+2 oy
498 göst.
Diğer kategorisinde (871 puan) tarafından

Selamün aleyküm kızlar ben 25 gün önce doğum yaptım bebeğimin çok gazı var ve sancısı oluyor durmuyor çocuk doktoruna götürdük damla verdi veriyoruz ama garibim büyük abdestini yapamıyor bundan dolayı kendini çok kasıp ağlıyor siz bu durumla nasıl baş edebildiniz bildiğiniz en etkili yöntem var mı artık bebeğimin ağlamalarına yüreğim dayanmıyor :'(

25 Cevaplar

0 oy
(871 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Post yukarı lütfen 
-Reklam-
0 oy
(279 puan) tarafından
Kullandığınız damla bebeği gazını çıkarması için daha çok sıkıyordur büyük ihtimalle.
(871 puan) tarafından
Probiyotik damla verdi
0 oy
(962 puan) tarafından
Damlanın adı nedir
(871 puan) tarafından
Probiotic markası ise NBl
0 oy
(741 puan) tarafından
Hiç bir damla yüzde yüz işe yaramaz öncelikle karnini sıcak tut ve ayaklarını.Ben karnına havlu koyuyorum. Ayağına çorap giydiriyordum.Karnina surekki masaj yap ayaklarını surekki çevir günde 4 5 defa öyle öyle 4. Aya kadar öyle atlattim
(871 puan) tarafından
Ayyy 4 ay devam mı edecek ama ben dayanamam ağlarım Allah'ım ilk bebeğim ve ister istemez zorlanıyorum :(
(2,735 puan) tarafından
Benim de öyleydi. 4. Ayına kadar sıkıntılı geçti. Çocuk 2 ay kakasını yapamadım. Ayda 1 defa yapıyordu. Çok uğraştık. Kolik bebekti bir de sürekli ağlıyordu. Gaz damlası her şeyi kullandık ama hiç biri fayda etmedi. Fitil vermişti doktor onunla anca yapabiliyordu. O da sadece ayda 1 defa kullanıyordum. 4. Ay atağından sonra düzeldi şükür.
(871 puan) tarafından
Senin işinde zormuş kardeşim
(2,735 puan) tarafından
Öyle böyle geçiyor ama her şey. Sonra sadece fotoğraflarda kalıyor. O zamanlar eşim işteyken arıyordu kakasını yaptı mı diye :) 2 gün önce arşive baktım da hep kakalı bez fotoğrafları vardı :)
0 oy
tarafından
4 ay çektim ben onu 
(871 puan) tarafından
Ben daha yolun başındayım :(
0 oy
tarafından
Kulak pamuğu yardımıyla poposuna zeytinyağı sürüyordum çok iyi geliyordu tabiki çok sancılı olduğu zamanlarda birde YouTube'dan gaz sancıları için masajlar var onlar çok rahatlatiyordu . bende çok çektim Rabbim şifa ve kolaylık versin inşallah 
(871 puan) tarafından
Hepsini denedim desem bide amin Allah razı olsun inşallah kardeşim
0 oy
(1,594 puan) tarafından
Beslenmeni düzene koyman lazım canım düzenli sağlıklı ve hazır gidadan uzak bağışıklığını destekleyen şeylerle beslenmen lazım 
(871 puan) tarafından
İnanın onuda yapıyorum her gün karnıma masaj yaptırıyorum rezene ve kimyon çayı yapıp içiyorum
(1,594 puan) tarafından
Kıyamam canım inşallah probiyotik şifa olur ayaklarını başını sıcak tutmaya bak yine de mutlaka biliyosundurda aklima gelmedi bişey
(871 puan) tarafından
Allah razı olsun kardeşim
0 oy
(1,563 puan) tarafından
Hastalanmayan cocuk diye bi sayfa var instagramda o sayfayi incele canim. bu tarz durumlarin annenin beslenmesini duzelterek cozulecegini falan anlatiyor. Bana mantikli geldi .
(871 puan) tarafından
Sosyal medya kullanmıyorum gülüm yinede Allah razı olsun inşallah
0 oy
(12,940 puan) tarafından

Şuan en acil çözümü bebeği kollarınızın üzerine yatırın karni kolunuza gelecek şekilde ve sağa sola yavaşça döner gibi sallanin.

Biz tek öyle rahatlatabilirdik. İmkanınız varsa hamak da çok.ise yarıyor gazlı bebek maalesef ne yaparsanız yapın geçmiyor gazı ben diyet mi yapmadım yaz ortasında terlik çorap uzun mu giymedim neler neler ama bi sonuç alamadım tek çözümüm hamakti
tarafından
Ben iki kapi arasina çarşaftan hamak kuruyorum şuan 4 ayimiz bitecek yeni yeni  ferahladik

Sicak su torbasıni doldurup sarip ayaklarının altina koyardim torbayi yanima alip  minik havluyu  isitip isitip hemen üstten karnina koyardim biyandan ayagimda sallardim

Bide böyle 2 ayi filan geçsin çörek otu verin 1 çay kasigina 1 bardak su ekleyin ayina göre ona içir her aya 1 cay kaşığı seklinde hala veririm ben yoksa cok aşırı huysuz benimki geri kalanida ben içerim sütümden ona geçer
(871 puan) tarafından
Bilgi için çok teşekkür ederim kardeşim
tarafından
İnşallah faydasini görürsünüz canim bu arada çörek otunu kaynat sogut yazamamışım gece uyku sersemi ❣️☺
(871 puan) tarafından
Estağfurullah kardeşim bide çörek otunu kaynatıp içeyim mi süte geçsin diye
(12,940 puan) tarafından
Ben normal salıncakta yatiramadim canım cunku yüz assa yatirirdim o da rahatlatiyordu.
Allah yardimcin olsun canım evet bende 4 ay çektim gaz problemini
0 oy
(385 puan) tarafından
Probiyotik bağırsakları duzneler gaz damlası değil probiyotik+ gazdamlasi bol bol gaz masajı ah çok zor altı açık dolastirirdim alt açma örtüsüne sarıp yazin doğmuştu öyle kaka rahat yapıyordu Allah yardımcın olsun 
(871 puan) tarafından
Vallahi bende dediklerini yapıyorum Allah'a sığındım bide Allah razı olsun inşallah kardeşim
0 oy
(10,687 puan) tarafından
bebekler 10 güne kadar kaka yapmayabilir. gaz için bol bol masaj yapacaksım karnını sıcak tutacaksın. benekler kakadan değil gazdan rahatsız olur
(871 puan) tarafından
Evet onunda gazı çok var  :(
0 oy
(7,435 puan) tarafından
Kızım hiç uyumaz çığlık çığlığa ağlardı ve süt alerjisini fark ettim bir müddet süt ve süt ürünleri tüketme bı dene bakalım 
(871 puan) tarafından
Tamam gülüm denerim Allah razı olsun inşallah
0 oy
(2,729 puan) tarafından
Bir tanıdığımın bebeği çok zor yapıyordu büyüğünü ve 4 5 gün bazen bir hafta 10 güne çıkıyordu. Gittiği iyi bir doktor bi ilaç kullandı bu onu düzene sokacak demişti. Gerçekten de 1 2 ay kullandı çocuk uzun süre sonrada olsa düzene girmişti. Bazılarının bağırsakları böyle oluyo onu alıştırmak lazım ilaçla demişti. İsmini bilmiyorum ilacın. Allah yardımcın olsun kıyamam
(871 puan) tarafından
Allah razı olsun inşallah kardeşim benim bizde zorlanıyoruz Allah'a sığındık başka çaremiz yok
0 oy
(1,250 puan) tarafından
Benim ki 6 ay sürdü çok ciddiyim tam 6 ay öyleydi belim kopmuştu resmen ayaktaydım 6 ay uyku yoktu zaten denemediğim şey kalmdi gram fayda etmedi bı tek banyo yapınca bı kaç saatliğine sakinlesiyirdu ha bide ayakları sicakken bı kaç çorap İst iste giydiriyordum .

İnşallah sen böyle olmasın en kısa sürede gwcer
(871 puan) tarafından
Amin amin amin kardeşim benim Allah razı olsun
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Canım bizim doktor bize çok kızmıştı o zaman çocuklara daha çok zarar veriyorsunuz vermeyin o damlaları demişti,bende çöpe atmıştım inanki.bizde çok yaşadık gaz problemini.Ama sana acı elma yağı öneririm benim görümcem bunu kullanıyordu,pat pat gazını çıkarıyordu diyodu bebek için.gunduz ayak tabanlarına sür çorap giydir çok iyi geliyormuş.
(1,541 puan) tarafından
Bide her sütünü içtikten sonra gazını çıkartmaya çalış,bol bol bisiklet hareketi yap,ve videolarda var ayaklarını hafif karnına çek çıkıyor zaten bir kaç kez yaptıktan sonra,o anki mutluluğu anlatamam sana:D
Gazını çıkarmazsa 4 gün içerde kalıyor çok kötü:((
(871 puan) tarafından
Damlayı doktor kendisi verdi  probiotic bağırsak çalıştırıcı yani
(1,541 puan) tarafından
Biliyorum canım bize de doktor vermişti, farklı bir doktor vermeyin demişti gaz için başkasına gitmiştik çok iyi bir doktordu.
0 oy
(50,556 puan) tarafından
emiyor demi kendinyediklerine dikkat et göğüslerini ayaklarını usutme 

kimyon ve çörekotu hergun kaynat ic duzenli yap sabah birini aksam birini kaynat
(50,556 puan) tarafından
çörekotu daha etkili
tarafından
Bencede çörek otu çok etkili
(871 puan) tarafından
26 günlük bebeğe çörek otu nasıl vereceğim acaba demliyor musunuz ve bebeğim bunun için daha küçük değil mi sizce
tarafından
Evet 1 cay kasigina bi çay bardagi su katip kaynatiyorum sen ic sütünden gecsin oda az buyurse ayina göre çay kasiyla verirsin beb mesala 2 aylikken kaynatiyodum 2 cay kasigi ona gerisini kendim içerdim
(50,556 puan) tarafından
ben bebege vermedim tadi berbat doktor kimyon falan verme demisti duzenli olarak kendim yapip ictim. corekotundan sonra rahatlamisti  düzenli bebege sap simplex vermiştim kendim sabah aksam bunlari icmistim. bide gaz yapan şeyler yememistim
0 oy
(136 puan) tarafından
Ah ah o gaz sorunu bizde çok çektik 3 damla değiştim çözümü nurse hayvers colex surubunda buldum bı dene istersen çoğu kişi memnun biz 3. Ayında kurtulduk
(871 puan) tarafından
Bakalım eğer çok daha kötü olursak mecbur onuda kullanacağız teşekkür ederim kardeşim
0 oy
(838 puan) tarafından
Benim bebeğim kolikdi ilk anneligimdi 6 ay maflor kullandık hafifledi yaninada laktazm ikisini bir veriyordum laktaz sütü emzinligi bagrsaga rahatliyo 4 ay kullandım şuan 1 yaşında 2 aylık kizimada aynisini uyguladım zaten özel oluyo damllalar şükür 2 günde bir yapıyor başıma geldi için anlıyorum.... Sizi.. fikrim bu denemek isterseniz deneyin inşallah şifa bulur..
(871 puan) tarafından
Tamam kardeşim çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah ♥️
0 oy
(20,114 puan) tarafından
Aleyküm selam hayırlı günler benimde kızkardeşim 24 gün oldu doğum yapalı yeğenimde aynı şekilde durmuyo damla versede gazı var biogaia kullanıyor o biraz daha iyi sağlıkla büyüsünler inşallahh ♥️
(871 puan) tarafından
Rabbim kız kardeşinizinde yar ve yardımcısı olsun inşallah
(20,114 puan) tarafından
Amin canım sağol
0 oy
(921 puan) tarafından
Doktor gaz damlası vermemiş ki. Size gaz damlası lazim
(871 puan) tarafından
Bebeğim büyük abdestini yapamadığı için gaz sorunu oluyor o yüzden o damlayı verdiler gülüm

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 100 göst.
24 Kasım 2022 Aile kategorisinde Yenibirannesr (75 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 296 göst.
4 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde SAsya (1,794 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 97 göst.
29 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Umutsuz_33 (538 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 220 göst.

402,007 soru

12,034,749 cevap

36,262 kullanıcı

...