+2 oy
1,149 göst.
Diğer kategorisinde (144 puan) tarafından
Dayımın kızı dün akşam evin 4. Katından kendini aşağıya atıyor. Daha 17 yasinda ve sebebi de ne biliyor musunuz iPhone telefon için ya bi insan telefon için nasil canından vazgeçebilir daha aklım almıyor beynim durmuş sekllde. Antalya da kolejde okuyor lise 3 e gidiyor arkadaslarinin hepsinin iphonesi var niye onun yok diye ailesiyle 1 haftadir tartisiyor. Telefonu da yeni oldugu icin dayim almak istememis ve yine bunun kavgasini ederken kendjni birden asagiya birakiyor. Her yeri kırılmış sağlam bi yeri kalmamış kalçası kırılmış beli kırılmış uyutuyorlar amaliyat yapamıyorlar iç kanama geçirir diye 24 saat geçmesi gerekiyormus amaliyat icin. Çok üzülüyorum nasil böyle bir şey yaptı ailesi bugun perişandı ayakta duramiyorlardi. Aramızda hamile olan arkadaşlardan rica ediyorum lütfen dua eder misin sizin dualarınız kabul olur yarin kandil dualarınizda kuzenimi de katar misiniz ismi Nurgül bi de yasin dağıtıyorum almak isteyen var mı okuyan okumayandan Allah razı olsun.   

27 Cevaplar

+7 oy
(310 puan) tarafından
Anlamanız gereken şey şu ki sebep iPhone değil. İntihara meyilli olmaya neden olan psikolojik bozukluk, mesela depresyon, tedavi edilmediği sürece herkese çok sığ gibi görünen herhangi bir sebep bu sonuca itebilir insanı. Hasta gibi değildi, hayat doluydu diye bahsedilen çok kişinin ani ve sebepsiz intiharı da bu algı, insanların psikolojik hastalıkları tanımaması ve önemsememesi. 

Umarım hayata fiziksel ve psikolojik açıdan yeniden bağlanabilir. Geçmiş olsun.
(4,538 puan) tarafından
Hay ağzına sağlık. Arkadaşımın hiçbir şeyi yoktu güya ama uzun zamandır depresyona meyilli bir durumdaymış meğer. Dişlerini yaptırdı ve mükemmel oldu ama o taktı kötü oldu deyip durdu, ayna karşısında sürekli dişlerine bakıyordu, ağlıyordu, yemeden içmeden kesildi. Gören dişe taktı sanıyordu ama psikoloğa gidince hiç de öyle olmadığı çıktı tabi ortaya. Aşağıda üzülmedim bir iphone için yapılır mı, yeni nesil nankör gibi bir yorumları görünce yazma ihtiyacı duydum.
(310 puan) tarafından
Maalesef toplumumuzda psikoloji sağlığı ile ilgili çok büyük bir bilgisizlik var. Ya içine üç harfliler girmiş diyorlar, ya nankör diyorlar ya da benzeri gerçekle alakası olmayan bir sürü yakıştırma. Dahası birçok kişi önlenebilecekken hayattan kopup gidiyor, çevresinin bilgisizliğinden. Yazık.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Çok geçmiş olsun canım Rabbım acil şifalar versin ailesine bağışlasın 
+1 oy
(51,769 puan) tarafından
aileye ne büyük bir vicdan yuklemis Allah şifa versin inşallah 
tarafından
Gerçekten öyle +
(9,640 puan) tarafından
Tam bunu yazacaktım+++
0 oy
(4,449 puan) tarafından
Ya kiyamam ahh bu gençlik özenme bende neden olmasın o yapıyor ben neden yapmıyorum çok korkuyorum bazen kızım var 4 yaşında Allah'ım etraftaki kızları gördükçe aklım gidiyor yarabbim napariz bu gençlik nereye gidiyor ..rabbim ailesine sabırlar versin inşallah kurtulur 
(5,591 puan) tarafından
Canim sadece ozenme degil,gunumuzde ki ailelerde cocuklari simarik ve doyumsuz yetistiriyo en buyuk sebeplerinden birisi de bu.
(4,449 puan) tarafından
Evet malesef canım öyle yetiştirmemeye her istediğini önüne sunmamaya gayret ediyoruz. Markete olsun gittim her girdiğinde almıyorum her şeyi elinin altında bilmesin . Doyumsuz oluyor çocuklar
(5,591 puan) tarafından
Bende canim cok dikkat ediyorum. Lise de ogretmenim bide sen dusun neler goruyorum.
Benim ki marketten alma olayini bile bilmiyo cok dikkat ettim. Simdi kopuk sabunu bitmis 2-3 gundur yenisini almiyorum param bitti maasim yatinca alacagim diyorum. Biraz bilsin,anlasin. Her istediginin olmayacagini bilsin diye.
(4,449 puan) tarafından
Aynen bizde öyle mesela geçen gezmeye gitmek istedi ki yeni gitmiştik gezmeye götürmedik paramız yok dedi babası az bı mizikladi  tamam baba diyor sonra yine
(5,591 puan) tarafından
Oyle canim kucukten nasil alisirsa oyle gidiyo
(4,449 puan) tarafından
Evet canım mümkün olduğunca elimizden geleni yapıyoruz
(3,059 puan) tarafından
Ya sadece konu ozenme degildir lise caginda zorbalanma olmustur herkesin varmis her gn kimbilir nasil dalga geciyolardi zorbaliyolardi
Dayanamwmis olabilir herks sizin su yasjnzda su benliginizdeki gibi guclu olamayabilir ki o yasta normaldir
(5,591 puan) tarafından
Ben bu yasimda ki bu benligimde ki halim disinda degilde lise ogrencisi olarak yorum yapayim. Luks telefonu gecin normal telefonum bile yoktu. Telefonu gecin ailemin ayakkabi alacak durumu yoktu. Bi kis yirtik ayakkabilarla okula gittim. Zorbaligi fazlasiyla yasadim. Okul kiyafetim komsularin verdigi eskilerdi. Durumu yoksa mecbur guclu olacakti. Guclu olacakti ki ilerde kendine istedigi seyleri alabilecegi konuma gelsin. Bu yaptigi simarikli ve kolaya kacmadan baska bisey degil.
Herseyi geciyorum madem maddi istedigi bisey vardi ailesi alamiyodu veya almak istemedi. Yaz tatilinde calisip 3 ay parasini biriktirip alabilirdi. Benim bu sekil calisan ogrencilerim var. Telefon almak icin degil de hayatta kalmak icin temel ihtiyaclarini karsilamak icin belki de okulda zorbaliga ugramamak icin.
(3,059 puan) tarafından
Belki ailesinin de hatasi var kirilgan yapisinin z kusagi cok farkli ben de zorbaliga ugradim.ama yine ertesi gun hayata kaldigim yerden devam ettim
Herkesin yetistirilme tarzi ruh yapisi farkli
Ailenin en cok payi var kizin bu hale gelmesinden herseyi maddiyat uzerinden mi tatmin etmeye calistilar acaba
Sadece gelip gecici hazlarla kendini tatmin ediyordu da telefon onun icin cok buyuk yikim oldu ustune zorbalandi sonucta genc bi kisi hayattan kopmak uzere Rabbim merhametiyle muamele etsin insAllah hayatla daha gucle nedenlerle baglanir
(5,591 puan) tarafından
Bilemiuorum. Ozel okula gidiyomus zaten. Muhtemel maddi durumlari orta-yuksek duzey olabilir. Yetistirilme tarzi hakkinda fikrim yok ama bu olaydan yola cikarak istedikleri yapilmis bi genc gibi yorumda bulundum. Zaten gunumuzde ki z kusaginin da cogu bu sekilde. Z kusagi farkli degil bi onceki kusak ezilip hor goruldugu icin ,istekleri olmadigi icin cocugum ozguvenli olsun diye her istedigini yapip yanlis yetirdiler. Yokluk nedir bilmiyo simdi ki cocuklar. Yeni alinan biseyin kiymetini bilmiyolar.
Cok az bi kesim var yine Z kusagi ama duzgun yetistirilmis veya erken buyumek zorunda olan cocuklar. O sebeple Z kusagi farkli demek dogru olmaz.
(3,059 puan) tarafından
Tamam ozguvenlo olsn zorluk ceksin istemedi yeni.nesil ana babalarda mutlulugu hep maddiyatla verdiler teknolojiye,populer kulturun tuketim cilginliginin kucagina oturtiverdiler duygusal olarak ilgilenilmediyse hayatta baska degerlerin oldugu ortam yoksa da cok aci sonuclar cikiyor
(5,591 puan) tarafından
Lutfen yeni nesil anne-babalara bu kadar yuklenmeyin. Eskiden fakirdi herkes kimsenin biseyi yoktu ama yine duygusal olarak ilgilenilmiyodu.
Gunumuzde cogu aile yanlis yetistiriyo cocugunu bende buna dahilim yani ne kadar dikkat etsemde.
(3,059 puan) tarafından
Haklisinz Allah hepimizin yardimcisi olsn genclere Rabbim dogru yoldan ayirmasin
0 oy
(5,591 puan) tarafından
Allah sifa versin. Basligi gorunce oldu sandim. Neyse ki hayattaymis. Allah annesine babasina bagislasin kimseye evlat acisi yasatmasin. 
0 oy
(4,975 puan) tarafından
Sürü psikolojisi Allah sonumuz hayretsin 
0 oy
(13,369 puan) tarafından
Allahım ne hale geldik ya... inşallah canından olmaz. 

rabi her yerden kötü şeyler duyunca acaba gerçek sebep bu mu demeden edemiyor insan, yanlış anlama sakın. normal hiçbir şey kalmadı. 

ha gençlik de ya sosyal medyanın kölesi ya uyuşturucunun. 
0 oy
(6,184 puan) tarafından
ya ne buyuk cahillik yaa. simdi onur billah sakat kalsa  babasi iphone fabrikasi alsa evini odasini ipnelarla dolsursa ne fayda. yazik yaaa valla rabbim sifa versin
0 oy
(301 puan) tarafından
Rabbım şifa versin annesine babasına size bağışlasın.

Çok kötü ya hepimizin çocukları var allahim korusun çok üzüldüm 
0 oy
(1,035 puan) tarafından
Ah canm ya Rabbim şifa versin inşallah olumsuz düşünmeyin hayırlısı ile ameliyat olur çıkar gelir bende Antalya dayım neresinde acaba hangi ilçesi yasin okurum ben 38 haftalık hamileyim 
(144 puan) tarafından
Amin insallah. Antalya kepezde araştırma hastanesinde şuanda
(1,035 puan) tarafından
Rabbim şifa versin inşallah
0 oy
(29,280 puan) tarafından

Ne kadar büyük bir hataya düşmüs Rabbim şifa versin üzücü durum gerçekten 

0 oy
(785 puan) tarafından
Valla üzüldüm diyemicem ama Allah önce akıl fikir sonra sifa versin dayinlarada bol sabır versin 
(3,059 puan) tarafından
Lutfen kinamayin uzulmemek elde mi gencecik bi can en aci sekildr hayata veda etme ihtimali kolejde okuyomus mobinge mi.ugradi herkesin iphone varmis olmayinca bu kizcagizi zorbalamislardir her gun her gun zorbalanmak okula gitmek iskence gibi bende zorbalandim gayet iyi anliyorum kimseye ne yasadgini bilmeden yargilamayin o zorbaligi kaldirmak kolay degil
0 oy
tarafından

Ay ben ne okudum , yüreğim sızladı :'(

Allahımm evlat yetiştireceğiz Allah evladın hayırlısını versin ya , kuzuyada Allah acil şifalar versin inşallah iyileşir ve yaptığı hatanın farkına varır 

0 oy
(590 puan) tarafından
Geçmiş olsun . Bı telefon için şimdi yatalak kalırsa iyimi olacak yazık gerçekten 
0 oy
(1,515 puan) tarafından
Çok acı bir durum ama ıphone içinde yapmazsın yaaa heralde allah kimsenin başına vermesin bu tüketim çılgınlığı nereye gidecek çok merak ediyorum gencecik kız sa. La. K bir telefon yüzünden ya hayatına son verdi ya hayatını mahvetti küçük çocuklara böyle lüks telefon alanlarda hata pahalı pahalı kıyafet giydirenlerde hata bakınız gencecik kız ister şımarıklık ister çocukluk ister ergenlik ne olursa olsun hayatını kaydırdı aileye çok üzüldüm böyle saçma bir şeyden hayatlar mahvoldu Allah çocuklarımızı herşeyden korusun yazık çok yazık Allah şifa versin 
0 oy
tarafından
Şaka mı ya bir telefon için intihar mı etmiş. Şimdiki nesil çok nankör. Benim telefonum 17 18 yaşında olmuştu. Iphone olunca ne oluyor sanki Allah akıl fikir versin 
0 oy
(835 puan) tarafından
Belki başka derdi vardı önyargılı olmayın Allah şifa versin tez vakitte ailesine kavustursunsun inşallah 
0 oy
(121 puan) tarafından
Allah ailesine bağışlasın inşallah belki başka bi sebebi vardır bi telefon için de yapılmaz ki ama 
0 oy
(860 puan) tarafından
Hamileyim canım Allahım şifa versin inşAllah Gecmiş olsun 
0 oy
(1,124 puan) tarafından
İnsanlara yapılan algıdan maalesef en çok gençler payına düşeni alıyor. Bu algı en çok sosyal medya yoluyla yayılıyor. Ancak Iphone kullanırsan güzel foto çekersin, asansör selfiesi atarsın, telefonunu rahatça gösterebilirsin, saçın öyle olursa, şunu giyersen güzel olursun, şu kiloda olursan güzellik algısının içine olursun, şu marka makyaj, malzemelerini kullanmalısın, şu bakım rutinlerini yapmalısın gibisinden bir sürü algı ile gençler nerelere sürükleniyor. Berbat bir kapitalist dönemdeyiz. 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,556 göst.
22 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,767 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 779 göst.
27 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Miraysu (2,941 puan) tarafından soruldu
0 oy
72 cevap 2,492 göst.
6 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nurnisamm (881 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 875 göst.
2 Mart 2022 Diğer kategorisinde Asenat_m Hersey (650 puan) tarafından soruldu

410,737 soru

12,358,649 cevap

41,288 kullanıcı