0 oy
317 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (3,550 puan) tarafından
Teyzemler gelecek bebek görmesine toplam da 10 kişi oluruz. Uyumlu mu yeterli mi

Patatesli gül böreği 

İçli köfte 

Kuru dolma

Yoğurtlu erişte 

Kısır

Yalancı profiterol 

Kavala kurabiye

15 Cevaplar

+4 oy
(3,840 puan) tarafından
Oha bebeğin kaç aylık? Yenidoğan falan değil değil mi? Benimki 50 günlük hayatta bu kadar şey yapmam. Kalabalık geleceklerse bi zahmet bi iki bişey onlar getirsin ben de yaparım bikaç şey tamam. Bebek görmeye mi geliyorlar ziyafet çekmeye mi? 
(11,061 puan) tarafından
İlk çocukta bende hiçbişey yapamadım gözümde büyüdü sanırım ama ikinci çocukta iki küçük çocukluyken böyle menü çıkardım tamamen gözümde büyüyormuş aslında yapabilirmişim :)
(50,745 puan) tarafından
çocukla alakali canim benimki gaz sancisi cekiyodu hep kucağımdaydi uyumazdi memede dururdu tam wc kalkardik gozlerini acardi amannn büyüdü de geçti çok şükür
(2,812 puan) tarafından
Uyumayan ve sürekli ilgi bekleyen çocuk cok zor. Pazar günü misafirim vardı cumartesi her bebek uyudukça bir hazırlığı tamamladım. Pertim çıktı. Bugün aynı şekil bebek gece 4 defa kalkti sabahta 7.50 de gun basladi o uyanikken evi filan süpürdüm kurutmayi calistirdim sonra ilk uykusunu uyudu hemen bulaşığı boşalttım akşam yemek malzememi dogradim kahvaltı ettim 1 saat içinde ve bebeğim uyandı. 4 aya kadar geceden malzememi dogrardjm 2 haftadır günde 2 kez uyku yapar oldu hafif düzene girdi o sırada doğruyorum. Bebek uyanıkken sadece pisirmesi kalıyor onu bile savastaymjsim gibi hallediyorum. Sizin de elinize sağlık vallahi maşallah
(13,072 puan) tarafından
Ikballe aynı kaderi yaşamışız valla afedersiniz aksama kadar aynı pedle kaldığımı biliyorum o derece bitikim dikislerim yanıyordu allahtan enfeksiyon kapmadim
(50,745 puan) tarafından
yikanmak ve büyük tuvaleti yapmak lukstu ☺️ gunduzde uyumadi cadi ben bebeklerin iki uyku yapması gerektigini burda ogrenmistim cok şaşırmıştım bide kalkiyoduk sabahin korunde gece sanki deliksiz uyumus gibi hele.oructa gün bitmek bilmiyordu
-Reklam-
+1 oy
(680 puan) tarafından
Az bence yetersiz geldi 
(3,550 puan) tarafından
Ne eklemeliyim öneri verir misiniz
(680 puan) tarafından
Her şey çok kuru az değil aslında daha freş şeyler olabilir
(3,550 puan) tarafından
Haydari yapayım tarator yemiyorlar yoksa iyi giderdi
0 oy
(169 puan) tarafından
Bu kadar SEyi nasil yapicak siniz maasallah bebeginiz kac gunluk 

Benim bebegim 55 gunluk yemegimi zor yapiyom 
(3,550 puan) tarafından
67 günlük bebeğim 4 yaşında bir oğlum daha var. Sabah erken kalkıp yapıyorum
(12,031 puan) tarafından
Benim hep annem gelir yardima sağolsun :) arkadasi bilmiyorumda
(3,550 puan) tarafından
Ben pendik de oturuyorum ailem gop da. Her zaman tek yaparım yardımcım yok
(12,031 puan) tarafından
Allah yardim etsin canim. Benimkide 1 gece onceden gelir kalir. Aksamdan yapilacaklari yapariz. Ertesi sabah ben sadece çocuklara bakabiliyorum cunku karin doyur yedir icir ust degistir bez degistir. Istekler bitmiyo evi topla falan derken anca onlara yetisiyorum. Birakmiyolar hic cunku anne gel anne gel anne su anne şu anne bu. Allah razı olsun anamdan :)
(3,550 puan) tarafından
Amin ama ben alıştım heralde herşeyi kendim yaparım. Cumartesi gece 11 de eşimin kuzeni yazmış gelelim mi diye kabul ettim. Domatesli şehriye çorbası
Pilav
Fırında sebzeli misket köfte
Salata
Kuru domates mezesi
Ağlayan pasta yaptım 5 de yemek yedik
(12,031 puan) tarafından
Ya zora gelince bende yapiyorum. Esimin teyzeleri bi toplaniyolar mesela. Biz 4 kisiyiz cocuklarla 2 teyze birinin 2 cocuk ve esi bide dayi onlarda 4 kisi. 13 15 kisiye yemek yapiyorum ama esim evde oluyo mesela. Ama pasta borek onceki gunden yapilacaklarda sikimti yok ama sabah yapilacaklar bizde olmuyo. Asla durmuyolar yani. Seninkiler belki daha iyidir bu konuda :)
(169 puan) tarafından
Demek ki bebekten bebeğe değişiyor benim kızım kolik bir bebek günde belki bir iki saat uyuyor Onun da sürekli gidip tekrar uyutup tekrar koyuyorum Onun haricinde uyanıkken full kucakta asla koltukta kanepede beşikte Durmaz artık kucağımda tutmaktan şu an Belim kopuyor
(12,031 puan) tarafından
Daha kucuk sanirim canim bebegin buyudukce daha duzene giriyolar. Yuruyunce biseylerle oyalaniyo falan daha rahatliyosun
(3,550 puan) tarafından
Kamguruya koyup yapıyorum belki sizde işe yarar
(12,031 puan) tarafından
Ay benimkiler hep kiloluydu canim. Bende minicigim zaten :) ben onlarlar iş yapana kadar canim cikardi. Sende ise yarar insallah
(169 puan) tarafından
Kangaroo da aldim begenmedi benim kucuk hanim
Bende 4 gozle biraz daha buyumesini istiyom
0 oy
(10,894 puan) tarafından
bebek görmeye gelene ikram hazırlanmaz. gelen getirir. 

çay kurabiye yeterli
(3,550 puan) tarafından
Doğrudur benim için hazırlanır teyzelerim mesafe uzak o kadar yoldan gelene çay kurabiye ile yollayamam
0 oy
(281 puan) tarafından
Yoğurtlu erişte yerine şehriye salatası tatlı yerinede tramisu olabilir canım ben yemek yapmıştım 

Kremalı mantar çorbası 

Izgara tavuk

Tas kebabı 

İçli köfte 

Peynirli Börek 

Pilav 

Rus salatası 

Mevsim salatası 

Tramisu 

Kahve çikolata falan benimde eşimin teyzesi oğluyla iki dayısı yengeleri gelinleri kaynanam gorumcelerim falan gelmişti begenmislerdi 
(3,550 puan) tarafından
Öğlen otururuz akşama dönerler yemek istemedim yapmak bu sefer çay menüsü olsun dedim. Şehriye de olabilir evet
0 oy
(50,745 puan) tarafından
eriste cok bence
(3,550 puan) tarafından
Şehriye salatası olsa yine mi fazla olur
(50,745 puan) tarafından
kisir var zaten baska salata turune gerek yok
0 oy
(326 puan) tarafından
Yeter de artar canm ❤️
(3,550 puan) tarafından
Teşekkürler canım
0 oy
tarafından
Kız bana gelene hiç bisey yapmadm ztn yorgunluk bebek var milete  doyurmam kahve lokum bitti
0 oy
(487 puan) tarafından
Yogrtlu erişte ye dine Rus salatası tarzı yap bence
0 oy
(2,062 puan) tarafından
İçli köfteyle kısır uyumsuz canım ikiside bulgur, çoğu kuru , tatlıyı sütlü ya da muhallebili.bisey seçebilirsin
(3,550 puan) tarafından
Aslında kısır aklımda yoktu eşim istedi. Erişteyi de yoğurtlu düşünmüştüm. Tatlı zaten kedi dilli muhallebili çikolata soslu
(2,062 puan) tarafından
Yok yok kısırı çıkar bence canım:) tatlıyı da tam öyle yazacaktım güzel olur bu şekilde afiyet olsun
0 oy
(9,524 puan) tarafından
Kız yapacaksa yapar ya ne bu herkes bu ne demiş. Zorlanmıyosa yapsın yeterli bir menü 
(3,550 puan) tarafından
Aynen buna da linç yedim ya sanki ne sordum ne eleştirdim.
(9,524 puan) tarafından
Değil mi yani yapacak gucu var demek ki sen yap yedir Allah kabul etsin canım
0 oy
(7,226 puan) tarafından

Gayet yeter bence bizdede böyle olur ağırlama zaten ellerine sağlık canım ❤️ 

0 oy
(2,157 puan) tarafından
Yeterde artar bile canım bence çok güzel dolu dolu maşallah. 

Herkesin farklı adeti var işte daha doğrusu adet değilde alışkanlık diyelim. Biz de bebeğim doğmadan buzluğa sarma koyduk börek koyduk kurabiye koyduk bebek görmeye gelenlere tabak yapar çayla koyarız diye. Ama bebeğim ramazan içinde doğdu herkes iftardan sonra tıka basa doymuş gelince koyamamıştık :) biz de öyle sadece bi çayla gönderemeyiz. Dediğim gibi alışkanlık. Zevkle hazırlıyor insan :) 
0 oy
(2,029 puan) tarafından
Ah çok güzel harikaaaa
0 oy
(10,361 puan) tarafından
3 cesit bulgur var canim bence kisiri cikar mrnun kalabalik zaten 2 cocukla bunlari yapabiliyosan helsl sana 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 70 göst.
0 oy
12 cevap 240 göst.
28 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Fatma1112 (371 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 323 göst.
11 Ocak 2022 Aile kategorisinde Sevdatanesi (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 204 göst.

403,370 soru

12,082,534 cevap

36,359 kullanıcı

...