+2 oy
782 göst.
Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından

Kızlar 6 Şubat 2023 te depremi yaşayan varmı aranızda şimdi durumlar nasıl 

35 Cevaplar

0 oy
(157 puan) tarafından

Yasadım Rabbım bir daha yaşatmasın cok kotuydu o gun gelince hep bir korku var 😏

-Reklam-
0 oy
(1,235 puan) tarafından

Evet ben varım 4 buçuk saat enkazda kaldık eşim ben kızım bütün komşularımızı kaybettik bütün herseyimizi kaybettik eşimin annesinin köyüne ev yaptırdık şu an orada oturuyoruz 

0 oy
(2,093 puan) tarafından

Ahhhh ahhhh aglayip duruyorum dunden beri bende ölenlerin ruhuna yarin oglumun okulunda cerez meyve süt börek pogaca kurabiye profiterol yapiyorum suan dagitacam cocuklara 28 yasinda kuzenim kocasi 8 ve 11 yasinda cocuklari öldü offf ne hikayeler yarim kaldı 

(182 puan) tarafından

rabbim gani gani rahmet eylesin, hayrınızı kabul etsin

0 oy
(3,388 puan) tarafından

Şimdi durumlar şöyle. Üst kat komşum koltuk çekse deprem oluyor sanıyorum yüreğim ağzıma geliyor hala 2 yıldır o korku gecmedi

0 oy
(28 puan) tarafından

Hal hatır sormak tamı yasak anlamadım ben yaşamadım ama acıları içimde yaşadım gerçekten psikolojik olarak çok kötüyüm ben yaşamadığım hâlde hiç unutmadım unutmamda o  çığlıklar feryat figan insanların çaresizliği Allah bir daha yaşatmasın inşallah 

0 oy
(739 puan) tarafından

Gecenin bı yarışı çocuğumu nasıl kucaklayıp karda kısda sabahladiğimizi hala unutamıyorum

0 oy
(373 puan) tarafından

Kimsem ölmedi yakın olarak .  Belki ölmedim çocuklarımı kaybetmedim detay vermek istemiyorum sadece ama hayatımın altı üstüne geldi . Bir ömür çekeceğim bir dert bindi üstüme. Tabiki şükrediyorum ama yinede ömürlük bir mutsuzluk ve çaresizliğe sebep oldu bı deprem bende . Keşke olmasaydı. Keşke bir rüya olsaydı herşey. Bazen diyorum keşke ölseydim de 6 Şubatta böyle olmasaydı. 

0 oy
(1,398 puan) tarafından

Biz Hatay'da yaşadık çok çok kötüydü engelli annem vardı çıkaramıyoruz evden yürüyemiyor çok zordu. Sürekli aklımda 

0 oy
(268 puan) tarafından

yaşadığımız en kötü gündü Allah bir daha yaşatmasın gerçekten maddi manevi çok zarar gördüm o gün anladım ki dolabım da tıka basa kıyafet, çamaşır, çorap olsa kullanamadıktan sonra boş

biz o günden sonra uzun zaman kendimize gelemedik 

babamlar hep fırıncıydı evde poşet poşet ekmeğimiz olurdu o gün aç kaldık

image

dedemin bu basgildeki (elazığ)  ilk gece 7 aile kaldık terk edilmiş bir köy evi düşünün detay vermeye gerek yok

image

yani elinizdekilerin kıymetini bilin dünya bir anlık bile değil. deprem bize herşeyi öğretti ama sadece o anlık öğretti. şimdi gidin malatyada herşey daha pahalı mardinde yaşıyorum arada baya fark var bazı parasal konularda 

ortalama bir ev kirası en az 12 bin... yani adımızın hakkını verdik yine insanlar olarak unuttuk.... 

0 oy
(819 puan) tarafından

Evet Urfa'. Siverek'te yakalandık 13 katlı apartmanın 12. Kattinda eşim çok korktuğu içinde iki yıldır müstakil evde kiradayiz

0 oy
(1,788 puan) tarafından

Ben Ankaradayım ablam teyzem dayılarım halam birakç akraba daha Malatyada oturuyor annemle babamda 2 şubatta Malatyaya gitti tatile annem ilk defa Malatyaya gitmek istemiyordu gitmeden önce annemlere gittim gitmeden göreyim diye oturduk sohbet ettik hiç gitmek istemiyorum baban keşke biletleri iptal etse dedi şaşırdım neden anne yarın gidiyorsun madem istemiyordın neden şimdiye kadar bekledin dedim ne bileyim öyle bi sıkıntı var içimde dedi belli etmedim ama bende içimden hayır olsun inşallah dedim gittiler ama aklımda annemde kalmıştı çok şükür kimseye birşey olmadı ama o yaşadıkları onlara yetti ablamlar Ankaraya geldiler 6 7 ay felan kaldılar psikolojisi çok bozuktu durup durup sıçrıyordu deprem oldu deprem oldu diye ben yaşamadığım halde şu gün olmuş hala acaba depreme yakalansam ne yaparım oğlumla ne durumds oluruz diyorum şimdi hamileyim eşimin gece nöbetleri var ya o nöbetteyse böyle bir şey olursa ne yaparım sürekli aklımda her çıtırtı deprem gibi geliyor. Bu deprem sadece o bölgede olmadı hepimizin psikolojisi bozuldu hepimiz yandık tabiki yaşayanlarla bir tutamam ama herkeste bir korku bir panik kaldı rabbim tekrarını yaşatmasın🙏🏻

0 oy
(5,998 puan) tarafından

Ben yaşadım Diyarbakır'da. Kızım 18 aylık oğlum 1 aylıktı emzirdim oğlumu bıraktım yatağa gözümü kapatmamla sallandik. Çok zordu çok kötüydü Rabbim Bir daha yaşatmasın o günleri az önce videolara denk geldim aklım durdu eşim kızdı kapat diye beni etkiliyor ve uyuyamıyorum. 

O sallantı ve gökyüzünün bembeyaz olmasi çıkmıyor aklımdan. 

0 oy
(3,563 puan) tarafından

Rabbim deprem de korku kayıp üzüntü stres her türlü zorluklar yaşayan inşirah ferahlığı versin rabbim bir daha yaşatmasın izmirdeyim sallanıyorum diyorlar hissetmiyorum ama korkum da var 2020 depremini hissetmiştim rabbim yere göğe sakinlik versin 🤲🤲🤲

0 oy
(1,038 puan) tarafından

Kayseri de yaşadım :( hala unutmadım her gece aklıma geliyor ya yine olursa diye evimiz 9. Kat inene kadar 2 tane deprem oldu indikten sonra tekrar oldu dediler hatırlamak istemiyorum ama her gece aklıma geliyor çocuklarımın odasını bile ayırmadım daha korkumdan ben o kadar sallanıya merkez üstü Kayseri diye düşündüm dolapların kapakları açılıp örtüldü mutfak dolabındaki tabaklar bardaklar düştü banyodaki sıvı sabun bile düşmüştü düşün yani o çatırdama sesi kulağımdan gitmiyor ben gece sanki yatağı biri olanca gücü ile ittiriyor sallıyor sandım deprem olduğu aklıma gelmedi ilk saniyelerdi bu dediklerim uyandıktan sonra iyice şiddetlendi o kadar uzun sürdü ki hiç bitmeyecek buradan çıkamacsğız sandım kalktık oğlumun üstüne hemen apar topar giydirdim üzerimize bişey aldık tam kapıya vardık bi deprem daha oldu ağlamaya başladım inemeceğiz diye kendimizden değil oğlum için korktuk eşimde bende 9 kat in in bitmiyo gibi geldi sanki korkudan eve giremedik sabaha kadar sonra tekrar çıktık olmaz diye gündüz yine oldu o daha şiddetliydi resmen bina alttan kopmuş geri oturmuş gibi oldu bu Sefer tv de düştü yere ondan sonra eve hiç girmedik köye gidelim dedik havada çok tipi vardı metreyi bırak dibimizi göremiyorduk o an da öğle bi stres yaşadım kaza falan yapacaz diye gittik bir kaç gün kaldık geri geldik ama geceleri eve giremedik arabada çok yattık o dönem çünkü bütün yakınlarımız binada oturuyordu köyde de çok kalamadık eşime izin aldırdım sürekli dışardaydık zaten ama eve girince sanki ev sallanıyor gibimize geliyordu çok kötü bi afet yaşandı orda hayatını kaybedenlere de ayrı ayrı çok üzüldüm ağlamaktan sütüm kesilme derecesine geldi ölenlere rahmet geride kalanlara sabır versin rabbim diyecek bi sözüm yok ama hala daha bu olaydan ders çıkarmayıp gökdelen gibi binalar dikilmeye devam ediyor en azından Kayseri de öyle zaten en yüksek binaya sahip şehir Kayseriymiş ama hala daha dediğim gibi devam ediliyor yapılmaya bişey diyemiyorum :( 

0 oy
(179 puan) tarafından

Deprem olduğunda on gün olmuştu oğluma doğum yapalı. Yıkım olan 11 şehirde değildim ama yıkım olan şehirlere çok yakın bir şehirdeyim. Eşimin izni bitmek üzereydi. İki metreye yakın kar vardı. Biri bir buçuk biri on günlük iki bebeğim vardı ve yeni doğum yapmtığım için annem de burdaydı. 6.1 şiddetinde sallandı burası da 41 saniye boyunca. O karda kışta hatırlamak istemiyorum. Depremden sonra piskolojik olarak vücudum sallanıyor hala. Nöroloji, kardiyoloji bütün tetkikleri yaptırdım. Bir sebep bulunamadı. Kendimi bıraktığım her an hala deprem oluyor sanıyorum. Bir de bu yıkımı yaşayıp yakınlarını kaybeden o kıyamet gibi sahnelere şahit olanları düşünmek bile istemiyorum. Rabbim acılarını dindirsin. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 239 göst.
27 Ekim 2022 Diğer kategorisinde A04 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 305 göst.
5 Ocak 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,176 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 128 göst.
19 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+4 oy
23 cevap 573 göst.