0 oy
426 göst.
Diğer kategorisinde (172 puan) tarafından
Arkadas vasıtasıyla tanıyanlar.aileniz nasil tepki verdi .kiz kardeşimin sevgilisi var babam diyoki olmaz gelmesinler onları tanımıyoruz? Haklı mi sizce babam .ama kiz kardeşim çok seviyor .babamı nasil ikna edebiliriz 

25 Cevaplar

+1 oy
(15,190 puan) tarafından
Benim babam akraba evliliğine kesinlikle çok karşi. Yabanci ile evlilik daha iyi karşilanir bizde. Ailede sözü geçen biri konuşup ikna etsin babanı. 
-Reklam-
0 oy
(14,119 puan) tarafından

Çoğu evlilikler artık yabancı biri ile oluyor 

0 oy
(18,268 puan) tarafından
Yabancı derken başka ülke vatandaşı mi. Bizimkiler de istemezlerdi öyle bir durumda 
(172 puan) tarafından
Yok kız akraba değil anlaminda
(18,268 puan) tarafından
Hee bizde akraba evliliğine iyi gözle bakılmaz asıl.
(768 puan) tarafından
Siz biz misiniz ? :)
(18,268 puan) tarafından
Asıl siz biz misiniz avsvdvbd
0 oy
(3,639 puan) tarafından
Tamam tanımıyor ama tanışacaklar sonuçta.gider araştırıp soruşturur iyice içi rahat eder o zaman yani 
0 oy
(11,870 puan) tarafından
Tanimiyoruz derken :) kiz taniman icin nolcak ayni koyden falan alman lazimki ailesini taniyasin. Eskiden olan seylerdi yani. Kac yasinda baban nerde yasiyo
(8,635 puan) tarafından
Kutuplarda sanırım :D
(172 puan) tarafından
Kutuplarda derken pardon
0 oy
(5,915 puan) tarafından
Eşim Erzurumlu ben hataylı bizim bir ilçeyi ortadan ayıran bir yol var dedem o yolun  altına kız vermem demiş zamanında bir kızını karşı komşunun oğluna birinide yeğenine vermiş bende inadını bozdu bana baştan olmaz dediler hele annem asla olmaz senin gibi zibidiye kız vermem dedi eşime (memleketinden almadı ve top sakalı vardı o zamanlar diye) ☺️☺️ sonuç 6 yıllık evliyim benden çok kocamı sever düşünürler şuan
(5,915 puan) tarafından
Dövmeli olsa bende almazdım ikboşumm❤️☺️☺️☺️
(50,556 puan) tarafından
dilinde bile prising vardi
(5 puan) tarafından
Bu  yanlış  bir düşünce insanın dış  görüntüsü ile  yadırgarsan   iç güzelliğini  görmezsin   belki   öyle değer   verecektiki   mutlu  edecekti ki   seni   sende  onu  mutlu edip değiştirirdin   hemen  öyle düşünce  olmaz  benim  eşimde   dövmeliydi ilk  zamanlarda  hem  iki kolunda var bacağında var ama şimdi  çok  şükür   sildirdi   zaman herşeyin ilacı
(5,915 puan) tarafından
Yadırgamak değil tercih sizin tercihiniz bu olmuş benimki öyle biri olmazdı ilk görüş önemli benim için ve o tarza sahip insanlar ilgimi çekmiyor elhamdülillah kocamla çokta mutluyum evlendikten sonra değişmek değiştirmek buna çabalamak hoşlandığım bişey değil benim o adamı öyle sevdiysem kabulde etmeliyim diye düşünüyorum
(50,556 puan) tarafından
sirtinda kocaman dovme vardi aslinda dovme değil tipi sakali bilmem nesi bende hoslanmadim. dovme günah olmasa bende yaptırmak istiyorum kızının adını yazdirmak istiyorum da yapamiyorum☺️
0 oy
(10,687 puan) tarafından
yerli olunca tanıyor mu ki baban? 
0 oy
(645 puan) tarafından
Yani şu devirde kaç kişi birebir yakın çevresinden evleniyor ki? Benim eşim farklı şehirden hatta farklı kökenden. Ailem de sen istiyorsan tamam dediler
0 oy
(7,320 puan) tarafından
Haklı değil tabi ki. Kiminle evleneceğine insan kendi karar verir. Ayrıca akraba evliliği nedir ya 
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Herkes o zaman tanıdıklarla evlensin çok saçma bence.

Herkes yabancıyla evleniyor zaten, bazı insanlar akraba evliliği yapıyor ona birşey demiyorum.

Birbirlerini sevdiğini siz söyleyin annenle ikna edin bence eğer iyi bir damat adayıysa hayırlısı olsun inşallah.

Ailem hep sevdiğimiz kişiyle evlenmemizi ister,bende de öyle oldu.
0 oy
(121,981 puan) tarafından
baban kac yasinda cok geride kalmis gibi bizim ailede filipinli var ispanyol var illa kendi cevrenden evlenemezsinki 
(50,556 puan) tarafından
sizin aile aşmış kendini ☺️
0 oy
(628 puan) tarafından
Valla csnim ister akraba olsun ister yabancı önemli olan adam olmasi bazen bakıyorum bizim çevrede hep akraba evliliği yapmış ama.ccougu olmuyor diye kuma getiren yok işte gözü dışarda olan filan ama özüne bakarsan akraba bazende yabanci oluyor sozunden çıkmıyor bile tanisinlar tanıdıkları için verecek halleri yok sonuçta belki kız kardeşin çok seviyor diye görmüyordur bazı davranışlarını hal.hareketlerini ama ailen verecek gözüyle bakarlarsa güzel bı süzerler adamı ona göre kardeşine de söylerler en azından bak böyle şöyle bize uygun değil geleceği yok yada bak iyi çocuk filan derler daha görmüş geçirmiş insalar sonuçta 
0 oy
(621 puan) tarafından
Benim babam özellikle akraba evlilik yapmicaksınız dedi eğer hala amca çocuklarıyla evlenirseniz hakkımı helal etmem dedi zaten bizde sevmiyorduk şuan beş kız kardeş evliyiz her birimiz bir şehirde. 
0 oy
(2,916 puan) tarafından

Ben tee hiç tanıyıp bilmedigimiz bı aile ile evlendim birtek esim bizim şehirde yaşıyordu ailesi başka sehirdeydi nasip :)  ki eşimin ailesi de hep akraba evliliği biz ilk yabancı aileyiz gibi birşey :)

(50,556 puan) tarafından
seni de ne zaman gorsem hosmerim yiyesim geliyo☺️
(2,916 puan) tarafından
benim hic aklıma gelmiyor :-) mümkün olsada yapsak dagittsak :))
0 oy
(833 puan) tarafından
Ah ah bacım verın gıtsın ıyı insansa benım kardeşimın sdvdıgı vardı babamlar vermedı çocuk Fransa'ya gıttı dıye kardesım geçen hafta kactı gıttı çocuğa
0 oy
(16,250 puan) tarafından
Benim eşim Kırşehirli hem mehzep farklılığı var hemde akraba olmayan tanıdık olmayan kimse ile daha doğrusu kendi seçtiği ile evlenen hiç kimse yok ailemde çevremde ama ailem karşı çıkmadı evlendik koskoca insanlarız akrabadan ne hayır gelmiş ki bu zamana kadar hayırlı eş de gelsin 
0 oy
(7,629 puan) tarafından
Akraba kız verilmez yada alınmaz
0 oy
(104 puan) tarafından
Bizde öyle tanıştık ve onlar bı ucunda ülkenin biz bı ucunda babam seviyorsan bişey diyemem uzak ama gönlünce olsun dedi
0 oy
(50,556 puan) tarafından
babalar hakli ya bekarken çok üzdüm babami simdi anliyorum korkularını endiselerini insan evlst sahibi olmadan anlamiyor
0 oy
(1,823 puan) tarafından
Yabancı uyruklu mu?

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 506 göst.
4 Mayıs 2021 Aile kategorisinde Yeşilim❤ (6,978 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 398 göst.
27 Eylül 2024 Aile kategorisinde Beratcinar (2,970 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 374 göst.