+3 oy
1,349 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar hamile olduğum için iş yapamıyorum. Yardımcı tutmayı düşünüyoruz, ben yatılı kalsın diyorum eşim her gün gelip gitsin ben eve gelene kadar gitmiş olsun rahat etmem diyor. Evinde yardımcıyla kalıp rahat eden var mı siz olsanız ne yaparsınız, Çünkü doğumdan sonra da yatıya kalması daha mantıklı

48 Cevaplar

0 oy
(410 puan) tarafından
İki sezeryan oldum ilki çok riskliydi, ikincisi de çok zor geçti şuan üçüncüye hamileyim ve çok kötü geçiyor eşim evde olmadığı halde sana  yatılı yardımcı bulalım dedi bn kabul etmedim ayda bir gelir gider yani eşim inanki yaşlı teyzeler gibiyim ayağa kalkamıyorum ve kimse yok yardıma geleck.. genel temizlik yaptığım zaman günü birlik yardımcı gelir gider yatıya asla kabul edemem üstelik kendimde yabancı biriyle rahat olamam geceleri..bnce bu yatılı fikrinden vazgeç eşin haklı  gücün kuvvetin yerine gelir inşallah 
-Reklam-
0 oy
(3,302 puan) tarafından
Senin bileceğin iş tabiki de yatılı birini almak nedir arada gelsin bu kadar kendini salma, kaybın olabilir her hamilelik aynı değil canım Rabbım yaşatacaksa her türlü yaşatır kısmet olmazsa 9 ay yatsan da olmayacaksa olmuyo buna inan
0 oy
tarafından
İlk gebeliğimi yurtdışında yapayalnız geçirdim, preeklampsi ve hipertansiyonum varmış yani bebek beni zehirliyormuş. Eşyalı ev tutmuştuk, günlerce o evi tek başıma çeke çeke temizledim. Midem hbir yemeği istemiyordu sadece süt içerek uzun süre aç gezdim.

Üstüne vücudum bebeğimi atık olarak görüyor diye 7.5 aylık erken doğurdum, yataktan kalkmamam gerekirken dikişli halimle ilk hafta günde 3 kez oğluma süt vermeye gittim.

Bunun üstüne oğlumun kırkı çıkmadan kendime sıfırdan ev düzdüm. Tek başımaydım.

Şu an 6 aylık hamileyim, yüksek riskli gebelik geçiriyorum hastaneye yatış yapmam gerekiyor ama ben reddettim. Benim 8.5 aylık bir oğlum var çünkü, her şeyden önce anneyim ben.

Elahmdülillah evimi de altlarını çeke çeke kendim temizliyorum, yemeklerimi de kendim yapıyorum. Zor mu? Ölüm gibi bir şey ama mecburum.

Allah razı olsun eşimden, işten gelir gelmez elinden geldiğince bana yardım eder ama o bir erkek, öğrenmediği şeyi çok da beceremiyor, çocuğumuzu ona kitliyorum ben yapıyorum süpür sil toz al çamaşır bulaşık ütü vs işlerini...

Annem küçükken bizi medresede adam akıllı okutabilmek, kitaplarımızı alabilmek için ev temizliğine giderdi, bazen ben de onunla giderdim. Anneme hayranlığım çok büyüktür, sonsuz saygı duyarım. Oradan beri temizlikçidir, bakıcıdır bu tür şeyleri sevmem. Annem ve babam yetim olmalarına rağmen 6 çocuğunu aslanlar gibi büyütmüş insanlar, bir kez olsun bakıcı istiyorum dememiş.

Tabi ki bu insandan insana değişir hatta hasta olmak gibi elzem meselelerde bu durum ihtiyaca bile girer ama herkes kendi işini görmeli bence.

Ayrıca ben çok bakıcı meselesi biliyorum yuva yıkan, çocuk döven, hırsızlık veya fuhuş yapan... Yine de sizin hayatınız.
0 oy
tarafından
Ben sancım gelmeden önce mutfak dolabı cam perde hepsini temizledim yeni hali almıştım sancım varkende bı yandan yerleri silip yeni aldigim halıları serdm inanın annem doğumdan sonra yanımdaydı yinede evin işlerini ymgimi kendim yapıyordum bnce isteyen yapabilir bu devirde eve yatılı yardimci almak cesaret işi bnce lütfen licnlemeyin kötü bı niyet olarakda demiyorum ama öyle 
0 oy
(3,533 puan) tarafından
Ben istemezdim özellikle yatılı 
0 oy
(3,533 puan) tarafından
Kim ne derse desin nikah düşen birini mecbur kalmadigim sürece almam evime 

Heleki yatılı olacak. Ortam değişti insanlar değişti sen istediğin kadar kocana güven karşıdaki insana guvenemezsin tanimazsin etmezsin 

Ben iki dogum yaptım ikisinde de yabancı birini sokmadim evime eşim söyledi istersen getirelim diye 

Gerek yok insan oğlu şaşar beşer 

Bugün kahvalti yeriz diğer gün dışarıdan yeriz belki sonraki zamanlar misafirlige gideriz sonra kizartma tarzı yeriz.. yani demek istediğim çareler tükenmez 

Nikah düşen birininde eşimin yanında isi yok
0 oy
(4,380 puan) tarafından

Aa aa ben tavsiye ederim bizim yardımcı da yatılı kalıyor ya her yerde her işe yetişiyor çamaşır bulaşık ütü yemek çocuk zehir gibi kadın bu saatte hala ayakta şimdi de uyuyacakken post okuyor burda :woot:

tarafından
:)))))
tarafından
Hahahaha Rabbim de seni güldürsün :) e her şeye yetişmekte kolay değil. Beceriklisin demek ki maşallah
(4,380 puan) tarafından
Becerikli miyim bilmiyorum da bu aralar tükendim bence :! :)
0 oy
(988 puan) tarafından
Eşime sonsuz güveniyorum demişsin benden abla tavsiyesi hiç bir erkeğe güven yok. Hiç beklemediğin insan bile neler neler yapıyor. Yazmadan gecemedim:)
tarafından
Tabii insan bazen örneklerini görünce çok şaşırıyor, kimler kimler neler yapıyor haklısınız..
Ama ben çok güveniyorum yaa :)

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 59 göst.
27 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 134 göst.
0 oy
2 cevap 129 göst.

409,902 soru

12,323,843 cevap

39,051 kullanıcı