+1 oy
575 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5,985 puan) tarafından

image

iş cigrindan cikmis ya bu ne

14 Cevaplar

0 oy
(12,615 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
ay gördüm kabus gibi. 

nasıl ya alkolü su yerine koyarsın. mamaların hazırlandığı yerde alkol ne arıyor, hadi var diyelim hiç mi koku olmazsın... 

Allahım ailelere sabır versin
(5,985 puan) tarafından
bandajlari falan silip cikardiklari dezenfekte ettikleri alkoldur heralde ya . icki falan degildir diye dusundum bende . ama yani mama kaynayip ilınmis su ile hazirlanir. tibbi alkoller pompali fisfisli sisede falan olur yani kariştirmakta imkansiz.  içilen alkol zaten ne alaka siseleri farkli sonucta. ay nebilim allah esirgesin.
(5,985 puan) tarafından
benim oglum da hemsire kurbani. kan uyusmazligimiz var esimle . oglum ikinci cocuk. dogdu ilk gece tup turuncu cocuk. hemsire bir anormallik oldugunu farkedio sabaha karsi 4 de sarilik bakio 5 cikmis onemsemio. los isik var bizde bebek yenidogan diye rengi morumsu saniyoruz esmer gibi saniyoruz. meger hamileylen plesenta yoluyla benim ve oglumun kanlari karismis. oglum pozitif  babasinin kanini almis ben negatif .   kan yikimi oluyormus. sabah 9 da hastanede bir kaos bir panik herkes koşusturuyor bizim biseyden haberimiz yok. bakiyor bi anormallik var cocuk doktoru .sabah olcuyor sarilik.25 cikiyor. isin misin alacak aşamayi gecmis.kan degisimi yapildi yogun bakima sevkedilip. beyinde hasar kalma engel kalma noriljik problemler kalma durumu varmis. dogum yaptigim hastane aylarca aradi beni bebek nasil diye. mahkemeye verecektik eger ogluma bir engel
kalsaydi
(595 puan) tarafından
Benimde eşimle kan uyuşmazlığı var ilk kizimda iğne oldum 2.ye hamileyim şimdi korktum tekrar iğne yaptirirsam herhangi bi sorun olmaz demi? İlk kızım pozitif ben negatifim eşimde pozitif
(12,615 puan) tarafından
casperiye, gerçekten bazen nasıl böyle dikkatsiz olabiliyorlar anlamıyorum. Allah korumuş

umutsuz, iğne olman gerekiyor diye biliyorum
tarafından
Casperiye senin bahsettigin dezenfektan oluyor eğer onunla mama hazirlamissa çok feciiii ay düşünemiyorum gece gece çok kötü oldum
(291 puan) tarafından
Umutsuz , doktorunla konuş canım. Benim eşimin kuzeni şuan 38 yaşında bu uyuşmazlık nedeni ile engelli hem.zihinsel hem fiziksel engeli var. Ondan bir sene sonra eşim doğdu ve durumu bildikleri için eşimin kanı değişti engelli olmaktan kurtuldu. Allah kimseye yaşatmasın
(5,985 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
muhendisbirana cidden mi ay cok uzuldum .  bize doktorlar aciklama yaparken sey dediler beyinde sariliktan sebep biriken biluribun zarar veriyormus beyin hucrelerine . ama bu her kan uyusmazligi olanlarda olmuyir .
esin ile kan uyusmazligi olacak
ikinci cocuk olacak
ve hamileyken yDa dogarken bebek ile anne kanlarinin karismasi durumunda olacak . benim oglanin da degisti kani.engel kalan nadir bebek olur anca eski donemlerde uyusmazlihin sariligin tespit edilmedigi bilinmedigi durumlarda dediler demek 38 yil
onceki vakitlerde gercekten olabilyormus. cok nadir gorulur engel dediler cunku farkedilir dediler . evde dogumda hastaneye dr gtmemis muayene olmamis bebeklerde yda onemsenmeyip bebek sariligidir duzelir denen durumlarda hastaneye ulasimin olmadigi devirlerde engel kalma asamasina kadar gider bu durum dedi doktorlar.

umutsuz 33 soyle ben ilk kizda hamileyken 28. haftada  ve dogurduktan sonra igne vuruldum zaten olmasi gereken bu.ikinci cocukta 28. haftayken vuruldum standart zaten olmasi gereken bu. hamileliklerde kan uyusmazligi olanlarda indirekct cooms testi yapiliyor. bu anne ile bebegin kanlarinin karisip karismadigini anlama testi. sonuc negatifti yani kanlarimiz karismamisti. ignemi oldum. 38 . hafta da dogurdum. digunca tekrar yest yapiyolar indirect coombs testi pozitif cikiyor. yani 28 ve 38 haftalar arasinda bir yerde son on hafta icinde bebek ile benim kanim karismis. bebegin vucudunda benim kanim var benim vucutta bebeginki. sorun burdan kaynaklaniyir.
engel cok nadir eski zamanlarda evde dogumlarda anlasilmayan durumlarda olur dediler . hani hastaneye falan ulasilamayan zamanlarda. bizim hamdolsun 24 saat icinde kan degisti.gobek bagina iki uclu katater takip 30 cc pozitif kendi kanini cekip 30 cc negatif kan yüklemisler damla damla 4 saat surmus bu islem. bu surecte olum riski varmis. sonrasinda kan yikimini durdurdular iste 7.1 ile dogdu bebegim hemogram. 6.9 olsa kansizlik sebebiyle ölu digum olurmus. benim kan degerlerimde herzan erkek gibidir herseyim iyidir cunku bakarim kendime yeme icmem vs.kan degerlerim yerlere dusmus resmen. her goren seni bu halde nasi taburcu ettiler dedi dogum sonrasi farkli hastanelere gttik vunku ek görus aldik bebekle ilgili engel kalirmi diye.
(5,985 puan) tarafından
umutsuz sana tavsiyem kan uyusmazlik varsa indireckt cooombs testini dr istemese de sen her ay yaptir . bu anne ile bebegin kani karisip karismadigi testi. benim dedigim gibi 28 haftaya kadar sorunsuzdu. dogurana kadar yaptirmadim son on hafta icinde karismis. eger teati yaptirsaydim dogum oncesi hamileyken de cozumu var . en azindan ben kendim cekerdim cilesini. minicik bebege birton islem birton tenst yapildi. dogmadan once ben katlanirdim herseye.testte hamileyken farkedilenlerde anneye yapiyorlar yapilacak islemleri bebege degil.sana tavsiyem dr istemese de ayda bir yaptir coombs testini ki karissa bile hemen farkedilain mudahale edilsin dogmadan
-Reklam-
+1 oy
(2,356 puan) tarafından

Ya yok artık bu gerçek mi :angry: hangi insanoğlu bunu yapar bugün de kreste küçücük çocuğun yüzüne kahve dökülmüş şaka mı yani insanlar a ne oluyor kafayı mı yemiş bunlar ben anlamıyorum cidden 

0 oy
(5,985 puan) tarafından
(12,615 puan) tarafından
Twitterda gördüm bende
0 oy
(1,336 puan) tarafından
Nasıl yanlışlıkla ya Allah aşkına koku duyunda mı yok be kardeşim rabbim ailelerine sabır versin 
0 oy
tarafından
Biz kimd guvenecez ya bakici rezillikleri aile buyugu konu komsu es dost rezillikleri doktora gotur rezillik okula gonder rezillik annem bi masal anlatirdi ben kucukken Bi kadın cocuguna nazar degmesin diye askere gidene kadar post giydirmisti dogdugu gunden itibaren illa bunu yapmamiz lazim ki koruyabilelim cocuklarimizi 
0 oy
(267 puan) tarafından
Bazı haber kanallarında gördüm Lefkoşa'da bir hastahanede olmuş 7 bebeğe icirilmis biri hayatını kaybetmiş :(  gördüğüm haber siteleri öyle aman aman güvenilir kaynaklar olmadığı için net divrikuvunu bilmiyorum ama internete yazınca çıkıyor 
(5,985 puan) tarafından
aa ciddenmi. ben yanlislikla bir bebektir gibi dusundum haber detayi gormedim diye.  7 bebek nedir yaa off
(267 puan) tarafından
Yani dediğim gibi net güvenilir sitelerde gormedim genelde Kıbrıs haberleri paylaşan sitelerde paylaşılmış onların da ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum umarım doğru değildir de biz üzüldüğümüz ile kalalım :(
0 oy
(2,183 puan) tarafından
SAGLIK BAKANI ISTIFAAA 

ülke iyice çığırından cikti
(3,441 puan) tarafından
Türkiye değil kıbrıs
0 oy
(382 puan) tarafından
Imkanı yok yanlışlık olması için. Gözünü kapatsan böyle bir hata yapamazsın yanlışlıkla. Çünkü alkol şişeleri asla su konulan şişelere benzemiyor. Ya sabunluk gıbı basmalı pet şişelerde oluyor ki dört köşe oluyorlar ve 1 litre civarında ya da cam şişede olur ki ağız kısmı sadece damlatacak şekilde olur. Eriketı de öyle su şişesi etiketine benzemez. Kasıtlı yapılmış. Allah'ın cezası 
0 oy
(565 puan) tarafından
Sağlık bakanlığı kimin nasıl doğuracağına bakacağına hastaneleri denetlesin
0 oy
(325 puan) tarafından
Aklımı kaybedicem, kime güveneceğiz ya 
0 oy
(494 puan) tarafından
İçim parçalandı ya. Nerede olmuş olay çok zor bişey kıyamam ya bu bebek çocuk h******mazlumlara zarar gelmesin artık kaldıramıyorum 
0 oy
(434 puan) tarafından
Canım ya napıyosun şuan herhangı bir zayıflama ürünü kullanıyor musun aserola almayı düşündüm de önerir mısın  yoksa başka bssıy var ona mk bakayım
(5,985 puan) tarafından
aserola kullandim ilk kutu cok guzeldi. suan en son 3 ay iki odeden aldim oralet gibi bildigin toz seker  çökuyor bardagin dibine karistirmadan belli oluyo. yani pek mmnun kalmadim . 2022 gibi ilk zamanlarda almiştim çagla sönmezden gorup.( eski ismi instamoomdu sanirim) o donem ondan gordum aldim o surecte guzeldi. suan oralet
(434 puan) tarafından
E cagla onu hala övüyor bılıyon mu. Icerık mi degıstı  ben dün trend yoldan bütün zayıflama cayşarın firmalarına yazdım   ve benı en çok tatmın eden cevabı sadece bırı verdı   o zaman bırde onu deneyelım
(5,985 puan) tarafından
hangi marka cvbi tatmin etti. cagl arada vijeo arada aserola taniyiyor ikiside narcissa zaten. de. iverik mi degisti yoksa 3 al bir ode kampanyasi uc a ikinode kampanyasinda icerigi ile oynanmis urunler mi satiliyor bilmiyorum ama gercekten mmnun kalmadim kampanyali 3 adet aldim cunku. ilk aldigimda yeni tanitiodu yeni cikmiati taklitleri falan yeni yeni turemeye baslamisti. oyle kampanya yoktu sabit fiyattan satiliyordu. boyle asiri indirimli kampanyalar genelde defolu yada hatali uretim olan urunlere oluyor. o yizden belki uretim icerigi hatalifdir belki oyuzden etkili degildir diye dusundum. kisin usudukce oralet gibi yapip ictim 2 kutu gecen sene. busene de kalan 3. kutuyu icerim kisi bitki cayi gibi yani. oyle duzenli kullanilacak urun degil kilo aldirir asiri sekerli bildigin oralet iste
(434 puan) tarafından
Resım yukluycem bunu dıyetısyen kuzene önermiş  ve icerık çok temız sadece l karnıtın ve kolojenden  yanı sordum neden tek 2 içerik dıye   acıkladı ve içime sindi  sende al bı dene bıde dıyetsyen onerdı dıyınce de güven verdı
0 oy
(434 puan) tarafından

Bu ürün cnm arastır bak bı sende

image

0 oy
(292 puan) tarafından
Noluyor bu insanlara ya!

Şeytan bizim ülkeyi görse şeytanlığından utanır ne hale geldi bu ne çürüme ne ahlaksızlık nasıl pislik yozlaşma!!!

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 219 göst.
25 Ekim 2024 Diğer kategorisinde diziden kurgu (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 74 göst.
0 oy
7 cevap 110 göst.
10 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Degistirdimgitti (2,814 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 94 göst.
21 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ayferdnz16 (346 puan) tarafından soruldu

408,430 soru

12,270,946 cevap

37,588 kullanıcı

Kategoriler

...