+1 oy
970 göst.
Aile kategorisinde (31 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
................

17 Cevaplar

+16 oy
(4,204 puan) tarafından

YANİ GERÇEKTEN BU KADAR İŞSİZ DERTSİZ MİSİNİZ BAŞKA DÜŞÜNECEK DERDİNİZ YOKMU MİLLETİN SEY YAPIP GEBELİĞİNİ DÜŞÜNÜP YORUMLUYORSUNUZ 

(31 puan) tarafından
Gocunmayin bu kadar çalacak başka şey bulun
(31 puan) tarafından
DP ismin baktım verdiğin cevaplara birisi sprislle hamile kalmış güzel dileklerini iletmiştim ve sen de korunarak hamile kalmisdin galiba onu anladım ve yeni gördüm yorumunu. Bak canım demek istediğim insan bu korunma yöntemine güvenmemeli dedim eğer onca şeye rağmen oluyorsa Rabbimizjn dediği olur ama demek istediğim kendimizi tam koruyalım bunu anlatmaya çalıştım ama anlaşılmadı
(763 puan) tarafından
Canım önce tedbir sonra tevekkül sen neyle korunursan korun alacak nefesi olan doğar. Sen korun gerisini Allah'a bırak. Çok da şey yapmayın yani.
(4,204 puan) tarafından
Gerçekten öyle damla bizim arkadaşin annesi tüplerini baglatmis 15 yıl sonra tekrar sürpriz gebelik olmuş

Benim annem 4 yıl menopoz dönemine giriyor dr menopoz diyor 4 yılın sonunda 1 kere âdet oluyor ve kız kardeşim oluyor
(763 puan) tarafından
Allah ol deyince oluyor Büşra :}
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Korunma yöntemleri sadece birer vesiledir. Herhangi bir yöntem Allahın yaratmasının önüne geçemez ancak Allah "Ben kulumun zannı üzereyim." Buyurduğu için bizler cüzi irademizle olmasın diye temenni eder, irademizi buna harcarız. Allahü teala da bu şekilde yaratır.

Kaza ve kadere iman budur. İnsan kendi iradesini kullanmadıkça Allah imtihan hariç kendi iradesini farklı bir şey için kullanmaz.

İsterseniz günlerce yapın, olmayacaksa olmaz. İsterseniz 4 5 Korunma yöntemini aynı anda kullanın, doğacak olan doğar.

Emniyet kemeri kazadan korumaz, kaza esnasında yaşanılabilecek senaryoyu en iyi hale getirir. Korunarak hamile kalan insanlar da böyledir, Korunma Allahın izniyle ancak korur, yine Allahın emriyle korumaz.
(31 puan) tarafından
Korunalim ama yine de Allah in dediği olur
+1 oy
(31 puan) tarafından
Bazıları niye yanlış anladı beni onu anlamadım diliniz üslubunuz çok sert 

Demek istediğim hiç bir şeye tam guvenmeyin iki yöntem birlikte kullanın .istenmeyen gebelik zor alışması zaman alıyor. Size de yazık karnimizdakine de .ha her seye rağmen olmuş O Allahın bileceği bir şey zaten .ona haşa lafım yok .kimseye istinaden bu yorumu açmadım .çevremden etkilenerek yazdım tek tek Sizi takip etmiyorum kizlar:)lütfen kişisel algılamayın kalp kırmayın hoşunuza gitmiyorsa da yazmayın niye münakaşaya giriyorsunuz ki
(28,940 puan) tarafından
Kızlar tartışmaya açık yorumlar yapmayalım...
0 oy
tarafından
Kız korunamayanlar ne yapsın Allah'a emanet olanlar var
tarafından
Yaşımdan dolayı baglamiyoar
(31 puan) tarafından
Hım Allah kolaylık versin sözüm şans değil canım o zaman sprial ben de de var ama yine de diken ustundeyiz geri çekilmeyi de kullanıyorum
(12,237 puan) tarafından
eşin bağlatsın kendini
tarafından
Tüpleri baglatmak cozum değil zaten.  Doktor annemin tupleri bağladıginda koruma oranı yüksek ama yüzde yüz değil ikinci bir korumayla destekle demişti.  Gerçi sen onu yargilarsin şimdi
(12,361 puan) tarafından
Haha kiz sende şu ozden diye bi kadin var ya instagramda 5mi 6.yimi ne dogurdu. Oda korunamiyomus :)
0 oy
(1,906 puan) tarafından
Yıl 2024,, kazayla hamile kalmak tercihle hamile kalmak bence. Eskiden olsa korunma yöntemleri zayıf olsa ya da yaygın olmasa anlarım ama 2024 yılında birisi tek taraflı korunup da bana kaza ile hamile kaldım derse ben tercihle derim ona. 
(31 puan) tarafından
Buyuk konuşmak istemiyorum ama bir sürü yöntem var bence de ha rızkı vardır kazara olur bilinmez o ayri
(314 puan) tarafından
Bende aynı düşüncedeyim. Kazayla hamile kalmak çok saçma, biz 2 sene çocuk istemedik prezervatif+ geri çekilme ile korunduk hiç de olmadı. Delik çıktı filan diyorlar ya geri çekilme yapacaksiniz o zaman korunan korunuyor yani. Şimdi 3 yaşında oğlum var aynı şekilde korunuyoruz 3 senedir yine hiç kaza diye bir şey olmadı. (1 aydır çocuk istiyoruz artık ama :))))
(31 puan) tarafından
Hayırlısı olsun Rabbım nasip etsin inş.
Yani biraz ilişki anında insan sonrasını düşünemiyor sonra dank ediyor galiba o an en rahatına geleni seciyorlar
(31 puan) tarafından
O yüzden hamile kalınıyor bence
(1,906 puan) tarafından
Bizde hem ben korunuyorum hem eşim korunuyor 34 aydır hiç "kazara" hamile kalmadım :D
0 oy
(527 puan) tarafından
Bazen bütün önemlere rağmen oluyor ben spiral+Yasmin hap +geri çekilme sonuç :13 haftalık hamile yani oldu artık ne yapalım
(527 puan) tarafından
Spiral varken doktor dedi hiç bir yönteme gerek yok bana da dedi kullanma kızdı hatta doktor spiral korur dedi gidip doktoru bulup bebeği göstermek lazım aslında sizde kullanmayın hap ikisi bir arada olmuyor ben bunu doğurayım kordonları başlayacağım eşimden imzayı koparsam bekliyorum 30 olayım
(31 puan) tarafından
Anladım canım ben de istemiyorum yasmin de kullanayım dedim ana neden olmuyor ikisi bir arada
(527 puan) tarafından
Doktor dedi Yasmin yumuşatıyor rahmi
(31 puan) tarafından
Yumuşayıncaya ne oluyor bilmediğimden soruyorum canım bilgi verir misin
(527 puan) tarafından
Yumurtlama dönemiyse spiral varsa hapta içmişsen bebek oluyor
0 oy
(3,317 puan) tarafından
Bence de kaza ile kalmak biraz garip 

O yönteme güvenip geri cekilme yapmıyorlar her halde bende uzun zaman hap artı geri çekilme ile korundum 
(31 puan) tarafından
İşte bi yönteme güvenmemek lazım bence de
0 oy
(12,237 puan) tarafından
hiçbir korunma yöntemi yüzde yüz koruma sağlamaz, ekstra gayret göstermek lazım. buna rağmen de oluyorsa yapacak bir şey yok. yalnız korunma yöntemleri hep kadının hormonlarına yönelik. çocuk fikriniz bittiyse gitsin eşleriniz bağlatsın kendini  onların operasyonu daha kısa ve iyileşmesi daha kolay. sadece geri dönüşü yok iyi karar verilsin
tarafından
Dediğiniz sağlık açısından bir sorun yoksa haram canım tüp bağlanmaktan bahsediyorsan cinayet gibi bişey bu allahin vereceğine mani olmak gibi oluyor
Bende başa istemiyorum kaynananm.cinayet gibi bişey dedi istediğini dogur istemediğin zaman bağlat olmaz. Kızım dedi kondom başka şeylerle korun iki yöntemle ama bağlatma dedi karar senin dedi
(31 puan) tarafından
Şimdi soyle tabi ki bağlanmak caiz değil ama istemeyen bi gebelik olsa istemeyip kürtaj yapsan oluşan bi bebek olduğu için daha günah tada istenmeyen gebelik oldu doğurdun rizkiyka geldi ama düzgün yetiştirip ahlak li olmasa vatana millete, başı boş olsa da günah bence ahirette evlatlarimuz için hesap vereceğiz hepimiz, hiç olmaması için tüpleri bağlatmak  oluşmasını önlemek daha az günah gibi geliyor bana
Tabii benim düşüncem bu
(12,237 puan) tarafından
bakamayacağın çocuğu doğurmak da günah. aldırmak yerine en başından önlem almak daha mantıklı. tüp bağlamak cinayet değil zaten.
bir çocuğa yeterli sevgi verememek, ona maddi imkan sağlayamamak, toplumda kendini dışlanmış bireygibi hissettirmek günah.
ha zaten ona bakarsan korunmak başlı başına günah. ha condom ha hap tüp bağlatma farketmez
tarafından
Oralar ayrı konu ama bağlatmak günah bunu biliyoruz
Ve dönüşü yok her yerden araştırabilirsiniz
Tüp bebek yapilabiliyor oluyorsa oda
(12,237 puan) tarafından
kadınlarda tüp bebekle dönüşü var erkeklerde dönüşü yok. eğer bir çift artık çocuk defterini kapattıysa dönüşünün olup olmaması çok da sorun değil bence. sonra50 yaşında kadınlar menopoza girdim zannediyor hamile kalmış oluyor. çok fazla kürtaj oluyor ileri yaşlarda. böyle riskler almamak için bağlansın. ayrıca herkesin kendi günahı. ben kendi günahlarımdan sorumluyum.
0 oy
tarafından
Benim yorumumu görüp ona istinaden açmışsınız postu , ben hormonlu spiral ile hamile kaldım, doktor bana spiral kaysa bile spiralde olan ilaç gebelik oluşumunu engeller dedi . Biz ona istinaden korunmuyorduk ama size neden bu kadar dert oldu ki sonuç olarak aldırmadık çocuğu doğurup büyüteceğiz 
(31 puan) tarafından
Yok aklımda değil valka kimsin bana mı yorum yapmış. Sin anlamadim
(10,185 puan) tarafından
Çevrende yaşanan olaylara istinaden yazdiysan çevrendekilere şöyle niye buraya soyluyon
(31 puan) tarafından
Nereye yazacağımı sana mı soracağım pardon??????
(10,185 puan) tarafından
Sor aşkim sorarasan söylerim
(31 puan) tarafından
İşte sormuyorum sorun orda
0 oy
(292 puan) tarafından
Ee sonuç? Ne boş beleş bir post bu ya
(31 puan) tarafından
Eee bakma geccc
(292 puan) tarafından
Bakmayacaksak post açmanın sebebi ne?
(31 puan) tarafından
Bak yorum yapma üstüne alınma bu kadar beybi
0 oy
(302 puan) tarafından

Bizene ki kız veya sanane bunun için post mu actin:D

0 oy
(17,467 puan) tarafından
Milletin nasıl korunduğunu kendime dert edinmiyorum benim çocuk yapma konusundaki düşüncem önemli asla olmasın dersem kesin çözüm bulurum olsa da nasip diyorsam akışına bırakırım komşuna madalya mı takalım yani :) sen kırk yöntem ile de korunsan nasipte varsa gelecektir. İnsanlara yanlış korundun demeyi de doğru bulmuyorum o detaya bu kadar vakıf değiliz hiç birimiz 
0 oy
(137 puan) tarafından
Hiç bir yönetme %100 korumuyor zaten biraz araştırsaydınız bu postu açmazdınız 
0 oy
(31 puan) tarafından
Kizlar tekrar diyorum iyi korunun tabi ki Allah in yazdığın önüne geçilmez ama siz yine de elinizden geldiği kadar korunun .Rabbım çocuk isteyenlere de tez zamanda sağlıkla versin inşallah. Yanlış anlaşıldı biraz konu .lütfen niyetimi bilmeden buraya yazdığım iki tane lafla beni yadirgamayin ...

Kalp kırmayalım hayat zaten zor herkesin dertleri vardır benim amacım  bu değildi aynı fikirde olduğum insalrla sohbet etmekti korunup hamile kalanlara sözüm yok sağlıkla alın kucağınıza her şey gönlünüz ce olsun inşallah duamda hepiniz varsınız Rabbım herkesin gönlüne göre versin hepimiz çiçek gibi kadin ve anneyiz sizleri seviyirum:))))
(3,013 puan) tarafından
Çok gerginsin okuduğum kadarıyla bir papatya çayı iç
(31 puan) tarafından
:):):)
0 oy
tarafından
Ay komşun 12 senedir korunmuş spiralle ben 9 sene sonra spiral ile hamile kaldım , komsunu alkışlıyorum senide canım . Ne kadar marifetliymişsiniz , tamam en korunanlar sizsiniz. 
0 oy
(14,491 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Ben de farklı düşünüyorum.

Onlemini aldığı halde gebe kalan insanların kürtajı ücretsiz olmalı,

Onlem almış, istemiyor, psikolojik olarak,maddi olarak,manevi olarak veyahut istemediği için başka bir çocuk istemezken, çözümü olmadığı için doğurmak zorunda kalmamalı 
(28,940 puan) tarafından
Bu ne kadar doğru olur Merve cana koymak ne kadar doğru kabul edilir
(14,491 puan) tarafından
Yavrum almışsın önlemini,
İstemiyorsun hani..

Buna rağmen olduysa..
Bakamayacak yani,mentali,kafası yada maddiyati elvermiyor ki korunuyor.
Buna rağmen olmuş..
Bence zorla dogurtulmamali kadinlar
0 oy
(513 puan) tarafından
Belki eşleri senin eşin gibi anlayışlı değildir. Korunmuyordur. 

İlgili bir soru bulunamadı

407,119 soru

12,219,145 cevap

36,811 kullanıcı

...