0 oy
412 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,237 puan) tarafından
Kızlar selam eşimin teyzesinin hayırı var bugün hacı hayiri . Ben 5 ay önce açık miyom ameliyatı oldum günlerce yataktan kalkamadım ne aradı sordu ne kapımı açıp geçmiş olsun dedi . Bende gitmek istemedim haliyle eşime dedim sen git oda sen haklısın zorla götürmem seni dedi 

Siz olsanız size gelmeyen birine halini hatrini sormayan birine gider misinz??

28 Cevaplar

+3 oy
önce (123 puan) tarafından
Hiçte gitmem umrumda bile olmaz 
önce (3,237 puan) tarafından
Gitmedim bende ne kızı geldi ne kendisi bir düğünde denk geldi göstermelik geçmiş olsun dedi millet içinde şimdi de arıyor eşim niye gelmedi diyormuş
-Reklam-
+2 oy
önce (3,702 puan) tarafından
Gitmezdim arayıp sormayan insanın evine hayatta gitmem 
Bende öyleyim işte sonra da kocamın köyünde arkamdan kinci diyorlar
Bırak desinler canim, sen kendine değer ver. Bende kocamın ailesine gitmem, konuşmam arkamdan eminim neler diyorlardir kayınvalidem söylemiyor biliyor kavga ederim :)
Boşver kız en güzeli kızı gönderdim bugün kendim gitmedim babaannesine gitti
Ohh iyi yapmışsin canim :)
+1 oy
önce (512 puan) tarafından
Teyzenin yaşına bağlı aslında. Eğer yaşlıysa, büyük ihtimalle sizin annenizi ya da kayınvalidenizi arayıp geçmiş olsun demiş olabilir. Bizde öyle oluyor genelde. Aynı yaş grubu olmadığı için direkt annemle haber gönderiyorlar mesela. Ama eğer yaşı genç ve birbirinize yakınsanız, haklısınız. 
Kayınvalidemin küçüğü aramamıs hatta kaynanam kendi sordu geldi mi diye gelmedi dedim . Gelmez sonra da gelinin gelmiyor etmiyor diye söylenir dedi ne doğum da geldi ne kızıma mavlut yaptim onda geldi
önce (512 puan) tarafından
O zaman gerek yok gidip gelmeye.
Bende öyle düşündüm ama bı yandan da çok safm dusunmedim değil kötü mü ettim diye
+1 oy
önce (1,094 puan) tarafından
Tabi her kesin düşüncesi farkli ama ben Allah rızasi için giderdim . 
Bende o Allah rızası için merhameti bitti gülüm bu saatten sonra . Ben bu yıl kim neymiş anladım. Kapımı çalmayan kim olursa olsun kapısının önünden geçmem
önce (1,094 puan) tarafından
Belkide ben kendim yaşamadığım için benim icin söylemesi bu kadar kolay. Sende haklisin☺️
İnsan öyle günde unutmuyor asla yanında olanı olmayanı
+1 oy
önce (1,139 puan) tarafından
Hayattaaa gitmem ben yapılanı yapılmayanı denileni asla unutmam kimse bnden önemli değil canı cehenneme derdim de hacca gidiyormuş günaha girmim
Bende öyleyim kinci diyorlar sonra bana
Amannn her türlü bişey diyolar zaten en azından ona dert olsun gitmediğin için
Niye gelmedi demiş eşime oda siz çaldınız mi kapısını demis
Ohh canıma değsin jsjsjjs helal olsun enişteye de :D
Kuzeni sormuş işte ona söyledim oda anasına yumurtlar kesin dedj :D
+1 oy
önce (432 puan) tarafından
Allah rızası için gider ama sitemimi yapar yapar gelirdim. Baktım hâlâ daha aynı , yüzüne karşı benim için bittin artık yoksun hayatımda der silerdim 
Gitmedim açıkçası ben Allah rızası için her bayram gidip sofrasına otururdum köye gittim mi yoklardim
+1 oy
önce (20,381 puan) tarafından
Gitmem bence ya
Hakediyorlar
+1 oy
önce (1,819 puan) tarafından
Tabi ki de gitmem 
Hakediyorlar
+1 oy
önce (741 puan) tarafından
Hiç gitmem böyle gunlerde gelmeyecekse hiç gidip gelmeyelim daha iyi
Gelmedi ne doğum da ne mevlüt yaptım onda ne ameliyatta
+1 oy
önce (5,089 puan) tarafından
Kötü günümde gelmiyenin gidipte hayrına tenezzül bile etmem,sende gitme 
Gitmedim ama safım işte vicdan yaptım
+1 oy
önce (6 puan) tarafından
Ben olsam gitmem ne aramayani ararım ne de gelmeyene giderim o kişi bize değer vermesin bi de onun ayağına mı gidecem
O günlerde anladım kim neymiş
+1 oy
önce (146 puan) tarafından
Hayatta gitmem
O günlerde anladım kimin için neymisim
önce (146 puan) tarafından
Öyle canım zor gününde yanında olan olmayan herkesin gerçek yüzünü görürsün bende yaşadım benzerini
Gördüm kendi tarafımda da gördüm eşim tarafında da
+1 oy
önce (3,140 puan) tarafından
Eşimin ailesinde de var bu şekilde olanlar. Gelmeyene gitmiyorum. Aramayanı aramıyorum. Mesafe iyidir böylelerine
Benim eşimin sülalesi de böyle işte
+1 oy
önce (1,014 puan) tarafından
Ben gitmezdim canm ne kadar yaşlı da olsa arayabilirdi sonucta
Yaşlı da değil kız 55 ancak
önce (1,014 puan) tarafından
İyi yapmışsın gitmemekle cnm
+1 oy
önce (1,593 puan) tarafından
Gelmeyene gitmem arama yanı aramam ✓ Gençlik iksiri bu
Katılıyorum ♥️
+1 oy
önce (7 puan) tarafından
Benzer durum bende yaşadım 7 ay önce doğum yaptım eltim oğlum 2 aylıkken düşük yaptı o bana gelmedi diye gitmek istemedim neyse dedim gideyim kendi utansın dedim gittim ne uyandı ne baska birşey 7 aydır gelmedi iki gün önce sünnet oldu oğlum kaynanama dedim gelecekelr mi haberin var mı dedim biliyor lar gelirler dedi sonra bı baktım içerde aramış hadi gelin ayıp olur diye hediyem yok diye gelmek istememjs oda bende dedim mevzu hediye değil o anda yanına kimin oldugunu hisettemk dedim hala kırgınım ama içimde 
Bu kadinda ne doğum da ne mevlüt yaptım kızıma büyük hayır ne onda ne de ameliyat olduğumda geldi
+1 oy
önce (891 puan) tarafından

Evet ben giderim çünkü sünnet 

Çoğu gelmeyene gidiyorum
Çoğu aramayani arıyorum 

Akrabalık ilişkilerini kesmek ile ayet var Allâh ve Rasulu ne diyorsa o nefsim de o yönde inan teskin oluyor. Müminde kin olmaz de ve git. Asla sitem de etme. 
Mümin de kin olmaz ama insanın hiç bir anında yanında olmayana da tenezzül edesi gelmiyor
+1 oy
önce (124,659 puan) tarafından
gitme bosver busu
Gitmedim aşko ♥️ ama vicdan da yaptm ben az safım da :D
+1 oy
önce (4,051 puan) tarafından
Geçmiş olsun öncelikle.

Ben bir isim yoksa misilleme amacı gütmeden özelikle sağlık veya cenaze konusunda giderdim diye düşünüyorum.

O hata yaptıysa hatasını anlasin  ne olduğunu anlasın diye giderdim ustelik .Simdi esitlendiniz rahatsiz hissedecek yada hata yaptığını düşündürecek birsey kalmadı..

Ha ama iyi zaman da gidip gelmem düğün oturma vs o ayrı gerek yok iyi gününde bana ihtiyaç da hissetmez zaten yokluğumu bile fark etmez diye düşünürüm ama zor zamanlarda insanlar hiç kırgınlık olsun istemez en uzak akrabası bile hal hatır sorsun bekleyebilir evet aynısını sana yapmış haklısın ama sen aynı şekilde cevap vermeseydin daha etkili olurdu bence.. 

Benim fikrim bu sekilde.
Benim ne doğumum da ne kızıma hayır yaptım onda ne de ameliyat olduğumda kapımi çaldı . Ben her bayram da gittim sofrasına oturdum köye her gittiğimde kapısını çaldım nasılsın teyze dedim ama o bana gelmeye tenezzül bile etmedi
Canım ben sana haksızsın demedim zaten haklısın.

Şimdi benim mevlutume partime mutlu anlarım 3-5 kişi eksik gelmiş gelmemiş umrumda olmaz açıkçası ama insan bir dara düştümu en haz etmedigi bile arasa gelse kalbi ısınır geçmişi kendini sorgular kısaca suçluluk hisseder utanır.Varsa bir hata tam o zaman anlar davranış modelini değiştirir degistirmez ama kafasini yastığa koyduğu zaman kendi bilir neyin ne olduğunu...
Sana uyar uymaz ben giderdim sırf kırgınlığımi yürekten anlasin diye..
Ama oturmaya gezmeye başka zaman gitmezdim ta ki ooo bu durumu anlayip hatasini kabullendigini bana ya soyleyene yada hissettirne kadar anlatmaya çalıştığım buydu .Gönül koyduysam hatasını anlamasını beklerim gönül koymadiysam zaten hiç bir türlü etkisi olma hayatımda..Ben böyleyim yani..
Ben gönül koydum çünkü hiç bir bayramı es geçmezdim ki  kayınpederle kırgın o gitme demesine rağmen kaynanam derdi karışma gitmek istiyorsa gitsin diye giderdim her köye gittiğim de ama böyle yapması kırdı gerçekten
Anlıyorum zaten gönül koydugunu bildiğim için yazdim yoksa ne umrunda olacak ne beklentiye girersin nede anlasin diye çabalarsın.

Benim kendimi karşı tarafa anlatma şeklim bu sekilde olurdu ben daha etkili olurdu diye düşünüyorum kendi adıma.Sende haksız değilsin seninki de hatalı değil içini ferah tut anladı zaten nedenini biliyor kendi merak etme.
Tarzımız farklı seninle benim o kadar❤️
Anlıyorum canım fikrine saygım sonsuz ♥️
+1 oy
önce (11,047 puan) tarafından
Oldun mu askooo
Ne oldum mu
Adet oldun mu :D
He yok aşko ya nerde :D zerre de belirti yok :D yarın doktor yollari :D o değil de platformun tek derdi Büşra adet olmadi :Dddd
Aynen yavrum valla hamileyim postlarini acmaya korkuyorum sen cikcan diye :)
Haha ya ama adette olmadım korkuyorum:( kendimi attım gördün mü
Yok nerde

İlgili sorular

+1 oy
23 cevap 472 göst.
0 oy
9 cevap 261 göst.
10 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Havin06 (2,547 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 696 göst.