+1 oy
632 göst.
Diğer kategorisinde (12,363 puan) tarafından

Kızlar eşim bu aralar sürekli 2.cocuk demeye başladı ama ben ne bedenen ne mental olarak hazır değilim kızım genel olarak sakin yaramaz değil sadece uyumaz onun dışında beni çok yoran ağlayan bir bebek değil ama 2.tam tersi olur diye düşünüyorum sizin ilk ve ikinci çocuk arasındaki farklar neler görsel de tam konuluk :D

image

33 Cevaplar

+1 oy
(13,808 puan) tarafından
Bacim attığın gönderi doğru 

Kızımı bilen bilir uslu uysal 

29 aylık şimdi kendi yer yemeğini kendi uyur 

Bi bezi denemedım kaka tuvalete çişi beze yapıyor 

Oğlum çok farklı 

Doğdu kolikti 

Şükür geçti dördüncü ayda erken diş sancıları başladı ondan beri hala diş çıkarıyor bacım kızın babaannesinde kalırdı gece yatıya doğduğundan beri oğlum 2 saat bile kalmaz ben görmedikçe ağlıyor kimsede de durmuyor
(12,363 puan) tarafından
Benim kızda kolik 4 aylıkken diş sancıları başladı 8 ayda çıkardı şimdi de 9 oldu uykusuz geceler gündüz zaten uyumaz di
-Reklam-
+1 oy
(2,104 puan) tarafından
Hayatımda ilk defa bu kadar doğru biz söz okudum ve sonuna kadar katılıyorum nasil bu kadar eminsin diye sormayın sakın 
(12,363 puan) tarafından
Sormuyoruz bacım :D
(2,104 puan) tarafından
Çünkü ben yaşayarak öğrendim aşkoo
(2,104 puan) tarafından
1.5 yıldır uyumuyirum
+1 oy
(1,296 puan) tarafından
Bu yazı tam benim bebeği anlatıyor ilk çocuğum usluydu ikinci çocuk ikinci oğlum çok yaramaz hareketli yerinde durmuyor tövbe ettirdi
(12,363 puan) tarafından
Ay benim ki yaramaz değil ama uyku ne bilmez doğru düzgün bebekken memede uyurdu sadece 2 saat aralıksız emzirdigimi bilirim gündüz gece memede uyusun uykusuz kalmasın diye sürekli meme meme kolik bir yandan prematüre bır yandan erkek doğdu derken ben çok korkuyorum iknciye
+1 oy
(732 puan) tarafından
İlk çocuğum 1 yaşına kadar çok iyiydi sessiz sakin şuan dört yaşında anamdan emdiğim sütü burnumdan getiriyor ikinci de 1 yaşında uyku hariç kendi halinde sessiz bir çocuk:)
(12,363 puan) tarafından
Uyku zaten en büyük problem değil mi asko :)
(732 puan) tarafından
Aynn ya hele 1 haftadır beni mahvetti çöktüm resmen
+1 oy
tarafından
Bence her çocuğun bir kardesi olmalı ileride bizler ölünce tek kalmaz sırdaşı olur. Bende çok zor hamilelik geçirdim şekerden dolayı 10 gün yattım daha 8 haftalık hamileyken. Sonra 6 aylık dogum yapmak zorunda kaldım gebelik zehirlenmesi nedeniyle. Kızım yoğun bakımda 3 aya yakın kaldı. Ben ömür boyu böbrek yetmezliği olabilir diye kontrole gidicem. Bütün doktorlarım bir daha çocuk düşünmeyin dedi. Ama ben kızıma kardeş düşünüyorum kızım 2 3 yaşına gelince.
(12,363 puan) tarafından
Hayırlısı olsun hakkında canım ❤️
tarafından
Amin canım
+1 oy
(724 puan) tarafından
İlk çoçuğum tövbe ettirir cinsten;ikinci de 10 tane de olsa bakılır cinsten.
(12,363 puan) tarafından
Maşallah canım ❤️
+1 oy
(1,650 puan) tarafından

Doğruu ama ben yaramazlığı yuzunden degil hastane sureclerinden korktuğum için töbe ettim eşimde 3 yapak diye tuturduydu bi ara ama şartlarımı duyunca vazgecti konusunu bile acamıyo artık :D

(12,363 puan) tarafından
Bende yaramazliktan ziyade başka sebeplerden korkuyorum
(1,650 puan) tarafından
Canım ben cok ağır seyler yasadım 3 sene oldu ama hala aklıma geldikce uykularım kacıyo
(12,363 puan) tarafından
Bende bende herkesin kendine zor tabi de ikizdi birini kaybettim hamileliğim hep zordu 33.hafta su bitmesiyle hastaneye alındım 34.de zorunlu sezaryen oldum derken derken zordu ya korkular kaygılar aynı şeyleri yaşarım diye çok korkuyorum
(1,650 puan) tarafından
bende 31+3 de erken doğum yaptım biton sey yaşadım ya yine aynı şeyleri yasarsam korksusu var yoğun bakim önunde 4.5 ay öldüm öldüm dirildim çok şükür gecti gitti ama o korku gitmiyo
(12,363 puan) tarafından
Evet korkusu gitmiyor benim bebeğim gelişim olarak 3 hafta ilerideydi ondan kuveze girmedi sadece 1 hafta geriledi ve gerileme devam edince hemen doğuma aldılar enfeksiyon da kalıyorduk o benden ben ondan ikimizde zehirlenebikirdik çok şükür rabbim nasip etti kucağıma verdi :)
+1 oy
(917 puan) tarafından
İlk çocuk beni hiç zorlamadi ikinci olunca çok zorlandım.ama bebeğim kendi halinde büyüdü diyebilirim. 2 yaşında şuan ikinci birinci 5 yaşında.kucuk oğlum daha ağır sakin ona ilkine gösterdiğim özeni gösteremedim.cunku birinci oğlumun icerlemeleri ilgi beklentisi beni çok üzdü kendimi ondan alamadım.baba çok ilgisizdi zaten bu süreçte eş ailesi çok anlayışsız.hersyee rağmen ilk oğlum kendini yalnız hissetmiyor oyun arkadaşı olmaya başladı.birbirlerine arkadaş oldular bu çok guzel.ilkini okula götürürken ikincinin uyku saatlerine denk geliyo ilki biraz rahatsız oluyor ağlıyor.ilkini çok kucak bebesi yapamıyorsun çok istesen de ilk çocuğun kıskançlık krizlerinden dolayı.ama ikinci çocuk herşeyi abisinden öğreniyor o ne yaprsa onu yapıyor zaten.bence çocuk büyütmek egitmek dünyanın en güzel şeyi.ilk çocuğumu kucaktan indirmedim banyo suyunu kaynatiyordum soğuyunca yikiyordum mesela öyle özendim ki ilkine kimse ne yedirdi ne giydirdi babası bı kere bile yıkamış degil ikinciyi de öyle de .ikinci de biraz daha salmistim ikinci birinci olsaydı ona da öyle olurdum.ilkine her yönden yetiyorsun ama iki olunca yetemiyorsun.cocuk çoğaldıkça da çocuklar kendi halindelesiyor galiba.3 de olsun isterim 4 de ama çocuk tek başına buyutulmuyor baba bilincli olmalı maddiyattan ziyade.
(12,363 puan) tarafından
Aynen öyle canım ❤️
+1 oy
(108 puan) tarafından
Amannn ammman diyim ha sakın bozma keyfini benm biri iki yasinda biri 10 aylik  ilki hep niye aglamiyor diye post acardim burda uynmiyor geceleri beslemiyorm diye   hep aglardim eline ne  versm aksama kdr oynar hic aglamaz  sakindi ikncisi aman aman yuz tanedn beter ne uyku var ne yemk düzeni yaşlandım resmn
(12,363 puan) tarafından
Allah kolaylık versin bacım ❤️
(108 puan) tarafından
Amin bacım rabim yardim ediyor şükür dogm yaptigmda kizim daha biberonda mama iciyoru ayak ustnde uyutuyodm bide sezryn dogm benmki  dogm yaptigmn 3 gunu yerde onunla uyumak zorunda kaliyorm bi haftam bitnce çok kötü hasta oldu kizim o süreçte kendi kendine gece beslnmesini birakti ve aygmda salamayida birkti kendi kendine uyumaya basladi yani nasl diym ilk defa  bi soguk alginligi kızımda başka   şeylere iyi geldi
+1 oy
(3,927 puan) tarafından
İlk oğlum sakindw denmezdi ama orta şeker bsydi şuan 3 yaşında anam ağlıyor ikinci oğlum da sakin suanlik ama bilemem 
(12,363 puan) tarafından
Benim kız gibi ne çok durgun ne çok *****
+1 oy
(1,466 puan) tarafından
Ayy gerçekten dogru . Ikinci cocugu olanlar, ilk cocugum böyle olsaydi ikinci cocugu yapmazdim diyor ya.. ikinci cocuklar galiba illallah ettiriyor millete. Bende dahil yani :))
(12,363 puan) tarafından
Zor ya benim kızım da doğdu doğalı uyku sorunu var mesela gundz hiç uyumaz geceleri de bozuyor surekli
+1 oy
(963 puan) tarafından
İlk cocugum çok yaramaz ağlak uyumaz bir bebekti ikinciye hamile kalınca çok korkmuştum öyle olur diye çok usluydu maşallah yatardı ben uyandırirdim emzirmek için o derece ilk coxuk olmasına rağmen sanki kaç çocuk bakar gibi zorlandım ama ikinci bebeğim olduğunda ilkinde ki gibi zorlanmadım iki çocuk bakmama rağmen 
(12,363 puan) tarafından
İlkler yaramaz olursa 2.uslu oluyor tersine dönüyor
(963 puan) tarafından
Aynen öyle ucunculer nasıl oluyor acaba birinciler gibimi sjsj
0 oy
(8,038 puan) tarafından

Esin bi rahat dursun .seninki daha yaşına gelmemiş. 

Bnm eşim 2. Cocugu istemedi .yıllarca dil döktüm. 

(12,363 puan) tarafından
Ben 1 taneden başka istemediğim için söylüyor hemen yapalım diye değil..
(8,038 puan) tarafından
İlerde istersin. Bebek büyüsün bi :D

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 71 göst.
0 oy
4 cevap 61 göst.
11 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Wdisoo (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 181 göst.
0 oy
3 cevap 41 göst.
3 Ocak 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir5 (271 puan) tarafından soruldu

410,208 soru

12,335,688 cevap

39,350 kullanıcı

Kategoriler

...