+3 oy
809 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,439 puan) tarafından

Herkese selamlar. 

Kızım 3 yaş 3 aylık ve kendi odasında yatıyor. Oğlum ise  15 aylık, bizim odada kendi beşiğinde yatıyor.

Yolları ayırmanın vakti geldi.

Ama hala emziriyorum. Gün içinde emzirmeyi bayağı azalttım. Gece ise mutlaka emmek için uyanıyor. 

Diyorum ki, hem odaları ayırayım hemde emzirmeyi tamamen bitireyim. Nasıl olur acaba? Bu şekilde tecrübe edineniz var mı?

Bu arada kızımı da 15 aylıkken sütten kesmiştim. Oğlum için de bu vakitler iyi diye düşünüyorum. Yemek yiyiyor, yürüyor ve benden daha fazla dişi var. Kimi zaman sadece emzik görevi görüyorum. 

Sizde nasıl ilerledi odaları ayırmak? 

23 Cevaplar

0 oy
(6,533 puan) tarafından

Iki cocugumu da yeseler dahi 2 yasina kadar emzirdim. Acikcasi 15 yas cok kucuk bana gore. Ayrica odalarini da 2 yasinda ayirdim ama cogu zaman yanima da alirim. Illa su zaman su olmali diye ne kendimi ne cocuklari strese sokmaya gerek duymuyorum. He size gore uygunsa ikisini ayni anda kesmeyin bence. Bi anda iki seyden de ayrilinca kaygi durumu olusabilir. Size daha cok yapisabilir.

(4,439 puan) tarafından

Emzirmeyi azaltarak başladım zaten. Birden olmayacağı için daha iyi olacak. Oda konusunda da eğer tek başına yatacak olsaydı gerçekten dediğiniz gibi çok zor olurdu. Ablası ile aynı odada olacak olması bana güven veriyor doğrusu. Tabi denemeden bilemez insan. 

-Reklam-
0 oy
(4,910 puan) tarafından

Kızım 23 buçuk aylık gece emmesini tamamen bıraktık gündüz aklına gelirse 3 4 kere emiyo, oğlum da 3 buçuk yaşında ikisi aynı odada kalıyo son 2 haftadır ayırdım 

(4,439 puan) tarafından

Gece emmesi daha zor bizde ya. Gündüz bayağı oyalıyorum ama gece çok sıkıntı. O yüzden en son geceyi bıraktırıp, odayı da ayıracağım, bakalım.

Birbirlerini uyandırıyorlar mı gece? Ya da gündüz birlikte mi yatırıyorsunuz? 

0 oy
(920 puan) tarafından

Canim bu konuda herkes farklı düşünür ama bence tam zamanı gece emzirmeyi kes odasını da ayır 3 4 güne alışır zaten gece uykusu da çok önemli gelişim için gündüz bikac ay daha emzir ama  emmek isterse 

Benim de 3 yaş 4 aylık oğlum birde 8 aylık oğlum var inşallah yaşına girsin gece emmesini biraktirip odasını ayiricam abisiyle uyusun 

(920 puan) tarafından

Ama ikisni aynı anda yapma bence önce gece emzirmeyi biraktir baktin gece artık emmiyor sonra odasını ayır psikolojik olarak etkilenmesin bı anda hem oda değişimi hem emme olayı aynı anda bırakırsa kaygı seviyesi artabilir hem büyük oğlun da gece zorlanmaz illaki bikac gün ağlama sizlanma olur küçük bebeginde

(4,439 puan) tarafından

Emzirmeyi azaltmaya başladım zaten. Gündüz eskisi kadar emzirmiyorum. Gece daha çok diretiyor, ağlıyor. O yüzden en son geceyi keseceğim gibi. Azaltarak ilerlediğimiz için ani olmayacak. Ablası ile aynı odada olacak, bu yönden de rahatım. Ama alışsın diye gündüz tekrar eski yerinde, gece de odada yatırabilirim, alışana kadar. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 662 göst.
23 Nisan 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 958 göst.
3 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Keklik (1,987 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 347 göst.
28 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Cocuksevgisi (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 95 göst.