Merhaba kızlar trileçe en basit nasıl yapabilirim
Dr oetkerin hazır trilicesi var ya onunla çok güzel oluyo tarifi birebir yaparsan ve çok da basit
Ay dün bende yapmak istedim çok zahmetli geldi gözüme bisküvi tatlısı yapiverdim 😃 pratik bı tarif gelirse bende burda durayim
Ben nefis yemek tarifleri ile yapıyorum aslında bu zorluğu yok sadece karamel can sıkıcı alabiliyorsan hazır kullan derim 😁🌸
Ya onun tek zahmeti karameli bence bu arada orjinalinde krem şanti yok bilin karameli tutturursan kek süt zaten
Bu son zamanlarda çok yaptım o yüzden pratiklestim artık zor gelmiyor . Kolaylaştırmak istersen kekini geceden yapıp ıslatıp geri kalan aşamaları ertesi gün yapabilirsin
Ya benim kek sönüyor neden acana 10 dk çırpıyorum incecik bişry kalıyor
Ben el çırpıcısı ile yapıyorum
Triliçe Malzemeler 5 yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı ayçiçek yağı İki su bardağı un Bir paket kabartma tozu Şerbeti için Yarım su bardağı toz şeker 4 su bardağı süt Şanti için Bir poşet krem şanti Bir su bardağı soğuk süt Karamel için Bir su bardağı toz şeker İki yemek kaşığı tereyağı İki yemek kaşığı kaymak Bir su bardağı süt İkinci karamel tarifi Bir su bardağı şekeri derin dar sosluk a al eriyince iki kaşık tereyağı koy o da eriyince yarım su bardağı süt koy biraz karıştır sonra yarım su bardağı süte iki tatlı kaşığı nişasta koy karıştır bu karışımı da ekle beraber pişir karıştırarak tamamdır Yapılışı 5 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri el çırpıcı ile çırp Sonra yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı ayçiçek yağı koy çırp Ardından bir paket kabartma tozu ve 2 su bardağı un koy çırp Sonra yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama dök Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişşin Fırından çıkardıktan on dk sonra 4 su bardağı sütü ve yarım su bardağı şeker karıştırılmış şerbeti kekin üzerine dök İyice çektikten sonra Bir poşet krem şanti ile bir su bardağı soğuk sütü çırp ve kekin üzerine yay Karamel için 1 su bardağı toz şekeri küçük dar tencerede en kısık ayarda erit karıştırarak dikkat et yanmasın İyice eridikten sonra iki yemek kaşığı kaymak iki yemek kaşığı tereyağı ve bir su bardağı sütü dök karıştır . Soğuduktan sonra şantinin üzerine yay Afiyet olsun
Ben bunu yapıyorum sen de dene istersen
Teşekkür ederim bende deneyim bi ara
Mikser değil mi el çırpıcı yoksa makinesiz mi demek istedin
Makinesiz el gücüyle olan
1,487,592 soru
24,318,146 cevap
345,176 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın