+1 oy
166 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (199 puan) tarafından
Kızlar seminere katılıp ya da kursa gidip hacamat yapma katılım belgesi ya da sertifika alıp çevresine yapan var mı aktif olarak ? 

Birkaç kursla konuşup araştırma yaptım bu hacamat uygulaması sünnet olduğu için ve alternatif tıp'a girdiği için katılım belgesi ve sertifika olmasına gerek yokmuş aslında sadece insanlara guven verme açısından almakta fayda olduğunu söylediler .Yani bilmek yeterliymis yapmak için bu konuda bilgisi olan var mı aranızda ?

Ben öğrenip aileme ve yakın çevreme yapmak istiyorum 

9 Cevaplar

+1 oy
(3,480 puan) tarafından
Belgeler hakkında tam fikrim yok ama bir sıkıntı çıkarsa güvence olabilir bence biraz araştır. Ben olsam ailem dışına yapmazdım ne kadar güvensekte bir sağlık sorunu olsa veya beğenmese sorun olur. Ben sağlık mezunuyum ama ağrı kesici iğne bile yapmam kimseye. Çok isteyen oluyor ama kabul etmiyorum. Hacamatı da ailem için öğrenmek istiyorum 
(199 puan) tarafından
Bende fazla açılmayacagım zaten canım ailem ve yakın çevrem
-Reklam-
0 oy
(6,904 puan) tarafından
Bu hacamat işi sıkıntılı bir iş yani tabi ki belge almak çok güzel olur ama bence en önemlisi bu hacamatta hijyen dikkat ve ilmî bilgi daha çok önemli çünkü peygamber efendimiz okuyarak yaparmış duaları günleri var enfeksiyona çok meyilli bir işlem ben 4-5 kere gittim aynı kupa aynı jilet aynı örtüyü bile kullanmamak lazım yine de kendin bilirsin 
(199 puan) tarafından
Tabiki hijyen çok önemli zaten her şey tek kullanımlık olmalı kaldı ki kendim de hemsireyim zaten yaparsam ekstra dikkat ederim bu konulara
0 oy
(675 puan) tarafından
Arkadaşım bu sene aldı sertifika online üzeri eğitim aldı kac kişiye yaptınıda biliyorum gel sana yapim diyo cesaret edemiyorum başka arkadaşım var tecrübeli nasipse ona yaptıracam sertifika güvence veriyor insanlara
(199 puan) tarafından
Sertifika sırf güven vermesi içinmiş zaten ama online bile alınan bi sertifikaya da ne kadar guven olur bilemedim :)
(675 puan) tarafından
İşte bende güvenmediğim için arkadaşıma yaptırmak istemiyorum
0 oy
(13,049 puan) tarafından
ben sertifikasız birine yaptırmam. nerde eğitim almış ona bakarım böyle bir şey için

eskilerde sertifika falan yok tabi ama şimdi bu tarz şeyler çok merdiven altı yapılmaya başlandı, güven vermek lazım. ablam yapacam dese ona da sertifika, diploma sorarım 
(199 puan) tarafından
Yalnız o kadar çok araştırdım ve bu işin resmen profu insanlarla konuştum sertifikanın bir önemi yokmuş aynı sizin gibi düşünen kişiler için göz boyamak için uyduruk olarak kurulmuş o kurslar yani işi aslı hacamat yapma yetkisi zaten sadece doktorlara verilmiş ama doktorların buna ayıracak vakitleri olmadığı için eğitimini alan kişiler yapabiliyormus .Bu arada o sertifikayı da 8 saatlik online bir kursla bile veriyorlar zaten .Anlayacağınız sertifikası olana bile kolay kolay güvenmeyin derim önemli olan deneyim ve kişinin hassasiyeti
(13,049 puan) tarafından
komple soğuyacağım artık:p
fizik tedavi uzmanlarında gördüm genelde onlar yapıyor
(199 puan) tarafından
Evet canım genelde onlar yapıyor, yok soğuma tabi de araştırıp güvendiğin birinden yaptır, faydasına mahrum kalma :)
(13,049 puan) tarafından
valla br gidesim var sırt ağrıları için de cesaret edemiyorum :)
0 oy
(133,675 puan) tarafından
sertifikayi gecde yaptigin kisinin tum negatiflugi manevi rahatsizliklari sana gececek bunun bilimcinde olmalisin sonra bunu yapanin iman gucu bayagi kuvvetli olmali dayanikli olmali yanlis anlama acikmisin kapalimi bilmem ama mesela ben cok hacamat yaptirrim ama yapan nasi biri dikkat ederim asla acik birine hacamat yaptirmam  yani bilmek asla yeterli degil yapmak icin
(199 puan) tarafından
Açık biriyim de karşıdakinin açık olmasıyla ne alaka onu anlayamadım. Sonuçta bir yöne tıbbi bir şey ve hastaneye gittiğinizde enjeksiyon ya da serum yaptiracaginiz zaman da kapalı hemşire mı arıyorsunuz ?
Yargılamak için sormadım yanlış anlamayın yani olması gereken bu mu
anlamadin anlatmak istedigimi hacamat yapan kisi dini yonden kendini gelistirmis olmali ornegin bana hacamat yapiyosun diyelim bendeki manevi rahatsizliklsr sana gececek bunun icin sertifikadan cok dini egitim onemlidiranevi rahatsizliklarla nasil basedeceksin? ne zamandir hacamata ilgin var bilmiyorum 6,7 yildir duzenli hacamat yaptiran biri olarak sadrce isim sertifika yonlu olmadiginu manevi yonuyle masil basetmen gerektigini merak ettim ornegin bende acigim cropda giyerim sortta sana anlatmak istedigim bambaska biseydi hacamat  oyle cizik at kupayla cektir kan ciksin sil gec isi degil manevi boyutu yuksek  bisi herkesin yapamiyca bisi
sertifika boyutu hacamattan anlayanlar icin en son konudur bu isi bilen birisi asla yanlis anlasilmasin sadece ornek saci acik tirnagi uzun vs vs olan birime yaptirmaz hacamat adabi var abdestli olunacak zikirleri var dualari var agir ve zor bi is
tarafından
40 yaş öncesi aile dışı kesinlikle bir başkasına hacamat yapılması tavsiye edilmez. Küçük çocuğu olanların hacamat yapması da tavsiye edilmez. Bayb boy bu mevzuda çok haklı. Siz şifa vermeniz için madden ve manen ehil olmaniz icâb eder. Yani açık bir insanın gayesi şifa vermek değil para kazanmak ise kazanacağı şey maraz olur.

Şimdi kliniklerde erkek kadına hacamat yapıyor.
Kadın erkeğe hacamat yapıyor.
Regl iken regl olana hacamat yapılıyor.

Sünnet olan hacamat Peygamber Efendimiz aleyhiselâtü vesselâmın tarifine uygun olandır. Duâ edilir. Kişi açık bile olsa hacamat esnasında başı örtülü olur vücudu da kesi atılırken ve kupa çıkarılırken kısmi olarak açılır. Dua esnasında yine örtülür. Olması gereken budur. Şimdi herkes hacamatcı ve gaye para. Uygun olanda senede bir kere hacamattır. 3-5 seans yapmamız lazım demek de sünnete uygun değildir. Hacamat bahar ayında yapılmalıdır. Herkes hacamat ve sülük olamaz. Mizaç olarak da bunun araştırması yapılmalı. Yapan ve yaptıracak olan kişinin mizacı beslenmesi hemen her şeyi önemli..

Misâl ben de avam şifacıyım. Ne kadar uzak durmaya çalışsam da benimle konuşan istişare eden şifalanır akabinde hemen ben ve çocuğum hastalanırız. Şifacı benlerim var.  Kaldiki bu sadece bir kere bakmak ile onun frekansını üstüme cekiyorum hacamat ise bambaşka çok daha kapsamlı. Evvelâ kişinin kaza namazı dahi olmaması icâb eder hiç bir vakit abdestsiz olmaması gerekir ki o etkilere maruz kalmasın.
aay hocam ahaanda cook iyi anlattin allah razi olsun❤️❤️ post sahibi icin demiyorum ama son yillarda moda haline getirdiler 5 dk para kazanma yolu olarak goruyolar hacamati☹️ dini yonunu manevi rahatsizliklari dusunmeden tabiri caizze 2 cizik atip 1 kac kupayla kolay yoldan para kazanma pesinde olam bi kesim var amac para kazanmaksa zaten o yapilandan sifa olmaz kii manevi yonu cok cok onemli bendeki negatifligin yapan kisiye geciceni bilmesi lazim bunun bilimcimde olam pek yok  post sahibi sertifika demis kim veriyo bu sertifikayi ve nasi veriyo maneviyata onem verilse boyle sorulmazdi bile kii post sahibi acigim demis bana hemsire ornegini vermis ama post sahibi arkadas hacamat konusunda ne kadar bilgin var ne biliyosun merak ettim
tarafından
Sen ailene yapacak isen tavsiyem manevi yağlara yönel Gül yağı ve Sığla yağı yaptın diyelim birine hemen kendi ağzına Gül yağı damlat. Eğer oda içersinde hacamat olan kişi ve sen den ekstra başka kişi var ise onlara da damlat.

Ben oğlumun her gün bir damla ağzına bir damla göbek deliğinr Gül yağı veya sığla yağı damlatiyorum.
tarafından
Şimdi herkes yağ satıyor veyahut hacamat yapıyor herkes nerdeyse mizaç eğitimi alıyor. Bana da gör oğlum alerjik astım diye uuu neler satmaya çalışıyor komşularım geçen üzüm ekstraktı satmaya çalıştı astıma iyi geliyor diye yâ hû dedim çocuğun üzüme alerjisi var. Sonra bir sene öncesi demiri eksikti bana yaşlı nene dedi keçi boynuzu pekmezi içir ben de yaptım yâ iyi gelecek diye beklerken daha da kötü oldu cocugun ona da alerjisi var İyi etcez diye daha kötü ediyorlar haberleri yok. Tamamiyle para kazanma. Yanlız postu acanda böyle bir gaye yok ailesine şifa için yapacak. O yüzden manevi hususlara dikkat ederek yaparsa faideli olur kendide etkilerine maruz kalmaz bı iznillâh. Aile dışından bir arkadaşına vs 40 yaşina gelmeden yapma.
(199 puan) tarafından
Baby boyum ve Nur ay teşekkür ediyorum arkadaşlar, çok bir bilgim yoktu ve post açma sebebim de bilgilenmekti zaten . Soyledikldriniz arasından birkaç şey hakkında fikrim olsa da bu kadar kapsamlı bilmiyordum
Baby boyum sadece açık birine yaptırmam dediğinizi ön yargı olarak algıladım o yüzden sorguladım , sende açık açık yazmışsın zaten sorun yok o yüzden
(199 puan) tarafından
Nur ay çok teşekkür ediyorum uzun uzun herseyi anlatmışsın Allah razı olsun .Ben aileme ve yakın çevreme yapmak istiyorum amacım ticarete dökmek değil, böyle faydalı bir ilimden mahrum kalmamak.En basitinden eşimin sırt ağrısı oluyor ve yaptıracak kişi bulamıyoruz bulsak günü uymuyor günü uysal bir dünya para istiyor vs vs bu sebepten öğrenmek istiyordum bilmediğim bir cok şey yazmışsın, yağlar konusunda da dediğini uygulayacağım İnşaAllah
tarafından
Bir çok hacamatcidan mizaç eğitmeninden Aidin Salih ekolünden daha çok bilgim var ve sadece bunlara İbrahim Hakkı hazretlerinin Marifetname kitabını okuyarak vakıf oldum.  Sen de ailene yapacak isen kitabı al oku veyahut Ramazan Tolga Yolyapan dinle. Nette YouTube de vs çok hoca var hep analiz için dinledim fakat en doğru aktarım bu dediğim kişide mevcut onuda Instagramdan takib edebilirsiniz.
tarafından
Sırt agrisi için avuç içine zeytinyağı al sonra dairesel hareketlerle masaj yap 7 Fatiha Sûresi oku bı iznillâh geçer.
tarafından
Yakın çevrene yapma maruziyeti arttırirsın. Misâl anne baba kardeş eş çocuk dışına yapmamak gerekir.
sagol nuray hocam❤️❤️ post sahibi nuray hocam cok guzel yazdi☺️ valla manevi yonunu goz onune al yolun acik olsun ciddiysen yaparim ilerde diyosan allahda guc kuvvet verir elbet❤️
tarafından
Benim de burnumda kist var bana da çoğu kişi çörek otu yağı önerir kekik önerir hadi gel bakalım benim ikisine de alerjim var ve bunları insanların tavsiyesine uyup uygulayarak kendimi daha perişan ettim çünkü alerjimin olduğunu bilmiyordum. O yüzden kişinin mizacını bilmek onu çok iyi tanımak gerekir. Sen şimdi misal en iyi kimleri bilirsin anneni, babanı, çocuğunu, eşini, kardeşini heh o yüzden sende en iyi bunlara tavsiye verir ve faydalı olursun.
(199 puan) tarafından
Nur Ay senin gibi birini bu sebeple tanımam iyi oldu bir sorum olursa bu konularla ilgili rahatsız ederim iznin olursa :)
Senin gibi insanlara karşı ve bu tür konulara ayri bi ilgim var önerdigin kişileri takip edicem mutlaka ❤️
(199 puan) tarafından
Canım çocuğun da sende ne alerjik bünyeye sahipmissiniz Allah yardımcınız olsun alerji deyip geçmemek lazım hayatı etkiliyor
bacim postu silme bana lazim nuray hocam cok guzel yazdi suan ss alamiyom tlf hafizasi doldu
tarafından
Daha iki gün önce yine bana bir arkadaşım ellerim ayaklarım üşüyor diye kekik çayı iç diye tavsiye etti. Hiç bir şey demedim. Artık yoruluyorum izâhatını yapmaktan. Herkes doktor oldu herkes hekim.
tarafından
Şu dört gün içerisinde yazarsanız cevap veremeyeceğim bilginiz olsun.
tarafından
Ramazan Tolga Yolyapan dinle inan bana yeter de artar kendi sık sık Marifetnameden bahsediyor zaten. Bir hafta üstüne düşsen çok istifade edersin.
neden 4 gub icinde aay ozele bak
tarafından
Duân icin çok çok teşekkür ederim amiiiin Allah râzi olsun ❤️
tarafından
Sosyal medya detoksuna giriyoruz çünkü bununla âlâkalı post açmıştım
aaaa gormedim
tarafından
O zaman aktif değilmişsundur
0 oy
(2,780 puan) tarafından
Ben yapıyorum.  Esime babama cocuklarima yakin arkadaslarima. Belgem de yok egitim de almadim :)) esimin bel agrilari fazla oldugu icin ona yapiyordum ufak tefek. Asil onun icin ogrendim
(199 puan) tarafından
Zaten arastirmalarima göre sertifikanın bir önemi yokmuş para tuzagiymis
0 oy
(152 puan) tarafından
Cnm başkalarına yapmıyorum selfikam yok sadece eşime yaptım iki kere sırt ve bacak . Başkasına yaptırırken selfikaya dikkat ediyorum. Ne olur ne olmaz. Düzenli sekilde 3 senedir senede 3 veya 4 kez yaptırıyorum hacamat. Tüm vücut seklinde. Hsmileligimin 13 haftasında yaptırdım cnm. Jsadece baş için ciddi agrım oluyordu. Baş için eğitim almadan yapma tavsiye etmiyorum. İnce kılcal damar onlar dikkat edilmeli. 
(199 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ediyorum
0 oy
(787 puan) tarafından
Tanıdığım biri var hacamat yapan ama o da fizik tedavi uzmanı zaten. 
(199 puan) tarafından
Anladım teşekkürler
0 oy
(7,898 puan) tarafından
Ailene yakın çevreye yapacaksan gerek yok bence. Bende yapıyorum belgem yok. Eşimin var bı dönem klinikte çalışmış o yüzden. Dediğin gibi sertifika olmayınca güven olmuyor o açıdan önemli 
(199 puan) tarafından
Teşekkürler canım

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 161 göst.
14 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Karcicegi (1,383 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 174 göst.
21 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Anne.adayii (938 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 57 göst.
1 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,663 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 252 göst.
9 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Baharyagmuru00 (1,071 puan) tarafından soruldu

409,741 soru

12,317,853 cevap

38,880 kullanıcı

Kategoriler

...