma aylarca yaklasmıyormus anneme kötü davranıyorsun senden sogudum demis bu cocuk olmasıda inanın sadece bir kac defalık biseyde olmus anlıcagınız asker arkadası gibiler ..bana kızıyor sen daha nasıl böyle o tarafı savunursun beni desteklemessin diyor bacım gibidir kendisi ondan ne dicegimi şaşırdım sırf oglanın kötü alışkanlıkları yok diye bu evlilik devam edermi sizce 

47 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bu zamana kadar değişmeyen şimdi de değişmez ha tek aileci olması belki boşanma sebebi olmayabilirdi ama annesinin dolduruşuna gelip kanser kaynanasını görmüyor saymıyorsa ve arkadaşınız oraya gidip geliyor diye laf ediyorsa saniye beklemesin hemen bosansin. Siz ne diye ikna ediyorsunuz anlamadım yazık günah değil mi bin tane koca bulur ama anne bir tanedir. Hele ki kanser iken kızına en cok ihtiyacı olduğu dönemde böyle şeylerin lafı bile olmamalı. 
tarafından
Aynen öyle zaten bende o yönden gercekten cok kızıyorum hic mi insanda merhamet duygusu olmaz işi inada bindirmisler sırf kız oraya gidiyor diye düsman kesildiler annesi okadar ihtiyacı varken daha onlarda destek olması gerekirken comak sokuyorlar
tarafından
Kız bak sen yazdıkça sana daha çok sinir olmaya başladım madem durum bu sen ne diye hâlâ vazgeçirmeye çalışıyorsun dost musun düşman mı
tarafından
Ya ama düsün ben buna boşan boşan desem yarın bir gün arası düzelince arkadasım sen comak soktun demezmi yani aslında ben şu duygu icerisindeyim boşan desem sanki ben kötülük yapmıs gibi olurum diye dusunuyorum ya oglan sonrada dank edip degişirse ailesine sahip cıkarsa sanki ben yuva bozmus gibi olmammı anla beni
tarafından
Ya canım zaten boşan demiyeceksin ama şu güveni dost olarak vereceksin ne karar verirsen ver arkandayım diyeceksin. boşanma bekle düzelir diye aklını bulandırmayacaksin kızın.  O zaman hem dostunun yanında olmuş olursun hem de olası her durumda senlik bir şey kalmamış olur
-Reklam-
0 oy
(11,936 puan) tarafından
Kimin ne çektiğini siz bilemezsiniz ki ,açıkçası ben de çok benzerini yaşadım ve dayanilacak dert değil.bir gün o kız dayanamayıp ta kendine birşey yaparsa vebalini veremezsiniz
tarafından
İnan ben aslında hic karısmak istemiyorum ama bosan demekte comak sokmak gibi geliyor of bilmiyorum bebegin dogmasına 1 ay kaldı sonra adamı şutlayacam diyor
0 oy
(1,189 puan) tarafından
Eşim aşırı derecede çocuk istiyordu. Hamile kaldım ve doktora kalp atışını dinlemeye gideceğiz dedim. Kaynanam tutturdu ilçedeki doktoru beğenmiyor diye akşam vakti tutturdu beni merkeze fakülteye götür diye. Neyse damadının fakültede tanışı var aradılar adam hemen yarın gelin dedi. Benimde randevum aynı gün. Eşim bana dedi ki randevunu iptal et başka zaman gideriz. Yalniz basima gittim. Hala unutamıyorum o yaptığını. Gerçekten anne babasını sevsinler ama evdekini suistimal ettiklerinde insanın o kadar zoruna gidiyor ki. 

Arkadaşının kocası her zaman yaptığı için kadın kendini bir hiç gibi hissediyor o yüzden o herife katlanmasin daha fazla. Kafasını karıştırma, psikolojik şiddet görüyor kadın. Yakında sinir hastası olur.
tarafından
İşte tam anlattıgın gibi kız aynı duygular icersinde yakında ben hasta olurum diyor icime ata ata diyor of Allahım feraha kavustursun insallah
(1,189 puan) tarafından
Kocasi tek oğlan olduğu için anakuzusu yetistirmisler. Varsa yoksa anasını bilir. 3 tane de nişan atmış, pekte bir sey değişmemiş. Arkadaşını da çocuk doğursun, soyu devam etsin diye almış sanırım. Huzuru olan hangi kadın yuvasını dağıtmak ister. Arkadaşın ne kadar düşünüp sonra bu kararı almıştır Allah bilir. Asla arkadaşının yerinde olmak istemezdim.
tarafından
Azcık bi umut oluyor mesela ama ertesi günü yine batırıyor kocası ailesi tutlcak hic bi yeri yok gibi ama bende hani ikinci bebekten sonra bisiler degişirmi azcık daha beklesin diyorum
0 oy
(6,909 puan) tarafından
Neden vazgeçirmeye çalışıyorsun ki bunların hepsi boşanmak için başlı başına bi sebep karışma bence çok zor öyle biriyle geçim yapmak 
tarafından
Zaten anlattıkca benim icim daralıyor ama bir umut düzelir diye bebek dogacak kafasına dank eder diye dusunuyorum belki
(6,909 puan) tarafından
Etmez canım boşuna umutlanmaya gerek yok
0 oy
(376 puan) tarafından
Kanser annesine çok üzüldüm nasıl anlayışsız insanlar var ya bırak be adam kız son aylarında annesiyle ilgilensin annesi öldükten sonra birdaha görmeyecek gitmeyecek. 

Kadın haklı eşi evlilik sorumluluğu bilincine varmalı annesinden önce kendi 2 çocuğu ve eşini düşünmeli düşünmeyecekse niye evlendi bekar kalıp annesinin sözünden çıkmayacaktı. Evlendiyse sorumlugun bilincine varmalı. Eşiyle annesinin arasında sınırını korumalı. 

Bende 3 yıllık evliyim benim evliligime benziyor bu bende 2 .ye Hamileyim. Benim eşimde annesinin sözünden çıkmaz görümcelerim kaynanam herseyimize karışır ailemin yanına gitmemi hiç istemez aileme düşman oldular hiç sevmezler benimde gitmemi istemezler . 

Bende ilk doğum yaptıgımda bana yapmadıkları kalmadı benimde canıma tak etti lohusalı halimle boşanma kararı aldım ailemin yanına gittim. Dedim kesin boşanacagım herkes etme yapma dedi dedim ben bu aileden nefret ettim alsın oglularını başlarına çalsın dedim istemiyorum artık. Sonra eşim dayanamadı gelip özür diledi birdaha aileleri evliligimize karıştırmayacagına söz verdi bana barıştık eskisi gibi Ailesi işimize karışmıyor ailemin yanına gidip geliyorum iyiyiz şimdi ama ailesine sürekli para yardımı yapıyor işte huylu huyundan vazgeçmiyor. Arada kavga ediyoruz rızkımızı neden ailene yediriyorsun diye ne yapim tek memur benim evin büyüyügüm ailesine karşı sorumlulukları varmış beyfendinin 
tarafından
Ay inanmıyorum gercekten aynı seyleri yaşamışsınız hatta evden bi keresinde evden kovdu oglanı geri geldi ama degismedi
0 oy
(4,363 puan) tarafından
Cok afedersin benim annem kanser olacak (ki annem iki kere kanser atlatti ne kadar zor surec biliyorum) esim olacak musvette ve anasi olacak copluk beni aramayacak hatta gitme diyecek. Saniye durursam serefsizim. Bugunun yarini var, o kaynana hep saglikli olmayacak. Hos zaten arkadasinib evliligi yok ese hizmet icin duruyo. Herseyin sorumlulugu bende olacak ve ben o evlilikte yalnizsam surdurmenin anlami yok. Arkadasin hakli. Hersey kotu aliskanlikla olmuyo, iliski boyle bisey degil.
0 oy
(709 puan) tarafından
Bence hic karisma ne bosan de ne de bosanma de hic karisma hayirlisi canim sen yasiyorsun herseyi nasil rahat hissediyorsan onu yap de onlar iki gun sonra iyi olur sen ara bozan durumuna dusersin 
0 oy
(2,832 puan) tarafından
ArkDasin detek olmak varken kostek oluhosun suan birak bosansin oyle adamla omur mu gecet
0 oy
tarafından
İçki kumardan da beter o aileci erkek Allah düşmanıma vermesin benim eşimde de var o ailesinin evinde eline süpürge alır 7/24 moduna geçer şey diyordu geçende karicim wcdeki kirecleri ne çıkarır ne oldu dedim annemin evini temizlicem der bende porcoz al kafandan aşağı dök dedim onlara gelince herşey var arkadaşının da dayanağı varsa karışma 
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Bu kadar aileci olması da kötü alışkanlık. Sen neden bu kadar boşansın istemiyorsun. Haklarında hayırlısı olsun. Kendisi ve çocukları için en iyi kararı yine arkadaşın verir. O adamla o aileyle yaşayan da arkadaşın, o yüzden bu denli karışmak yanlış 
0 oy
(3,659 puan) tarafından
Ya sen niye vazgeçirmeye çalışıyorsun ki canım oğlan değişmez değişecek olsa o üç nişanı atmadan değişirdi yani değişmez bu böyle gider arkadaşın haklı madem böyle davranıyor belki onun için daha hayırlı yani engelleme arkadaşına destek çık bunun yerine 
0 oy
(647 puan) tarafından
Yani sizce bu evliliğin devam etmesi mantıklı mı? Niye uğraşıyorsunuz ki kadına cehennem hayatı yaşatmaya. Bosan da demeyin boşanma hiç demeyin. Zaten boşanma kararı almak zor bir şey bir de bu şekilde daha zorlastirmayin
0 oy
(3,550 puan) tarafından

Arkadasin sonuna kadar haklı boşansin hiç beklemesin 

Oglanda bi zahmet bi daha evlenipte başkalarının hayatını mahvetmesin
0 oy
(361 puan) tarafından
Boşanması için daha ne olması gerekiyo pardon dövmesi sövmesi aldatması mı lazım 
0 oy
(608 puan) tarafından
Bence oğlanin ailevi olması yeterince kötü içki sigara içse belki bundan daha iyi ama sen yine de karışma sonuçta kadın ne kadar anlatsada anlatmadigi şeyler vardır içinde kim bilir neler yaşıyor belki hayırlısı boyledir dua et yeter 
0 oy
(5,586 puan) tarafından
Arkadasini psikolojik olarak cokertmis. Bence kotu aliskanliklarin en buyuklerinden birisi de bu. 

Arkadasimin esi alkol kullanir ama kiza narin bi cicekten farksiz davraniyo. Cok el ustunde tutar. 

Bilemedim yani ailecek kizi yok saymislar daha ne olsun. Bence adam gitsin anasinin dizinin dibinde otursun. 2 cocuklu bi kadina bosan demek kolay degil ama kendisi de zaten istiyomus. 
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Sevilmedigi evlilik de durmamalı zaten çünkü seven insan böyle davranamaz. Sırf evlenmek için evlenmek biri. 
0 oy
tarafından
Peki empati yaptın mi kendini arkadaşının yerine koydun mu? Kendinizin 1 dakika dayanamayagi şeylere bir insanı ömürlük çekmesine ikna etmeye çalışmanız doğru değil
0 oy
(884 puan) tarafından
Kadın demekki bıkmış mutsuz bitirmek istiyo senin bu caban niye o bu yuvayı bozmak için kurmadi demekki düzelmiyor artk istemiyor insanların kararlarına müdahale etmeyin
0 oy
(137 puan) tarafından
Empati yapsam o kızın yeriinde ben olsam seenle arkadas olmam

İlgili sorular

+9 oy
8 cevap 613 göst.
1 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Bayannn1 (1,142 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 345 göst.
30 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hilalkz (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 616 göst.
23 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Acemi annee (530 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 1,982 göst.
7 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde Nurgizem (274 puan) tarafından soruldu

410,129 soru

12,331,679 cevap

39,223 kullanıcı

Kategoriler

...