0 oy
896 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,156 puan) tarafından

Kızlar benim 25 aylık oğlum var kedi anne baba dede zeytin gibi bir çok kelimeyi söylemesine rağmen cümle kurmuyo  eşimin ailesindeki oğlumla yaşıt çocukların hepsi böyle genetik sanırım. Neyse daha önce doktora gittik otizm vs yok sabredin akranlarıyla bir araya getirin demişti doktor. Bugün eşim sağlık ocağına kendi için gitti doktor oğlumu görünce konuşuyoöu demiş eşim de kelimeleri var ama cümle yok demiş doktor tutturmuş çocuk psikiyatriye sevk yapacam  cümle kurması gerek diye iyice eşimi korkutmuş çocukla benim kaydım başka yerde olunca yapamamış eşim beni aradı iyice korkmuş Allah aşkına doktorun yaptığı doğru mu tek konuşmayan çocuk bizimki gibi davranması gerçekten çok canımı sıktı bizde istiyoruz cümle kursun ama oğlum her işini mimikleriyle parmak göstererek yaptırdığı için konuşmakta tembellik ediyo off iyice moralim bozuldu :'(

25 Cevaplar

0 oy
(3,329 puan) tarafından
Aman bu sağlık ocagi hep böyle. Yeğenim de geçen sene tam 2 yaş asisinda hemşiresi sormuş ablam demiş yok daha cümle kuramıyor ama 3 5 kelimesi var. Yok işte bu yaşta en azından su ver demesi lazım yok sorun olabilir vs yönlendirdi, doktora götürdü tv telefon kes dedi çocuk 3 ayda bülbül oldu. Biraz ezbere konuşuyorlar sen canını sıkma ama tedbir amaçlı olabilir. Su an 3 yaşında yalandan hastaluk numarası bile yapıyor cadi
-Reklam-
0 oy
(183 puan) tarafından
Benimde oğlum 20 aylık sadece dede baba bi kaç kelime daha söylüyor ama nadir ilk oğlum 1 yaşına girmeden konuşmaya başladı ama bu 20 aylık anne bile diyemiyor bizden 40 gün küçük bi arakadaşımız var maşallahı var bül bül gibi teyze anne baba ağzına ne gelirse söylüyor vallaha bazen bende kafaya takıyorum halbuki abisi erken konuştu 
0 oy
(1,269 puan) tarafından
Doktor görevinin yapmış.Aksi bir durumda doktor neden bilgi vermedi yönlendirmedi dersiniz.Benim de bebeğim 16 aylık ve henüz tek kelime etmedi.Doktor bizi her gördüğünde uyarıyor.Hemşire de aynı şekilde.Şimdi beni her seferinde uyarıp yönlendirme yaptığı için kusacak mıyım?
0 oy
(746 puan) tarafından
Doktor işini yapmış çünkü 2 yeşında çocuk 2 kelime cümle kurması beklenir normal gelişim sürecinde her çocuk farklıdır tabi ama doktor olarak gelişim geriliğinde uyarması gerekir bence bi dil terapistine gidin önce 3 yaşında öğrencim vardı konuşmazdı hiç çok hırçındı dil terapistine gidiyordu aynı zamanda yaşıtlarınan olduğu ortamda açıldı çocuk çocuk tek kelime konuşmaya başladı önce ama sizede çok iş düşüyor telefon TV falan bakmaması lazım evde bişey istediği zaman hemen yapmayın mesela yemek istedi gösterdiğinde parmağıyla yemek istiyor diye verme hemen yemek mi istiyorsun, söyleyebilirsin ne dediğini anlamadığım için yapamam yemek diyebilirsin diye yemek demesine en azından teşvik edin sonrasında yemek ver onu yapınca yemek verirmisin anne sırayla kelime ekleyerek konuşmaya çalışın eğer bu işe yaramazsa 3 yaşına geldiğindede ozmn rehabilitasyona alırlar ztn gittiğinizde eğitim alır çocuğunuz ama önce çevrenizi değiştirerek deneyin çocuğu hemen fişlemeyin göz kontağı varmı söylediğiniz şeyleri yepıyormu konuşmalarınızı dinliyormu adını söylediğinizi bakıyormu bunlarda önemli bunlara dikkat edin ve ekranı lütfen kaldırın çok büyük zararı var kaç çocuk ekran bağımlılığı yüzünden otizm belirtisi gösteriyor teşhiş alabiliyor 
0 oy
(86 puan) tarafından
Cnm bak 25aylık diyorsun ama benim yenim 3 bucuk yasında cümle kurmaya başladı psikiyatriste gönderdiler götürdü ve 1 yaş geriden geliyor demiş bence alakası Yok birdaha götürme zaten birsey de yapmamış dedim ve cocuk o ay Allah tan ya işte cümle kuruyor konusuyor . Ve kardesim 3 bucuk yasında konuşmuş cümle kurmaya annem kızın sana cekmiş dedi dogru cnm anne babaya geç konudan varsa ceke bilir ama konuştuktan sonra susturma imkanın yok . Oglum 32haftalık cümle kuruyor konuşuyor ama heyecan yapıp konularında hızlı konuştu için anlasılmama oluyor tabi ben anlıyorum başkaları bazı kelimeleri anlamıyor

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 201 göst.
13 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Ikranurun annesi (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 120 göst.
13 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Ikranurun annesi (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 247 göst.
0 oy
5 cevap 172 göst.
9 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde MARMELAT -_- (672 puan) tarafından soruldu

408,429 soru

12,270,978 cevap

37,590 kullanıcı

Kategoriler

...