0 oy
244 göst.
Aile kategorisinde (69 puan) tarafından
Kızlar benim eşim aşırı ailesine düşkün biri yani anne baba akraba ailesi o kadar soğuk insanlar ki . Neyse benim eşim kesenize bereket yada teşekkür ederim kelimelerini kullanmıyor örnek vermem gerekirse araba alacaktık benim annem eksik kalan parayı tamamlamak için bilenziğini verdi verirken acele etme sakın ödeyecem diye dedi onun dediği tamam anne 

Kaza yaptık ufak o ara işler sıkışıktı babam arabasını yaptırdı 6 bin tl ye borç değil para almadı 1 hafta oldu babam bana dediki insan bi teşekkür eder dedi eşimden için ben akşam sıkıştırdım babamın dediğini demeden öyle dedi ertesi gün 

Dünde kızımın doğum günüydü annem gil istediğim pastayı para verim sen yaptır dedi 3 bin tl para attı eşimin yanında gene tık yok dünde kızdım sana o kadar yardım ediyorlar karşılığı bi tane eline sağlık niye söylemiyon hep ben uyarınca birşeyler yapıyon fln diye 2 gündür tripli sizce abartıyor muyum? 

9 Cevaplar

+2 oy
tarafından
20 yaşına kadar yaşadığım evde "eline sağlık, teşekkür ederim,özür dilerim, günaydın,iyi geceler vs" tarzı cümleler hiç kullanilmadi. Şu an 30 yaşındayım inan kendimi zorluyorum . Oda durumun farkında olduğum için. Yani kendimi bilmesem bende öyle giderim . Ağzıma aşırı zor geliyor. Söylerken bile aşırı eğreti duruyor. Alismadik şeyde şey durmuyor işte . Dışardan nasıl göründüğünun farkında olsa oda zorlar kendini . İnan köklü davranışları değiştirmek çok zor . Her sabah çocuklarıma günaydın din din din diye şarkı söylüyorum onların bu kelimelere aşina olması için . Toplum içinde kibar nazik davranmaları için . 
(69 puan) tarafından
Yaaa bu yazdığın beni daha çok aydınlattı teşekkür ederim daha farklı düşünüyorum şu an
(16,234 puan) tarafından
Ay kesinlikle kötü olsa yemeğe dünya kadar laf sayacak ama bir günden bir güne ellerine sağlık demeyen bir ailede büyüdüm kendimi düzelttim şu an 2. 5 yaşında bir oğlum var ona ellerine sağlık demeyi ogretiyorum peltek peltek ellerine sağlık anne baba diyor. Demem o ki art niyetli değilse dert etme. Güzel güzel çaktırmadan yaptır. Kendin de bu davranışı yaparken onu kat arayıp bir teşekkür edelim diye
-Reklam-
+1 oy
(1,250 puan) tarafından
O tarz cumlerr kulanmayan insanlar küçüklüğünden beri yanında kulanilmadigi için yapamıyorlar beceremiyorlar 
(69 puan) tarafından
Evet sizin yazdıklarınızı okuyunca bende öyle düşünmeye başladım
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Teşekkür etmesi lazım.  Ama alismamis içinden gelmiyor demekki
(69 puan) tarafından
Bende senin gibi düşünüyorum
(5,328 puan) tarafından
Annenlerde maşallah bol kepçe ne şanslısın. Bi dogum gunu için 3 bin lira iyi para .
(69 puan) tarafından
Aslında pasta 2 bin tl di fakat bin tl fazla atmış içecekleri abur cuburları da burdan hallet diye yükünüz hafiflesin dediler ne diyim
(5,328 puan) tarafından
İyi yapmislar
0 oy
tarafından
Yani tabii ki de teşekkür etmesi lazım mesela benim eşimin ailesi uzakta 1000 kilometre ama yakında olsalar uzak da olsalar hiçbir şey yardım etmezler maddi manevi benim ailem eder eşim onlara minnet duyar her şeyini hastalıkla sağlıkla koşar ve yardım eder teşekkür söyleyerek de olmaz yaparak da olur bazen ama hiçbir Atılım göremedim eşinde bu konu ciddi bir konu sonuçta senin ailen büyük bir emek veriyor evliliğine
(69 puan) tarafından
Allah var herşeylerine koşar hakkını yiyemem galiba ailem o kelimeleri cümleleri duymak istiyor bende onların düşünceleriyle fevri davrandım galiba
0 oy
tarafından
Çocukken alismayinca büyüdüğünde zor gelir ben kızıma şimdiden asiliyorum birşey verdiğinde teşekkür ederim hep ki aklına kazinsin diye
(69 puan) tarafından
Evet ya mutlaka alıştır bak 30 yaşında adam ve bilmiyor yarın büyüdüğü zaman hak eden kişilere nezaket göstermek çok güzel
0 oy
(9,472 puan) tarafından
İçinde olmayan biseyi yapamaz canım ailen senin için yapsın ondan bir teşekkür beklemek için yapmasın sen et tesekkürünü geç
(69 puan) tarafından
Haklısın canım konusunu bile açmam artık
0 oy
(2,226 puan) tarafından
Bacım bizde bi laf vardır alışmamış kçta don durmaz diye. Adam aileden görmemişse zor. 
(69 puan) tarafından
O kadar haklısın ki diyecek birşey bulamıyorum :) karışmam artık ne yaparsa yapsın
(2,226 puan) tarafından
Benim koca da aynı öküz geldiler öküz gidiyorlar
0 oy
(536 puan) tarafından
Kendi ailesinden alsa böyle yardım peki tesekkür edermi 
(69 puan) tarafından
Genelde ailesi bir yardım yapacağında eşim onlara şöyle bi dolaşıyım annem gili diyip gittiğinde verirler o yüzden şahit olmadım
(536 puan) tarafından
Acaba karaterimi diye sordum canm bnde
0 oy
(9,962 puan) tarafından
Esinin ailesiyle konunun alakasini anlayamadim ben 
(69 puan) tarafından
Yani ailesi çok soğuk herhangi birşeyin elinden tutmuyorlar eşim o soğukluğa rağmen çok düşkün benim ailem sürekli destekde bulunur ama el sağlıklığı yok bunu anlatmak istedim
(9,962 puan) tarafından
Simdi soyle kendi ailesi yapmadigi halde bu cumleleri ailesine kullaniyo senin ailen yaptigi halde senin ailene o cumleleri kurmuyosa ben o kocayi bi silkelerim

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 720 göst.
0 oy
11 cevap 936 göst.
15 Haziran 2019 Diğer kategorisinde fatmanur sarikaya (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
47 cevap 1,186 göst.
24 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Semyigit (482 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 389 göst.
9 Mayıs 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

401,984 soru

12,034,168 cevap

36,262 kullanıcı

...