0 oy
243 göst.
Diğer kategorisinde (191 puan) tarafından
Esim ev kiraladik. Sozlesmede kirayi elden verme yazdi. Biz bunu ibandan versek kira bedeli diye sikinti olurmu

12 Cevaplar

0 oy
(12,855 puan) tarafından
Elden vermeyi neden kabul ettinizki. Hicbi hak.talep edemezsiniz adamda vergi kacirir bu sayede
(191 puan) tarafından
Peki sozlesmede elden yaziyor ama biz ibandan kira bedeli diye versek olurmu
-Reklam-
0 oy
(1,162 puan) tarafından
Kirayı odemediler deyip 3 ay sonra sizi evden çıkarma hakkına sahip oluyor ev sahibi .iki ay kira ödenmezse mahkemeye verince hemen çıkarma kararı veriyorlar .kiracı olarak hiçbir hakkınız olmuyor .Kabul etmeyin .bu şekilde yıllık yüzde 20 gelir vergisinden de kaçmış oluyor sizde kirayı yüzde 20 eksik vermeyi teklif edin haklarınızı bildiginizi bilsin
(191 puan) tarafından
(1,162 puan) tarafından
Aynen siz IBAN numarasina gönderin kira ödemesi seçeneğini seçin .açıklama kısmına mesela (15 numaralı dairenin Ağustos ayı kirası),  olarak yazın kendinizi garanti altına alın
(1,162 puan) tarafından
Sözleşmede elden ödenecek yazıyor ya yarın birgün sizi çıkarak olsa o sözleşmeyi öne süremez orada elden alınacak yazıyor yani ne demek vergi odemiycem demek o yüzden onu hiç ortaya bile çıkaramaz ev sahibi .yasak çünkü elden almak
0 oy
(613 puan) tarafından
Geçen haberlerde çıktı adam hep elden teslim etmiş sonra ev sahibi dava açmış 5 yıllık kiramı verin diye ve ev sahibi kazandı çünkü delil yok
(191 puan) tarafından
tarafından
Olmaz canım bak arkadas ne diyor orda elden olmaz ibandan olcak ki sizde ibandan yatiracaksiniz
(613 puan) tarafından
Siz bence en iyisi bi avukat ile görüşün num alıp arayın durumu anlatın onlar ne doğru ne yanlış bizden iyi bilirler usulü bence en iyisi bu hemde sizi yönlendirir
0 oy
(984 puan) tarafından
Kirayı elden vermekte ısrar ediyorsa her verdiğinizde imzalı bir belge alın yada WhatsApp vs gibi bir yerden mesaj atıp kirayı aldığını teyit ettirin ki mağdur olmayın 
(191 puan) tarafından

Kaynak: https://annelertoplandik.com/forum/15865600/ev-kiralamasi-elden-verme
(984 puan) tarafından
Sorun yaşayabilirsiniz bu konuda arayıp sorun kira bedeli diye yatırcaz demeyin de ibana atıcaz müsait değiliz gelemicez vs gibi tamam atın derse kira bedeli olarak atın bir kez sorun çıkarmaz da hep öyle devam edersiniz büyük ihtimalle vergiden kaçmak için bu yolu seçiyor sorun çıkarabilir
(191 puan) tarafından
Demek istedigim sozlesmede elden yazdik onu silemicez galiba. Bizde ona iban at ibandan atcaz desek bize ibanini atsa ve hep ibandan atsak olurmu kira bedeli diye
(984 puan) tarafından
Ben sizi anladım ama bunun kararını ev sahibinin vermesi gerek başında elden diye anlaşmışsınız çünkü bir kere sorun isteyin ibanı sorun çıkarmazsa bizim kolayımıza böyle geliyor der hep ibana atarsınız
(191 puan) tarafından
Yani ibandan atsak kira bedeli diye elimizde delil olur dimi
(984 puan) tarafından
Tabi herhangi bir durumda delil olur
(191 puan) tarafından
Ya ev sahibi kabul etmezse elden ver diye nolcak. Elden vermezsek cikin diyebilirmi bize sozlesme var
(984 puan) tarafından
Çıkın derse mahkeme yoluna gidebilirsiniz elden verme içinde verdiğinizde bi mesaj atın abi bu ay kiramı şu kadar TL ödedim aldın değil mi diye o da aldım diye cevap yazsın mutlaka bu da kanıt sayılır
0 oy
(246 puan) tarafından
adam sizi saf görmüş sanırım elden kirada hiçbir şekilde kendinizi savunma gibi bir durumunuz olamaz. hak talebiniz olmaz yani. muhakkak verdiğinize daie bir kağıt bir şey olsun
(191 puan) tarafından
(246 puan) tarafından
sözleşmeyi esas alırlar:( ama yine de bir avukata danışın bence
0 oy
(3,669 puan) tarafından
Sözleşmeyi değiştirme ımkanınız olmasa da siz ibanla atın açıklamaya da kira diye belirtin zaman ne getirir belli olmaz kanıt olsun 
0 oy
(13,385 puan) tarafından
mkbuz isteyin 
0 oy
tarafından
İbandan atınca açıklama kısmına kira ödemesi diye yazarsanız hicbirsey olmaz ama açıklama yapmazsanız her hakka sahip oluyor ev sahibi artı bı de o şekil verdi kaçırdığı için size de ceza gelir
0 oy
(4,292 puan) tarafından
Banka yolu ile yatırmak sizin için daha iyi olucakti, ev sahibi vergiden kaçırmak için bu yolu seçmiş. Sözleşmede elden yatırmak yazsa da ileride birşey kanitlayamazsin ki ya makbuz kesip verecek o da ıslak imzalı olucak yada banka yolu ile gondericeksin. 
0 oy
(1,991 puan) tarafından
Biz de elden veriyoruz mecbur. Kırtasiye den makbuz aldık onu kirayı teslim aldım yazıp imzalıyor 
0 oy
(2,947 puan) tarafından
Sakin elden vermeyin. Kuzenim elden verdi çıkarmak istediler çıkmadı sonra dava açıldı bide üstüne tazminat ödediler kiramı vermediler diye iftira attılar asla böyle birşey yapmayin kira olarak ibandan atın.
0 oy
(684 puan) tarafından
Bende eski ev sahibime elden verirdim ama o bana dekont gibi bişey verirdi benim berdiğime dair imzalardı şu kişi şu tarihte buladar kira verdi diye

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 318 göst.
2 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Bahar_6565 (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 133 göst.
0 oy
2 cevap 100 göst.
0 oy
5 cevap 127 göst.
4 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,766 soru