0 oy
453 göst.
Aile kategorisinde (4,271 puan) tarafından

Hayırlı geceler hanımlar nasılsınız 

Benim size güzel bir sorum olacak 

Sezeryanla doğum yapan hanımlar ne kadar hastanede yattiniz 

Bu benim 3 cü sezeryanim olacak ama

ilkinde 2 ay kadar yattim yüksek enfeksiyon ve gebelik zehirlenmesi nedeniyle 

2 cide 5 gün yattim kısmı felç geçirdiğim için 

Bunda inanıyorum ki herşey yolunda geçecek 1 geçe de salarlar mi beni 

Birde normalde yiyip içme yasak olacakti ama planlar değişti yanıma 

NesCafe kayısı hoşafı ve bitter çikolata alicam narkozu rahat atmak için başka ne alabilirim afedersiniz gaz çıkışi hemen olurda ayaklanirsam hemen yollarlar diye düşünüyorum 

41 Cevaplar

0 oy
(97 puan) tarafından
Canım cuma günü sezeryana aldılar pazartesi günüde çıkışim oldu ve 8 saat boyunca yeme içme yasak giyinmede yasak yanınıza nescafe alın en lazım olacak şeylerden bir taneside o benim ki acillen sezeryan olduğu için hiç birşeyim yoktu  sonradan eşim gitti getirdi yemek zamanı gelince de iyi olur kek çikolata meyve suyu alın yersiniz ben öyle yaptım 
-Reklam-
0 oy
(289 puan) tarafından

Normalde 48 saat kalınması gerekiyormuş ama ben hiç rahat edemediğim için bir gün bile sürmeden imza atıp çıktım. Bana öyle kahveyi çikolatayı da vermediler yasaktı. Bazı yerlerde tuvalete çıkmayı bekliyorlarmış ben tuvalete de çıkmadım ama gazda sıkıntı yaşamamıştım. İnşallah hemencecik kolayca geçer şimdiden hayırlı uğurlu olsun :)

0 oy
(189 puan) tarafından
3 buçuk sene oldu doğum yapalı bir gece kalmıştım çok kötü doğum anısı bıraktırdı cocugumun babaannesi o günleri hatırlamak bile istemiyorum 
0 oy
(654 puan) tarafından
Bende 1 gece kaldım sabah yapmistim doğumu akşama bisküvi falan da yiyebildim hemen gazım çıktığı için 
0 oy
tarafından
1 gece yatmıştım
0 oy
(128 puan) tarafından
Hem sizde hem bebeğiniz de herhangi bir sorun yoksa yatış saati itibariyle 48 saat kalınıyor 

Ben ilkinde 5 gün kaldim enfeksiyon ve protein kaçağı vardi bide tansiyon 

2. De 48 saat kaldım 
0 oy
(9,675 puan) tarafından
24 saat sürmedıbenım ılkı. ,5 gun surdu
0 oy
(2,011 puan) tarafından
1 gece kaldım canım yazdıklarına ek olarak rezene çayı diyorum ve bolca su içmek
0 oy
(685 puan) tarafından
Hayırlı geceler öncelikle Allah sağlıkla afiyetle kucağına almayı nasip etsin inşallah ben ilk doğumda bir gece kaldım sezeryandi ikincide iki gün kalacakmisim bı problem olmazsa Çarşamba günü sabah 10 da ameliyattayim
0 oy
(877 puan) tarafından
Gaz çıkarana kadar tutuyorlar. Bir de gelen giden gaz çıkardın mı diye soruyor Allaaah.. Beni iki gece tuttular. Bol bol yürüyüş yapın, ağrı kesici iğne yapmak isterlerse benim gibi karşı çıkmayın, çok rahatlatıyor. Nescafeyi falan zaten biliyorsunuz. Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin 
0 oy
(2,538 puan) tarafından
Cuma öğlen 12 de giriş yaptım, cumartesi sabah 11 de taburcu oldum. Bana kalsa gece taburcu etseler itiraz etmezdim
0 oy
(929 puan) tarafından
1 gün kaldım 
0 oy
(325 puan) tarafından
Gün yaklaştıkça kafanda sorular döner durur artık. Hayırlısıyla bebeğini kucağına alsan. Kahraman olarak evine dönsen. 
0 oy
(10,277 puan) tarafından
4 gün kaldım ben
0 oy
(5,766 puan) tarafından
Özelde 1 gece kalıyorsun bnmmpyleydi sanırsam devlet 2 gün falan 

Ama senin durumun biraz farklı cnm  hani rahatsızlığın vardı ya ki inşallah gerek kalmaz daha özenle sana bakmaları lazm diye düşünüyorum.

Bnde kayısı hoşafı Nescafe su ve kola götürmüştüm. 

Kola sadece 2 bardak falan içtim.

Bana içmek serbest deyince yarım saatte bir bı su bı  kahve içtim Elhamdülillah kuş gibi hafifledimntek başıma yürüdüm gece .
0 oy
(1,474 puan) tarafından
İlk doğum sezeryan 1 gece kaldım ikinci normal doğum bir gece kaldım ikiside özelde oldu
(1,033 puan) tarafından
Konudan alakasiz sezeryandan sonra nasıl normal doğum oldu doğum süresi mi uzundu
(685 puan) tarafından
İkinci nasıl normal oldu maşallah
(1,033 puan) tarafından
Evet ben de onu merak ettim
(685 puan) tarafından
Evet doğum hikayeni bekliyoruz merakla :))
(1,474 puan) tarafından
İlk doğum saçma bir şekilde doktorlar yüzünden 5 cm açıklık ile sezeryan oldu 3 yıl sonra tekrar hamilelik yaşadım bu sefer ssvdyi duydum ve araştırma yaptım doktor Fatma Bolkan  hanımı buldum 36. Haftaya kadar devlette tüm tetkikleri yapıp ona götürdüm hiç Bir sıkıntı yok ben sana güveniyorum sen kendine güveniyorsan biz işi başarıyla yaparız dedi beni öyle güzel motive etti ki son hafta bir sürü Bitkisel ve manevi dualar verdi hepsini yaptım 40+1 de nisanim geldi doktorumu aradım gece 4 te gelmişti nişanım evde sancımı çektim duş aldım sabah 9da evden çıktık hastaneye gittim ve 5 santim açıklık vardı hemen odaya aldılar pilates topu ile egzersiz yaptırdılar sonra suyum geldi doğum başladı eşim yanımda idi dualar ve zeytinyağı ile doğum yaptırdı muhteşem bir duygu idi öğlen saat 15.14te minik prensesimi kucağıma verdiler hemen zemzem suyu ve hurma tattırdık sonra biraz emzirdim kendi odama çıkardılar ve herşey çok güzel geçti Allah ondan ve tüm ekibinden razı olsun yaparken bile gözlerim doldu:)
0 oy
(696 puan) tarafından
İkisindede birer gece yattım bunda baya bi kalcam gibi gözüküyor yoğun bakımda falan kalabilirmişim inşallah herşey istediğim gibi olur
0 oy
(991 puan) tarafından
2 gece kaldım hastanedeyken ayaklandim sonra hiç oturmadim eve gelince narkozun o ağrı kesicilerin etkisi geçti ağrılarım oldu ama 5. Günde gayet sağladım ve hiç zorlanmadim
0 oy
(1,033 puan) tarafından

Bi aksilik olmazsa en erken 2 gün duruyorsun 6saatten sonra yürüyüşe başla kalkabiliyorsan daha erken ne kadar çok yürürsen hareket edersen o kadar senin için iyi yoksa daha berbat oluyor insan 2 kere zaten olmuşsun bilirsin 

Gaz çıkışı için granül kahve sutsuz günde 2 kere iç mükemmel faydası oluyor bas ağrısını önlüyor 

İnşallah bu sefer bi sıkıntı olmadan 2. Günde gidersiniz evinize
0 oy
(1,127 puan) tarafından
1 gece kaldım sabah 9da doğum oldu diğer gün Öğlene doğru cikartilar gazım ve büyük tuvalet için oda o kdar bekletiler öğlene kadar fitil verdiler işte akşam öyle cikrtilar vallh ben yanıma 'da aldım ama içmedim kafe falan hurma almıştım yanıma onu yedim kabız olmamak için bide Hastne hoşafı ama hurma işime yaradı kabız olmamak için çabuk lavobaya çıkım diye basur var çabuk kabız oluyorum maf olurdum sezeryandi senin özel sorunlar nedeniyle belki bekletiler 1, 2 gün bilmedin kaç gün bide o anki duruma bağlı oluyor genelde yoksa 1 gece 2 gece en fazla 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 36 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde asllyd (613 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 39 göst.
0 oy
5 cevap 64 göst.
0 oy
1 cevap 78 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Tansugoc (520 puan) tarafından soruldu

408,121 soru