+1 oy
711 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Arkadaşlar bu uygulamaya kadar ben kaynanaya görümceye bu kadar nefret duyulduğunu bilmiyordum. Ha eltiler birbiriyle anlaşmaz diye bilirdik ama görüyorum ki görümce nefreti daha büyük

Gel gelelim kafama takılan şeylere
Bende görümceyim 4 yengem var ve ben kendi iyiliğimden çok onlarınkini isterim. Arada küçük anlaşmazlıklar olsa bile yengeye nefret asla duyulamaz. Bana göre her insan dünyadaki tüm huzur mutluluk maddi manevi her şey aile saati vs. Abisinin olsun ister. Yani dolaylı yoldan bile olsa yengesine kötülük düşünemez. 
Ama yenge görümceye isteyebilir sonuçta eşi yabancı. 
Baktığımda kayınvalide de aynı şekilde oğlunun yuvası huzurlu olsun ister.
Eşlerimizi bu yaşa kadar kim yetiştirdi kim büyüttü kim kıyafetlerini yıkayıp ütüledi ailesi kızkardeşi 
Neden evlendik diye o adamı satın almışçasına eşimiz onlara bir iyilik yapınca gözümüze batsın
Neden ben görümcemle fikrim uyuşmadı diye eşime de onunla küs diye baskı yapayım. 
Burda hemen hemen hepimiz görümceyiz veya olacağız ve annelerimizde kayınvalide.. Hangimiz biz çok kötü görümceyiz diye al kaldırırız? annem gelinimize kötü davranıyor diye kaç post gördünüz şimdiye kadar? 
Annemiz bizi yetiştirirken illa ki kızmıştır fazla harcama yapma, şu işin ucundan tut, şöyle ol böyle ol diye.. Neden kayınvalidemiz en ufak bir yorumda bulunsa bu kadar zorumuza gidiyor? 
Sizce de özeleştiri yapmak gerekirse biz biraz fazla abartmıyor muyuz? 
Ve son olarak şunu söyleyebilirim evet kötü insanlar bu dünyada var sıfat tanımaksızın.. 

26 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sana katıldığım noktalar var ama öz anne öz kizkardes diye her zaman yengenin abinin iyiliğini istemeyebilirler sonuç olarak nefisli bir insan evladından bahsediyoruz oğlunu evlendiren anne abisi evlenen kızkardeş o çocuğu kaybetmiş gibi gelinle paylaşma savaşına girebiliyor kimse durduk yere birisinden nefret etmez
-Reklam-
0 oy
(1,591 puan) tarafından

Bende yengeyim :D ne bana karışırlar ne ben onlara eşim istedigi gibi gider gelir görüşür konuşur maddi manevi yardım eder. Kaynanam görümcem bana karışmadığı için bende onlarla eşim arasına hiç karismam geçen yıllık izine çıktı aldı anasını memlekete gitti :D bende anneme gittim. Açıkçası benim kaynana görümce iyi ama maalesef her insana boylesi denk gelmiyor neler neler duydum bende..

0 oy
tarafından
Vala bn kaynanam ve gorumcemi çok seviyorum maşallllahhh şükürler olsun öyle canım cicim ayları da değil 2 çocuğum var 7 yıl olcak 
0 oy
(3,039 puan) tarafından
İyi güzel demişsin de iyi görünüp altında sinsilik yapan coj kimse kimseden durduk yere nefret kin kapmaz yaşanmışlıklar yapılanlar arkanda durmayan bir eş de varsa sen herkeze gardini almak zorunda olursun bnde gorunceyim eltimde var eltim slm vermez slm alır nasılsın diye bı sormaz smdi bn bu kadına niye uyluk yapim niye totosunu kaldırıp kendimi ezdirim , gorunceyim dedim memlekete gidince alır kardeşimi çıkarım gezerim hatrimi bilir kıymetini bilir bnde ona yaparım aynısını ,
0 oy
tarafından
Sevmiyorum sevemiyorum yaptıkları aklıma geliyor küs değilim ama küs kadar mesafeliyim köyde denk gelirse konuşurum o kadar 
0 oy
(6,714 puan) tarafından
Çok doğru demişsin canım ama herkes böyle değil hele ki şu dönemde bir cekememe bı istememe çok fazla var çok şükür bende yok ama çevremde çok görüyorum herşeyi sen yaparsan iyisin en ufak bi istemedikleri laf et hareket et senden kötüsü yok şuan çıkar menfaat dönemi o yüzden bu kadar sıkıntı tabi ki bende görümce olacağım yenge oldum kayınvalidemlere oğlundan çok daha düşünüyorum ama istemediklerini yapınca bı sürat değişiyor bı laf etme oluyo görmezden gelerek tatlıya bağlanıyor 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 252 göst.
23 Mart 2024 Diğer kategorisinde Duruu12 (272 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 455 göst.
0 oy
30 cevap 1,058 göst.
0 oy
10 cevap 285 göst.
4 Haziran 2024 Aile kategorisinde sweetlady (753 puan) tarafından soruldu

401,986 soru