6 gün önce spiral taktırdım,hala kanamam var.
Kanamam olduğu için namaz kılmıyorum ama ablam özür sayılıyor her vakitte abdest alarak kılabilirsin dedi
Bilgisi olan yazabilir mi kızlar lütfen
Post cikkkkk
Sen naptın taktırdın mı
Postuna bak abla
Postuna bak ablaaaaa
Evet spiral taktırdım canım
Adet olmadan taktılar
Bende adetsiz taktırmıştım
Karında agri oluyo mu cnm
İlk günler iğne batması gibi ağrı oldu canım
Bilgisi olan yok mu kızlar ya
Tam bilmiyorum ama 6 gün az bi süre şuan namaz kılamazsın
Bende ablan gibi biliyorum
Spiral adet düzenini bozduğu için hiç taktırmadım
Akıntı artıyor canım
Adet düzenini bozmuyor
İnşallah anlaşılır bir şekilde yazabilirim şimdi şöyle adet gününü de sayarak 15 gün adet sayılırsın ama 15. Gün gusül alıp namaz kilman zonrunlu onun içinde her namaz için abdest tazelenen lazım onu da 15 gün olarak tamamlanan lazım yani 15 hastalıklı ve 15 gün temiz olucak
Benim bildiğim 15 hayz 15 temiz olarak hesaplanıyor benimde düzensizliğim çok vardı ben o şekil kılıyorum belki mezhep farkı olabilir
Ne güzel anlatmissin eline sağlık :) , benmde siprial var 1,5 yıl oldu takali 3 aydır düzene girmişti ama yine duzensizleşti adetim ramazan yaklaşıyor insan tedirgin oluyor yinede oruç olirmu olmaz mi
Çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim ❤️
Canim bende de spiral vardi sirf ramazanda sıkıntı yasamamak icin cikarttirdim. Hesaplamak bana gore zor asiri dengesizdi kanamalar. Ben de icimde suphe kalmasin diye cikarttirdim. Ramazandan sonra tekrar taktirmayi dusunuyorum.
Anlatabildiysem yardimci olabildiysem ne mutlu. fıkıh okudum hanefi mezhebine gore boyledir.
Ben şafi mezhebindenim bizimki böyle bize bu şekil anlatıldı ben böyle uyguluyorum
Evet ozur sayilirsin yani simdiye adetin bitmesi gerekiyorsa ama kanama devam ediyorsa ozur kanidir
412,836 soru
12,429,534 cevap
45,617 kullanıcı