+3 oy
1,689 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,402 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar🌸

Ben evlenmeden önce çok istiyordum eşim dindar olsun. Namazında niyazinda olsun, orucunu tutsun ama hiç öyle biri değil...

Kahve de okey oynar  mesela hiç hoşuma gitmiyor böyle şeyler şeytan işi.

Ya kızlar orucunu bile tutmuyor dinden çok uzak.

Baya oldu bir arkadaş post açmıştı eşim namaz kılmıyor ikna etmek istiyorum demişti bende;zorlama onu demiştim,bir arkadaş ta olur mu öyle şey eşler birbirlerinden sorumludur demişti bana.Gerçekten çok haklıymış bende şuan o şeyin içindeyim.

Eşim için çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor çok isterdim eşim dinine bağlı olsun ya...

22 Cevaplar

+1 oy
(3,251 puan) tarafından

Sonucta dvlenirken kilmiyodu o yuzden bisey diyemezsin ama telkin edebilirsin birlikte namaz kilsak kuran okusak cok isitiyorum falan diye tatli dille yaklasabilirsin 

Ihlas okuyabilirsin uzerine bol bol 

Yemeklerine tahiyyat kevser ve bol bol ihlas oku 

Kari koca arasinda muhabbeti artirmak evi ici huzuru artirmak icin gunluk olarak bakara cuma ve kadir surelerini okumak cok faydalidir bakarayi okuyamazsan dinleyebilirsin de 

Ha bi de yemeklerini abdestsiz hazirlama abdestsiz hazirlanan yemek agirlik verir ibadeti zorlastirir nefsi kabartir ben bunlari elimden geldigince yapiyorum benimki daha baslamadi InsaAllah seninki baslar 

(3,402 puan) tarafından

Canım bizim üstümüzde nazar var sanki herkes bizi överdi örnek çiftttik ama huzur yok çoğu zaman.Eşimin böyle olması da beni etkiliyor biraz açıkçası.

Dediklerini uygulayacam inşallah🤲🏻

İnşallah canım Allah razı olsun 🌸 

(3,251 puan) tarafından
+1

O zaman nazar duasi okuyacaksin nefesine guvendigin ehli sunnet bi hoca bulursan ona da okutabilirsin kendinizi taviki nazar cok etkili bizde esimle bi toplulukta bulursak aksam kavga ederiz 

-Reklam-
+1 oy
(780 puan) tarafından

Benim eşim elhamdülillah 5 vakit anmazını kılan dini bütün bir aile büyümüş ama küçükken zorlandıkları için soğumuş sanırım , biz evlendiğimizde namaz kılmıyordu cumaya gidiyordu sadece orucunu tutardı elhamdülillah, sürekli dualarıma dahil ettim bazen konuştum ama erkeğe konuşmak fayda etmiyor. Allah dilemezse olmuyor yaklaşık 4 yıl dua ettim , kendim ibadetlerimi düzgün yapmaya çalıştım onu zorlamadım çünkü kalpler Allah'ın elindedir. Tabiki uyardım ama ısrarcı olmadım ters tepebilir. Erkek hanımının ve çocuğunun ibadetlerinden sorumludur ama kadın değil. Sonra başına bir müsibet geldi eşimin o olaydan sonra kafasına dank etti namazlarına başladı elhamdülillah benden daha fazla dikkat ediyor artık. Bir müsibet bin nasihattan iyidir derler ya. Rabbim inşaAllah dualarınızı kabul etsin siz bıkmadan dua edin afiyetle namaza başlasın diye Allah'ım kalpler senin elindedir eşimin kalbini senin dinin üzerine sabit kıl diye. Sizin mesuliyetiniz ortadan kalkar gerisi ona kalmış

(3,402 puan) tarafından

Benim eşimde küçükken kılıyormus ailesi namaz kıldığı için onunla alay etmişler ondan soğumuş olabilir,yoksa imam gibi bir çocukmus yani.

Ben sadece doğru yolu göstermeye çalışıyorum ama ona kalmış bir şey hevesi yok.

Allah razı olsun canım ❤️ 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 200 göst.
+1 oy
6 cevap 527 göst.
27 Ocak 2020 Diğer kategorisinde Yakamoz (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 200 göst.
21 Ocak 2025 Moda kategorisinde ipek4161 (4,619 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,013 soru