0 oy
408 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (222 puan) tarafından

Yabancıdan gelen iyiliği annemden göremiyorum insan dünya malına neden bukadar tapar ya😭bende anneyim oda hicmi gormez insanın gözü .sadece paylaşmak istedim içine ata ata yer kalmadi

12 Cevaplar

+1 oy
önce (8,302 puan) tarafından

Şuan çok üzgünsün belli ki bence sessiz sessiz ağla için rahatlar

Çünkü kaçarak evlenmişsin o yüzden ne yazık ki böyle evlenen kadına çokça önyargılı davranıyorlar yetiştiği bu toplumda duyguları ne yazık ki hiçe sayıyorlar😞Allah içinize ferahlık annenizede vicdan versin

önce (222 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,223 puan) tarafından

Ah canım benim ya 😢

Ben senin adına demiyorum ama hiçbir erkeğin kaçacak kadar değerli olacağını düşünmüyorum.

Daha geçenlerde oruçtan 2 gün önce arkadaşım geldi. Görümcesi kaçtı diye berdel vermişler arkadaşımı 16 yaşında 

Görümcesi de 18 yaşında kaçmış.  Arkadaşımin amca oğluna.. amcasının evlilik çağı kızı yokmuş 

Kaçırdıkları zaman amcalarınin evini bir gece silahlarla basmışlar. Evinizdeki erkekleri öldüreceğiz demişler. Amcası dil dökmüş kabul etmemişlerdi. 6 yıl öncesi 5 milyon kadar teklif etmişler kabul etmemiş. Sonra kan dökülmesin diye ikna edip arkadaşımla evleendirmişler.

Kız diyor bana hiç bir şey yapmadılar altınıni amcası yapmış evin bazı eşyalarıni da amcası yapmış. Arkadaşım çok güzel maşallah 🌹 

eşi yani normal yüzde 40 duymuyor cihaz takıyor.

İlk başta çok çekmiş şuan mutlu. Ama çocuğu olmuyor o da söylüyor hep zaten kaçan görümcem çocuk var ama çok mutsuz benim çocuğum yok eşimden yana mutluyum. Eşi geçen sene kadrolu imam oldu.

Ama kaçtığı görümce şuan perişan halde imiş iki kızı olmuş. Kaynanası ile yaşıyor. İlk günden beri bahçe tarla çalıştırıyorlar. Kocası kaçırdıgı eşine şuan hiç iyi davranmıyor bile. Hele kaynanası ...Daha neler neler. Tüm aile reddetmiş. konuşmuyor. Baba evine asla ayak basamaz diyor 

Birde aynı köylüler arkadaşıma diyorum. Kaynanan kızı bu kadar sıkıntı çekiyor hiç mi üzülmüyor. Kaynanası Öyle bir kızım yok diyormuş. 

Bizim burda 5 yıl falan geçtiğinde az çok konuşurlar çağırırlar eve gelir bunlarda o da yok.

Yani insan üzülmez mi.

Ben o kıza o kadar üzülüyorum ki anlatamam 

Daha bunun gibi birçok örnek var 

Bizim burada kaçarsan sonu ya berdel ya ölüm yada ailesi reddetiyor. Çok şükür eskisi gibi katı değiller ama yine de kaçtın mı uzun zaman konuşulmuyor konuşsan bile uzun zaman alıyor.

Buna rağmen kaçan var değmez Bence!!

İnş sen mutlusundur değmiştir kaçmana

Kaçmakla alakası varmı bilmiyorum ama mutluda olamıyorsun ah alıyorsun babam geçen sene öldü kalbi kırık gitti ama eşim hala haklı görür kendini ne biliyim ya şuan zor geciniyorum biliyolar burdan bı arkadaş bez gönderdi mesela buna rahmet bı yabancı ya tanımaz etmez ama onlar görmezler .

önce (19,557 puan) tarafından

Buna şöyle katılıyorum sen sevdiğin adama benim için ailenden vazgeç desen geçmez ama senin onun için ailenden vazgeçmen istenir maalesef benim için çok fedakarlık yaptı demezde ailesini bile attı gitti diyerek başa kakarlar çevremde gördüğüm örneklerin çoğu böyle. 

@..isa. Sen eşinden mutlu isen ailenden beklentin olmasın onlar yokmuş gibi düşünmen gerekiyor maalesef 

Olmuyor ama sapsız üzüm gibi sıkıntılarla bazen bı destek ariyosun

0 oy
önce (539 puan) tarafından

Konu nedir canim

Zor durumda olduğunu bilir ama eşim oldu 17 yıl beni kaçırdı diye hiç el atmaz bugünde iyice doldum 

0 oy
önce (8,302 puan) tarafından

Nerde oturuyorsun cnm 

Sakarya

0 oy
önce (670 puan) tarafından

Kaçarak evlenen her zaman değersiz olur bizim toplumda. Yapmışsın bir hata büyükler olarak affetmeleri gerekırdı evladısın sonuçta ama bence bahane kaçarak evlenmen

Evet hata hemde cok büyük bir hata bana göre asla savunmam. Ama hata olsa bile affetmek büyüklüktür kaçarak evlenen ailesini çiğneyerek gidiyor sonuçta.

Gitmek zorundada kalabiliyor maalesef 

@..isa bacım kımse büyük konuşamaz ben şunu yapmam dıye kınadığın gün gelır imtihanın olur. Ama yukarda yorumda hata olarak görmüşsün yazmış ya biri tabı kı hata ben asla savunmam kaçarak evlenmeyi. Gitmek zorunda olan olur bilemeyiz yada kaç kez isteyıpte vermeyenler olur yanı sebepler çok olur ama yıne aynı kapıya çıkar 

Evet sebep ne olursa olsun kactinmi evet bitti işte neyse saol baya dolmustum galiba ondan yazdım çevremde komşum akraba kimse yok burası iyi geliyo insana arada.benimde amcamim kizi kaçmıştı biz ailece çok kinamistik bense lise okuyan asla kaçmam diyen ben şuan 4 evladım var genede çok şükür eşim hep arkamda destektir ama çok höt höttur maekete bile izin alıp giderim kaç yıl oldu değişmez yani neyse rabbim hepimize önce can sağlığı versin dünya ölümü unutanlarin avundugu yer herkes bı imtihanda işte 😊

önce (36 puan) tarafından

H.m m çok büyük laflar ediyorsun,inşallah evlatların kaçarak evlenmez

0 oy

Şimdi kimseyi özendirmek yada illa her kaçanın sonu kötü olacak diye bir şey yok.Ben 8 yıl sevgili kaldık aynı köydendik ailem fakir diye vermedi.Başkaları ile evlendirmek istediler ve biz 10 kardeşiz her şeyi göze alarak kaçtım. İlk başta maddi zorluk çektik bende çalıştım şuan 1 yaşında oğlum var ve 3 5 yıllık evliyiz.Eşim Çok şükür bin şükür dağ gibi arkamda yanımda durdu.Bir gün pişman etmedi beni. Her şeyi sıfırdan kurduk kendi ailemle de barıştım hamile kalınca şuan çok çok mutluyum.İyi ki evlendim evlenmeden önce yani kaçmadan önce istihareye yatmıştım olumlu görünce kaçtım.Hayatım 180 derece değişti.Baba evinde değersiz,herkesin azarladığı, içine kapanık yani solmuş bir güldüm.Evlendim mzgüvenim arttı insanlar bana değer veriyor,ailem özledik gel gel diyip duruyor kocaman bir çiçek açtım çok şükür bin şükür

Maşallah size bende eşim çok kötü felan demedim sadece kactigim için ne değerin kalıyor nede sözün para ediyor yoksa eşim çok iyi bir baba ama anlayışsız bir eş 

Ne mutlu size maşallah diyeyim.bense tam tersi baba evinde özgüvenli gayet güzel çiçek açarken evlenince solanlardanim galiba😊genede canımız sağ olsun güzel evlat yetiştirmeye bakalim

Amin inşallah

0 oy
önce (4,246 puan) tarafından

Eşimin abisinin oğlu kaçırdı valla gelin el üstünde iki tarafta da o aileyle alakalı 

0 oy
önce (932 puan) tarafından

Bir hatadır yapılmış insan evlatlarının hatasını yanlışını düzeltilmesi gereken, tamam kaçmışsın 17 yıldır evlisin şu saatten sonrada mırın kırın etmeye lüzum yok. Yeri geliyor gözlerin arıyor gidecek anne baba evi arıyor insan çok kaçarak evlenen var ailesi arkasında duruyor neden bazı kesimler bu kadar kinci anlamış değilim 17sene konuşmayan konuşmaz bence sen ağlayarak derdini Allaha anlatarak rahatlamaya bak canım 

Bizde çocuğum olunca barıştık ama hep soğuklar eşime karşı buda bize hep yansıyor yani demekki 17 yıl da geçse değişmiyor maalesef 

önce (932 puan) tarafından

Öyle maalesef aman boşver eşine bak sen

0 oy
önce (1,263 puan) tarafından

Bende kaçarak evlendim hergun lânet ederim babmjn evinden çıktığım güne 4 yıl oldu hala konuşmaz ailem benimle 

0 oy
önce (3,051 puan) tarafından

Sana yuklenmek istemem ama degdimi kacmana ananin babanin yuzu  yere geldi kalbi kirildi kim bilir nasil hayalleri vardi seninle ilgili keske yapmasaydin be kacanlarin cogu mutsuz yani benim tanisiklarim oyle

Malesef öyle 

0 oy
önce (224 puan) tarafından

İşte bu yüzden kaçarak evlenmeye karşıyım Allah korusun ilerde bi sorun çıkınca tek başına uğraşmak zorunda kalıyorsun aile reddediyor ailenin gözünde hep değersiz umarsız oluyorsun 

Babamın kuzeni kaçtı 2 gün sonra da tekirdağa taşınacaklardı kız kaçtı herkes kızı arıyalım dedi kızın babası beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem benü düşünseydi bu hale sokmazdı dedi o yüzden ne hali varsa görsün dedi ve gitti öğrendikki kızın bi bebeği olmuş daha sonra babasıyla görüşmüşler babası başta affetmemiş ama kızın kayınpederi bi miktar parayla ve kızla gönül almaya gelmiş deymiyorda bence o kargaşaya o rezilliğe senin için demiyorum bütün erkekler için diyorum bende kaçarak evşenseydüm emin olki senden beter bir halde olurum belki sizinkiler gene sana acıyıp affetmiştir benim babam asla yüzüme de bakmazdı asla evinin yolunu da açmazdı

0 oy
önce (9,111 puan) tarafından

Bende kacarak evlendim şuan şukür aram hepsiyle iyi benim dedemle aram iyi diğildi oğlum oldu eşimde o ara askere gitmişti afeti dedem ağlamıştık ikimizde 

Bende ilk anne olduğumda babama gittim 2 yıl sonra tabi ona sarılmış baya ağlamıştım :(o saeilmadi tabi ama çocuklar olunca affetti ama nasıl 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 1,718 göst.
29 Aralık 2018 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 294 göst.
0 oy
15 cevap 929 göst.
1 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yenianne1234 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 463 göst.
3 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,128 soru

23,617,188 cevap

306,620 kullanıcı

...