+1 oy
604 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (19 puan) tarafından
Kızlar 11 aylik bebeğim var sezeryanla doğum ettim herseyiyle eşim ve ben ilgilendik kimseden birsey beklemedik yapmadılar da. Gelenim gidenim olmuyor her zaman oğlumu dışarı çıkaramıyorum çok yanliz kalıyoruz onunla ve yardım etmeyip halimizi gören yakinlar şunun bunun 3 çocuğu var hepsini tek başına bakmis peş peşe doğurmuş helal olsun diyor(kayinvalide) ama bir yandan da sakın çocuk yapma diyorlar ben kimseye dert yanmiyorum ama böyle diyorlar. Gaza mi geliyorum ne çocuk yapmak istiyorum peş peşe hepsine kendim bakmak kimseye minnet etmemek istiyorum beni niye bu psikolojiye sokuyorlar yapayım mı çocuk sizce hepsine bir cevap olsun :D

24 Cevaplar

+2 oy
(4,159 puan) tarafından

Sen bence kendine güzel bir cevap vereceksin gibi bacım :D 

(19 puan) tarafından
Ben yaptım olacak :D
(4,159 puan) tarafından
Hadi hayırlısı olsun o zaman :)
-Reklam-
+1 oy
(18,224 puan) tarafından
Yani sonuçta her kötülüğü de başkasından beklememek lazım bence de yap :)
(19 puan) tarafından
Kendime hiç vakit ayıramayım böyle saçıma jöle sürmüş gibi olsun pasaklılıktan o derece iştahım geldi:D
+1 oy
(12,800 puan) tarafından
Bu buyuk çocuga yapilan en buyuk haksizlik bence
(19 puan) tarafından
Gerçekten mi ben bu yönden düşünmedim birlikte büyürler arkadaş olurlar gibi düşündüm eksileri neler olur onun için peki
(12,800 puan) tarafından
Hic oyle dusunme. Çok nadir çocukta olmuyodur ama genelde olan seyler kiskanclik. Daha çok kucuk onun sana seninlr ozel vakit gecirmeye ihtoyaci varken sen onun yanina sana daha muhtac birini getireceksin bide. Dusunki sen birini çok seviyosun seni misafirlige cagirdi ama tapiyosun ona. Sonra biri daha geldi misafirlige bakima muhtac senden daha çom ilgi ilgiye ihtiyaci var. Ne hissedersin
(19 puan) tarafından
Tabi kötü hissederim haklısın sürekli bu söylemler olunca eşim dahi sinir olup siz mi bakıyorsunuz yapacağız diyor insan ister istemez takıyor ama çocuğumu etkileyecekse beklemek en doğrusu teşekkürler cevap için ♡
+1 oy
tarafından
Ben olsam başlardım ne kayinvalideler vaar şöyle böyle diye.d kız gaza gelip çocuk yapılır mı bı dinlen sezaryen de çok tehlikeli 7 kat dikişin var unutma .d
(19 puan) tarafından
Bir daha bana çok çocuk yapıp tek başına bakanları överse bende torunlarını parka götüren gezdiren oynayan ilgilenen neeee babanneler var dicem :D
+1 oy
(19,933 puan) tarafından
 ele güne cevap olsun diye çocuk doğurmayi da ilk defa duyuyorum. Doğur kız. Doğur da gör nasıl cevap veriliyormuş. Doğur da ye kafayı. En güzel cevap o olur. 

Dostum yani cidden kafan karismis ve çok yanlış düşünüyorsun. Hem de aşırı.  Ele inat diye çocuk mu dogurulur. O küçük bebek daha sana muhtaç. İyice bı anne sütünden yararlansın. Senin ilgine doysun. Ondan sonra istiyosan düşünürsün. 
(776 puan) tarafından
Aradığım cevap+++++++
0 oy
(297 puan) tarafından
Ben kızıma 7 aylıkken hamıle kalmısım aralarında 15 ay var biri 38 aylık biri 23 hamile kaldıgımda hüngür hüngür ağladım buyuk olanı sütten kescem haksızlık diye bosuna aglamamısım gercekten cok zor oldu esınde kaynananda yardım etse bir yere kadar o cocukların hastalıgı vs oluyor sen gece nöbet tutuyorsun kımse degil o kadar zorki mesela büyükler gibi deme su an baktıgın zaman ama hala zor su anki evre kavga ve paylasımcılıksızlık büyük küçükle hiç bir esyasını vermek istemiyor yani kımsenın gazına gelme işin özeti
(19 puan) tarafından
Aynen öyle cok haklısınız lafa gelince herkes çok seviyor başına birsey gelse Allah korusun bizler başındayız herkes kapisini kapatıp keyfine bakıyor. Eksileri düşünmemiştim teşekkür ederim biraz daha bekleyim ♡
0 oy
(1,521 puan) tarafından
Kaynananin ne söylediğini duymaya vakit kalmaması için evet pes pese dogursan iyi olur 
(19 puan) tarafından
Ya bir gün öncesi eşim kendisine söylenmiş babannelik yapıyor musun geliyor musun diş cikariyor yemek yemiyor uyumuyor merak edip benden bir kaşık yer diyor musun bananne olmayı beceremedin demiş. Ertesi güne gelip bana komşunun gelini 3 tane peş peşe doğurmuş hiç destekcisi yok diyor bide bakımlı hiç cökmemis çok güzelleşmiş diyor o an ben zombi gibiyim tabi sabah 4 e kadar bebekle uğraşmisim zoruma gitti doğurma düşüncelere girdim zaten psikolojim çok bozuk igneliyor gelmeyim oyuna ben ya şuan değişti fikrim:D teşekkür ederim cevap için
(1,521 puan) tarafından
Sen doğur o zaman bitane tek başına bak deseydin keşke ama denmiyor tabi
(19 puan) tarafından
Ahh eşim iyi allahtan cevaplarını veriyor arayana gelmek isteyene müsait değilim de çocuğu verme ne faydalarını gördük diyor
0 oy
(1,521 puan) tarafından
Eşim de kaynanam da yardımcı olmak için gözüme bakıyorlar sagolsunlar ama 3 aylık oğlum kimseyi istemiyorum anlıyor onları illa benim kucağımda durmak istiyor eşim ayakta gezdiriyor ediyor ben otursam bile beni istiyor çocuk tabi ki ben de bakıyorum ilgileniyorum 1 tane çünkü ama bir tane de abisi ablası olsa o çocuk ziyan olurdu diyorum ne yemek yapabilirdim ne oyun oynayabilirdim çünkü o da kuzu yani ne kadar büyük olursa olsun anneye ihtiyacı var kafayı siyirmazsam tek çocuk devam ederim diyorum 
(19 puan) tarafından
Ne güzel yardım etme isteği bile varsa sagolsun. Benim kaynanam eşim bebeği alıp onlara gittiğinde annesini özledi annesini özledi deyip duruyormuş sürekli bakmaya hiç hevesli istekli değil tabi bende vermem çocuğumu ama hem yardımın yok hem bana elalemj niye övüyorsun eşim sagolsun işten yorgun gelir ilk işi bebekle ilgilenip sevmek ama aileden destek yardım sıfır
0 oy
tarafından
Senin yerine kpyuyorum kendimi kimseye had bildirmek icin bi can dunyaya getirmem once kendime bi bakarjm yapabilir miyim maddi manevi gucum vsr mi diye varsa o zaman dusunurum mesela suan bir oglum var 2 bucuk yasinda herkes de bana seninki uslu kaynanan sagken dogur bi tane daha diyo ( ondan gelecek hayir Allah'tan gelsin ) kaynanam da istiyo ama ben sinirli bi insanim bazen uslu dedikleri oglum bile beni cileden çıkarabiliyo maddi olarak su anki ssrtlarda 2 cocuga gelecek saglayabilecek durumda hissetmiyorum p yuzden uzunca Bi süre dusunmuyorum 
0 oy
(777 puan) tarafından
O bu şu dedi diye değil bakabilecegin çocuğu dünyaya getir öyle kolay değil heleki yardım edenin yoksa benimki beş yaşına girecek hala ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum iyi düşün 
0 oy
(1,047 puan) tarafından
Kaynana için çocuk yapılmaz

Çevre baskısı yüzünden çocuk yapılmaz

O ne dedi bu ne dedi diye çocuk yapılmaz

Esin baba sen anne olmak istiyor ve o bakımı kendinizde görüyorsanız olur yoksa kıymayın kendinizede doğacak bebeğe de 
0 oy
(4,372 puan) tarafından
Aklin varsa aralarinda yas farki birakirsin. Pespese buyut diyenlere sakin kanma :) tabi senin kararin ama benim iki cocugum arasi 5 yas cok rahattim. Karar senin tabi.
0 oy
(3,526 puan) tarafından
Bakabilecek gücün varsa güzel bir şey ama şimdi gebe kalırsan bebeğin yürümeye başlayınca koşacak düşecek oyun oynamak isteyecek seninle hamile halinle bunlara yetişebilecekmisin bence bebeğin 20 ayı geçsin öğle düşün aralarında iki yaş olur bu da çok değil bence 
0 oy
(51,682 puan) tarafından
kizim yasina geldi kayinvalidem basladi yapin demeye Allah diyene versin susturdum kimseye sormadım kizimi yaparken ikinci istersem ondada sormam
0 oy
(4,535 puan) tarafından

Sana böyle konuşanlara en güzel cevap istediklerini yapıp kendini perişan etmek değil, hazır olduğunda çocuğun da biraz büyüdüğünde istersen kardeş yapmaktır. Kimsenin lafını ciddiye almadığını, kendi kararlarına göre hareket ettiğini anlamaları gerekiyor bana kalırsa. He böyle abuk sabuk konuştuklarında da herkesin kararı kendine, çok boş buluyorum bu tarz diyalogları. Ama çok istiyorsanız sen yap bir tane anne ya da evlatlık al, bize faydanız yok belki o çocuğa bir faydanız olur de :)

0 oy
(2,732 puan) tarafından
Kimsenin sözüyle veya başkasının 3 4 çocuk yapmasıyla çocuk yapmam. Çocuk kişinin kendini hazır hissetmesiyle ve gerçekten ona güzel, iyi bir gelecek verebilirim diye emin olmasıyla olan bir şey olmalı bence. Yoksa çocuk yapmakta ne var 5 dakikalı zevk 9 aylık bir süreç. Sonrası sürekli anne de. Bütün her şeyini ilk anne karşılar. Kendini hazır hissediyorsan yap ama bence daha erken 11 aylık bebeğin ve sende sezeryanlısın. Bazı kadınlar için sezeryan sonrası hamilelik çok zorlu geçiyormuş. Göbek şiştikçe sezeryan yerin acıyabilir, yırtılma olabilir tam bilgim yok ama bu sağdan soldan duyduklarım. Ama tabi her şey senin kararın ikisine de bakıcak olan sensin. Bu aralar bana da 2. Yap diye diretiyorlar hatta eşim seni mahkemeye vericem diyip duruyor. O çocuğa bakıcak olan benim. Şükür maddi yönden sorun yok ama manevi yönden kaldıramayabilirim. Kendine güvenen çok çocuk isteyen yapsın ben almamayayım diyorum. 
0 oy
(2,948 puan) tarafından
Sezeryandan bir sene geçmesi sağlığın için iyi hem çocuğun hareketlenecek tek bebek buyutmekle iki 3 bebek büyütmek aynı değil cokcok kendinden ödün verip zaman ayirman lazım ki ona bile kardeş kıskançlığı izin vermiyor çoğu zaman
0 oy
tarafından
Aralarında en az 3 yaş olsun bence arka arkaya kafayı yersin benimkilerin aralarında 3 yaş var kafayı yiyorum yetişemiyorum :d
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Sen bilirsin canım doğumu yapacak olan, bakacak olan yine sensin. Kendine güveniyorsan neden olmasın. Sadece her hamilelik bir değildir, ilk hamileliğin kolay geçmiştir ikinci zor olur. İlk doğumun kolaydır ikincisi zor olur. Hani bu tarz şeyleri göze al ona göre planla. İnşallah iyi geçer tabi, iyi düşünmek lazım ki iyi olsun. Çevrem de çok duyuyorum hatta neredeyse kimsenin iki hamileliği aynı olmuyor. Kendine güvenin varsa yap. Hakkında hayırlısı olsun, ne zaman yaparsan yap hayırlı evlat hayırlı evlatlar olsun inşallah 
0 oy
(769 puan) tarafından
11 aylık çocuğunamı bakıcaksın gebelik belirtilerinlemi başa çıkacaksın canım milletin gazına gelinip çocuk yapılırmı sokağa atarak bende büyütürüm 5 tane de geç, duygusal olarak hamilelik yıpratıcı bişey bebeğin henüz süt emiyor onu sütten kesince ikinciyi düşünsen daha iyi olur hem senin için hem bebeğin için bence

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 234 göst.
18 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Arazoglum (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
54 cevap 1,492 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Kimsiz457 (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 91 göst.
23 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Melek.06 (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 177 göst.