+1 oy
359 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (186 puan) tarafından

Selaaam.eşiniz eger çalışmanıza izin vermiyorsa ne yaparsınız?

22 Cevaplar

0 oy
önce (4,660 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ben mühendisim benim eşimde özelde çalışmamı çok istemiyor. Özelin işi pis oluyor diye çok şükür kendide büyük bir fabrikada mühendis maaşıda iyi 

-Reklam-
+4 oy
önce (34 puan) tarafından

Çalışmam. Ne gerek var kendimi ekstra yormaya. Vermiyorsa izin baksın bize paşa paşa

+3 oy
önce (4,548 puan) tarafından

Çalışmak; paran olsun olmasın, her insan için gerekli bana göre. Hayattan soyutlanmamak, mesleğini unutmamak, sosyal hayatın içerisinde yer almak ve en önemlisi kendi ekonomik özgürlüğünün olması kadar güzel bir durum yok. Eşim buna karışmaya kalksa benim için ayrılık sebebidir. Ben yıllarca elin adamı gelip de mesleğime, emeğime, bana saygısızlık yapsın, bana hükmetsin diye çabalamadım. 

+1 oy
önce (13,419 puan) tarafından

yorumları saçma buldum açıkçası.

bu kadının kararıdır ama her kadının ekonomik özgürlüğü olmalıdır. 

bu devirde babana bile güvenme diye bir laf varken kocaya nasıl güveneyim? 

bir kadının çalışması her yönden artı bir şey. 

emekliliği, özgüveni, erkeğin su vermesini beklemek zorunda olmamak, kendi kendine yetebilmek çok önemli.

evet hem ev hem iş hayatı zor. ama yaşadığın özgüven pahabiçilemez. hem paran varsa eve yardımcı bile tutarsın kime ne

önce (14 puan) tarafından
+1

of yorumlar beni yerlerden yerlere vurdu gozde gozlerim seni aradi acikcasi su postun altinda ulkemizin kadinlarinin sosyo kulturel seviyesini rahatca anlayabiliriz ve bu cok uzucu " bana cocuklarima bakiyorsa ses etmem "diyen onlarca kadin maddi ozgurluk nedir ne demektir asla bilmiyor yarin obur gun aldatildiklarinda siddete ugradiklarinda babam evine gidemem diye dert yaniyorlar burda oysaki "esim izin vermiyor " cumlesi bile beni cigrimdan cikariyor keske biraz daha gelisme sansimiz olsa ulkecek 

önce (13,419 puan) tarafından

dolu post var dediğin şekilde. eşimden şiddet görüyorum, ailem bana sahip çıkmıyor, çocuğumu kabul etmiyor vs vs. türlü türlü örnekleri var. asgari ücret bile olsa bir kadın para kazanıyorsa kimseye eyvallahı olmaz. kuru ekmek yer yine de kimseye muhtaç olmaz. 

konfor alanında yaşamak güzeldir. ama konforun sürekli olacağının garantisi yok. 

annem emekli öğretmen. annemle yaşıt çalışan kadın sayısı çok az. 70 yaşında annem. şu an emekli maaşı 32 bin. her şeye de yeter.

çocukken annemden ayrı kalıyorum diye üzülürdüm ama şimdi dönüp baktığımda görmediğim dedemin ileri görüşlülüğüne hayran kalıyorum. boşver kızı ne gönderiyorsun başka şehre diyenlere inat okutmuş. e okumuş, çalışan kadının çocuğu da olmak da bence ayrıcalık. 

sığ bir düşüncesi yok çünkü. her türden her kesimden insanlarla muhatap olup kendini geliştiriyor. çocuğunu şımartmak için babanın inisiyatifini beklemiyor. 

kimse boşanmak için evlenmiyor ama 2dk yanında duramadığın adamla da sırf bana ekmek veriyor diye evli kalınmaz. 

0 oy
önce (2,440 puan) tarafından

Bakabiliyosa baksın bana bende hevesli değilim işte ayrı evde ayrı yorulmaya 

önce (79 puan) tarafından

Eğer evde biri sizi idare edecekse geldiğinizde yemeğiniz hazır çamaşırlar hazır ev temiz ise gelir sadece çocuğunuzla vakit geçirirsiniz sadece iş yorgunluğunuz olur. Aksi ise maalesef yorgunluktan solacaksınız. Çocuğum 1. Yaşına gelince işe döndüm işim rahat olmasına rağmen gelip evde deli gibi yoruluyordum işlerim hep kalıyordu çocuğuma eşime yeterince zaman ayıramıyordum çok sıkışıyordu ev, iş, çocuk bir arada çok zordu 5 ay çalıştım bebeğime bakacak kimse yoktu diye çıktım ama bence ben yine yapamazdım o tempoyla 

önce (186 puan) tarafından

Benşm çocuklarım biri 5,8 yaşında,diğeri 7,8 yaşında.yeni kendi evime taşındım.ya ben de çalışıp para kazanmak istiyorum eğer onlayn evden iş yaparsam yine de yorulur muyum sizce yani solmak anlamında ?eş hazretleri ben çalışırsam yerin dibine geçermiş

önce (79 puan) tarafından

Evden online çalışmadım ama beynen de yorgunluk oluyor tabi ki ama bu sizin evde kaç saat çalışmanıza bağlı ve dişarıdaki işten avantajı evden çık git gel yapmayacak hazırlanmayacaksınız buda size kalan bir süre. Denemek lazım. Ben çalışmayı çok seviyorum hem üreten biri olmak hem ekonimik özgürlüğün verdiği o lezzet :D eşiniz konusuna gelecek olursak her insanın kişilik ve yetiştiği ortamı farklı kimisi karısı çalışsın diye can atan var kimi de sizin ki gibi istemiyor eğer çok ama çok katı değilse bu konuda siz güzel dille akıllıca çalışmanın iyi yönlerini anlatın dayatmadan! Heöen olsun diye de sıkıştırıp bunaltmayın ara ara konuyu açın Şöyle olsa ne iyi olurdu böyle yapsaydım bu olurdu gibi gibi. Ben ben evliliğimin 5. Yılındayım 5 yıl önceki eşimin bazı düşünceleri benimle aynı zamanla oturuyor bazı şeyler değişimler kolay olmuyor zaman ve bazende fırtınalı olabiliyor :) siz fırtınasız dediğim gibi halledin. 

önce (353 puan) tarafından

@D.deniz çok güzel açıklamışsın benim senden akıl alacak konularım var müsaitsen konuşabilir miyiz ?

Evet Deniz benim de hoşuma gitti yazdıklarınız 🫠ama o beni dinlemiyor ki bir tek cinsellik mevzusu olunca gelir yaklaşır şöyle garip bir insan.sadece küs olduğumda dinler o da işine gelen lafları,gelmeyenlerine kulak tıkar..hem onlayn çalışırsam o nerden bilecek ki yani evden çalışırsam .

0 oy
önce (2,630 puan) tarafından

Ikna etmeye çalışırım,  illa anlaşacak yol bulurum 

0 oy
önce (3,624 puan) tarafından

Çalışmam ne güzel işte 

Ne gerek var 

0 oy
önce (311 puan) tarafından

Eve bakabiliyorsa ihtiyac eksiği yoksa gerek yok calışmana eger değişiklik olsun diye istiyorsan ikna etmek caba göstermen lazm inat sa bu daha cok zor olabilir 

Evet inat bu.ay ben çalışırsam insanlar ne der buna🤣düşüncesi

0 oy
önce (8 puan) tarafından

Eşim  kadınin çalışmasina  karşı . Bu benim icin iyi sayılır 😃

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

0 oy
önce (2,718 puan) tarafından

Eşim dahi olsa çalışıp çalışmama karışamaz öyle bi hakkı yok onca sene evde oturmak için okumadım ayrıca bi erkek için ne işimden ne kendimden feragat etmem ekonomik özgürlüğü bi kadının mutlaka olmalı

0 oy
önce (247 puan) tarafından

Benmde eşim karşı çalışmama ne gerek var ben bakabiliyorm diyor ama ben sırf o yüzden deglki stres atmak icin evde bunalıma girmek istemedim için istiyordum tamda nsl istiyorsan zorlayamam seni calsmak istyrsan çalis dedi ama gel gorki hamile kaldm şans işte 😀🙏

0 oy
önce (222 puan) tarafından

Canıma minnet evde yeterince mesai yapıyorum zaten.

0 oy
önce (5,082 puan) tarafından

Eğer her ihtiyacımi gideriyorsa gözüm bişeyde kalmıyorsa çalışmam ama eğer ki hiç bir ihtiyacımı gidermezse üstüne çalışmama izin vermezse ne yapar eder çalışırım

Neden çalışmana bu kadar karşı ki

Neymiş efendim bu ölünce çalışa bilirmişim bu yerin dibine geçecekmiş insanlar ne söyler 

Ayy şu insanlar ne der saçmalığın dan bıktım yaa, madem sana maddi destekte bulunmuyorsa o zaman çalışmana izin vermesi şart 

Ya insanlara ne?bu kaçıncı “olmaz”ları…bıktım şu kalın koca kafalardan 

Allah yardımcımız olsun inşallah kardeşim 

0 oy
önce (18,410 puan) tarafından

Çalışmak sadece para değil. Para kazanmak + Sosyal hayat özgüven+ ekonomik özgürlük ve ileriye yönelik sosyal güvencedir bana göre ve asla eşin vereceği bir karar değil 

Aynen kaç yıl o “yerin dibine geçer ben çalışırsam”diye mi okudum 

0 oy
önce (1,247 puan) tarafından

Vermiyorsa vermiyordur yapacak birşey yok diklenmem beni ve çocuklarımı mağdur etmedikçe bir sorun yok 

0 oy
önce (1,101 puan) tarafından

benimki çalışma dese ertesi gün işi bırakırım ;) canıma minnet olur valla. o kurs senin bu kurs benim gezerim. ama işte geçim için çalışmak zorundayım

Geçim kötü değil ama Kaş ben öğretmenim ve öğretmeni olduğum dersleri çok seviyorum .Kurs ne anlayamadım 

önce (1,101 puan) tarafından

ben kendi adıma konuştum. eğer çalışmak zorunda olmasam mesela YDS kursuna yazılır doktora yapardım. almanca kursuna gider dil öğrenirdim. saz kursuna yazılırdım. plates yapardım. yüzmeye giderdim falan falan

Çalışırsam bunları yapamaz mıyım sizce?mesela ben  araba kullanmayı öğrenmek istiyorum dişlerime tel taktırmak istiyorum falan filan 

0 oy
önce (3,614 puan) tarafından

İstemiyorsa durumum iyi ise eşim iyi bir eş ve babaya bide okumuş değilsem çalışmam diğer türlü üniversitesi mezunu olup mesleğim varsa evlenmeden önce konuşup çalışmak istediği söyler evlenirim biz eşimle iş ortamında tanıştık evlenincede bana karışmamasını çalışmak istediğimi söyledim oda saygı duydu çalıştım 15 sene boyunca daha iki senedir evdeyim 

Neden evdesiniz?Allahın cezası bana ben öldüğümde çalışa bilirsin diyor 

önce (3,614 puan) tarafından

İkinci bebeğim oldu  annem sağolsun kızıma 12 sene baktı oğlumada bak desem bakar ama zorlanır çünkü çok hareketli ben bile hızına yetişemiyorum iki maaş rahat oluyor evimizi arabamızı aldık borçlar baya azaldı eşimde ben artık geri kalanını öderim çalışıp çalışmamak sana kalmış diyor yaza belki tekrardan dönerim işe 

0 oy
önce (426 puan) tarafından

İlk evlendigim zaman çok çalısmak istiyordum. 5. Senemize girdik 2 tane çocuğum var asla gidipte calışmam zaten çalışmamıda istemiyor her zmana da karşıydı

Niye asla

önce (426 puan) tarafından

2 çocuğum var 2 buçuk yas ile 6 aylık eşim dedi sen olara bak calışma zaten 1 buçuk sene boyunca çocuğum yoktu o zaman bile izin vermiyordu. Zaten elimi kaldıracak halim yok boşver ne çalışicam

0 oy
önce (51,805 puan) tarafından

para istediginde eksik birsey olduğunda lafını sokarım calissaydim eline bakmazdim diye heralde 

Ben bunu hep diyorum ama takmıyor 

0 oy
önce (20,085 puan) tarafından

O yüzden evlenmeden peşin peşin sordum. Öyle bı fikri varsa bana bulaşmasın diye. 

Hadi diyelim evlendikten sonra değişti. Bı şekilde ikna ederim. Gerekirse inat eder burnunun dikine giderim. Ha bı de şu var. İstemesinin sebebi ne. Mantıklı bı sebebi var mı? Mesela küçük bebek sahibi olmak gibi. Ben de çocuklarım küçük.oldugu icin çalışmıyorum. Evde 7 24 mesaideyim 

Ben evlendiğimde yani nişanlıyken daha 19 yaştaydım hayat toz pembe gözüküyordu gözüme o çalışmayacaksın dediğinde hatta sevinirdim ki beni önemsiyor diye.Ama şuan 29 yaştayım daha yeni kendi evime taşındım çalışmak istiyorum.bana çalışırsan ben yerin dibine geçerim demişti en son..ben öldüğümde çalışa bilirsin diye 😞

O öldüğünde seni kim işe alacak o yaştan sonra tecrubesizlikle. Sen biraz daha sağlam argümanlarla gitmen lazim. Ve saydığı sevdiği birisi araya girsin. Ve ben gerekirse bu konuda biraz gözümü karartır resti çekerim. Ama herkesin kendi hayatı. Bu benim karakterim. Sen başka düşünürsün bilemem 

Onun ölmesi için illa ki yaşlanmak mı gerekir?saydığı kimse babası.Babası ondan beter.ona mı sığınacağım?!bşr keresinde telefonumu almıştı babasına söyledim.bilmedim ne konuştu oğluyla neler oldu 2 yıl telefona hasret kaldım..ben annem babamdan uzakta yaşıyorum belki babama söylersem bakarım .annem bir keresinde söyledi cevabında bu da Asya ne yapıyor çalışmayı?çocuklarına baksın

Ee bu adam seni esir almış. Sağlıklı fikir bekleme 

Peki ben ne yapyım ablacığım?evden onlayn çalışırsam haberi bile olmaz 

Bir de şunu sorayım seni o öldükten sonra o yaştan sonra kim işe alacak dediniz hangi yaşımı kastettiniz

Ayy asya seni hatırladım. 🤣🤣 Sana en soylenmeyecek kelime olan YAŞ kelimesini söylemişim sorry🤣🤣 dostum genelde insanların kocası 70 80 yaş civarı ölür ya. O yaşları kastettim. Sen de çalışmak için onun ölmesini beklersen çok beklersin derim. Sen bilirsin online olarak calisabiliyosan calis. Ama ben olsam gizli iş yapmazdim. 

Ona kalırsa benim telefonumu da almıştı gittim kendime aldım telefon 10 ay sonra haberi oldu birşey demedi .peki sizce ne yapayım gizli etmeyeceğimse 

İlgili sorular

+1 oy
58 cevap 662 göst.
0 oy
25 cevap 415 göst.
0 oy
29 cevap 478 göst.
0 oy
40 cevap 815 göst.
29 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Tamamdabisuss (264 puan) tarafından soruldu

411,013 soru

12,369,319 cevap

42,274 kullanıcı

Kategoriler

...