Kızlar kızım 31 aylık 9 gün öncesinden başladım tuvalet eğitimine ilk. Günden beri gündüz ve gece uyurken yatağına yapmıyor ama 9 gündür hiçbir ilerleme Katedemedik bütün evi tuvalet eğitimi için hazırladım halıların çoğunu kaldırdım nede olsa bitince temizlerim diye ama kızım bir kere bile söylemiyor klozete oturmak istemiyor oturunca direk kalkıyor çişini arada götürünce yapıyor az az ama daha büyüğünü hiç tutturamadık 9 gündür hala altına yapıyor ne zaman kendisi anne cisim geliyor diyecek tuvalete gidecek süreci anlatır mısınız bu gidişle vazgeçecek gibiyim bu kadar yol kattetim dönmek istemiyorum eşime stiker da aldı daha gelmedi getirince son koz olarak onu kullanacam ama cidden çöktüm ya
Kaynak: https://bebek.annelertoplandik.com/3582415/tuvalet-egitimi-surecinde-ilerleme-kaydedemeyen-tavsiyeler
Öncesinde tuvalet iletişimi yaptınız mı?
Tabi ki
gecen persembe basladim
dun bi hafta oldu benimde ilk uc gun hic vc bi damla yapmadi. hep altina. meger klozet aparati istemiomus . annemlerde tesadufen kesfettik. bizim gibi klozete oturmak istio direk. aparat koymadan. zar zor dengeyle oturuo ama ogrendi soylemeyi. cocugun istegini anlamak gerek bnve
Kesinlikle öyle, bizimde 3. Günümüzdu bugün, normal tuvalete bir iki gitti sonra ben huylanıyorum dedi midesi bulandı oraya gitmek istemedi, klozete oturttum denge sağlayamadı düşerim deyip durdu 😀gittim bugün aparat aldım ve onun sayesinde hem büyük hem küçük tuvaletini yaptı, yani onun isteğine göre hareket etmek gerekiyor yoksa afedersiniz evimiz pislikten kurtulmaz😅
Lazımligi getirdim ona da yapmak istemedi aparata yapacakmis kalmak istemiyor üstünde çok direk anne çişim gelmiyor diyor 10 dakka SONRA çişi geliyor o bile şaşırıp mutlu oluyor tam olarak ne zaman kendi geldiğini farkedip gidecek acaba
Ben bir buçuk ay önce denedim ve o gün yapamadım yani kızım inanılmaz derecede yordu beni vazgeçtim ve Çarşamba günü tekrar başladım inan o sürede o kadar değişmiş ki tutması geldiğinin farkına varması şimdi o kadar zorlamıyor beni
Mesela biz ilk bebeğiyle yaptık çişini onu götürdüm işte o yapıyormuş gibi konuştum konuştum şimdi bebeğine sen bekle sıra kızımda dedim ve oturdu yaptı:)
Bizde 4 yasa giricez yeni başladık klozetten korktu lazımlık aldım 2 kere yaptı ciş var diyo gidiyoruz oturuyoruz ama yapmadan kalkıyo aradan biraz zaman geciyo tekrar ciş var diyo yine oturuyo ama yapmıyo üstüne yapıyo çıldıracak gibi oluyorum pes etmicem ama komşum gündüzleri bez takma ama geceleri tak sonra gecede bırakırsın dedi benim kızım gece yapıyo hala bende gece bez takıyorum ama gunduz takmıyorum gunduzz iyice alıssın sonra geceye baslicam
Benim gece konusunda şükür ki sıkıntım olmadı gece ve gündüz uykusunda yapmıyor ama neredeyse çok az tuvaletw yapıyor 10 gündür ilerlemedim
Lazımlık al ona dene bir de. Klozetten korkuyor genelde çocuklar
Lazımligi oyun sanıyor
Korkutmak istemem ama biz 3 aydır uğraşıyoruz. Değişik bir inatlari var. Herşeyi anlıyor biliyor ama bile bile yapıyor büyük tuvaletini. Her defasında bikmadna usanmadan kıyafetine değil tuvalete yapmalıyız diye anlatıyorum. Kardeşlerinin yanına gitmek istiyor kakalar . Kıyafetine yaparsan gidemiyorlar uzuluyorlar diyorum . Anliyo ama ben kaka yapacagini fark edip oturtursam yapar yoksa altına yapıyor malesef. Video izlemeyi seviyorsa tuvaletle.ilgili video izletebilirsin. Cırtlı kitaplar var onlarda fayda ediyormuş. Çevremde kiler hep bu şekilde halletti. Bizde de hediye yöntemi işe yarıyor cisi öyle öğrendi. Allah yardımcın olsun. Ama pes etme. En büyük hata bu olur.
Post sahibi değilşm ve benimle aynı şeyi yaşayan biri varmış sevinsem mi üzülsem mi bilemedim az kala kafayı yicektim normalmiş
Yalniz degilsiniz bende de var aynindan. Ergoterapistle gorustum. Oyun terapisi önerdi. Ona basladik. Herseyi anlatiyor. Taharetlenmeyi bile biliyor dedi. Birkac gorusmeden sonra size karsi birseyi var anlayamadim dedi. Kizmadim,anlayisli oldum,öfke gibi birsey mi dedim hayir dedi. Çözmeye çalisiyormus bakalim insallah bulurda bende rahatlarim.
Ay evet kızım tam o süreçten geçiyor ya delirecem herşeyi anlıyor ısrarla söylüyorum gene gözümün içine baka baka yapıyor çiş gelmiyor diyor götürdukten 10 dakka sonra çişini yapıyor daha kakasını bir kere bile yapmamış bile
Ama daha çok yenisin 9 gün olmuş. Benimkinin çişini söylemesi 1 ay sonunda oldu. Biraz inatçı. Çişte sıkıntımız yok ama büyükte hala sorun var.
Sende sabret daha çok yeni belli ki zorlucak biraz seni
Ben de yemek uzereydim. Olur olmadık yerlerde yapıyordu birde bazen. Sinirden başka odaya gidip saknlesip öyle cikiyordum karşısına. Kendi de farkidna aslında yapınca mahcup oluyor gözümün iÇin'e bakıyor ama yine yapıyor yine yapıyor. Allah yardımcımız olsun. Bende yalnız olmadığıma sevindim.
Post sahibi evet öyle oluyor. Oturuyordum zar zor yok diyip kalkiyordu. Kalkar kalkmaz yapıyordu kıyafetine. Ama öyle öyle çiş tutmayı öğrendi. Az sabretmen lazim. Kolay değil malesef. Bence anneliğin en zor sureclerinden. Uykusuzluk gaz vs viz gelir yanında yani. Ama sabırlı ol bırakma pes etme. Bırakıp başlarsan daha kötü oluyor. Allah yardımcımız olsun.
Benim ki oğlandı tuvalete dergi ve kitaplardan kepçe sevdiği hayvanların resimlerini yapıştırdım tuvaletin duvarlarına hatta Birlikte kestik bayılıyordu diyordum hadi gidelim bakalım kepçen yerleri kazdı mı hayvalar vardı diyordum bakalım salyangoz çişini yaptı mı bakalım artık çocuk sürekli resimler için bile gitmek istiyordu uzun süre kaldı orada sende o neleri severse prenses kes böyle hayvan olabilir yapıştırın birlikte söyle hadi gidelim bakalım prenses elbisesini değişmiş mi hayvanlar acıkmış mı yemek verelim böyle oyun oynar gibi o ağlasada söyle kızım ben gidiyorum tavşan acıkmış görmem lazım o arada da tabi tuvalete otursun lafa tut söze tut söyle hayvanlarına şarkı söyleyelim falan filan yaptır
Tam olarak ne zaman kendi çişinin geldiğinin farkına varıp tuvalete gidecek acaba
Walla uzun sürdü hatta tam alıştı diye bezlemedim misafirlikte altına kaçırdı ayy öyle uyandım aldım bezi sildim halıyı ama ev sahibi öyle baktı ki yani çocuk sonuçta bide halısı zaten o kadar kirliydi silerken gördüm
Kendisinin tuvalete gitmesi için daha çok zaman var 9 günde alismasini beklemeyin. Halılar kalkıyor VS. Tamam ama yaz günü diye bu çocuk halısız evde gezerse usutup daha sık idrar yapma isteği doğacak. Onun haricinde kararlı olun direk klozete öğreteceğim diye ikinizi de hirpalamayin. Lazimlikla başlayın klozet korkunç gelebilir ilk başlarda. Ekran varsa eğer tuvaletle ilgili videolar izletebilirsin bizim 1 ayda anca oturdu 1 Aydan sonra ufak kazalar olsa da artık var diyebiliyordu. Tek başına gitmesi için de daha çok zaman var
Telefon izletmiyorum ayın 27 sinde düğünümüz var hemen sonrasında evime ilk defa gelecek bir teyzem var ben belki alışır bi şekilde biraz toparlarim diye başlamak istedim ama yetişmeyecek gibi ne yapacağım bilmiyorum evim de savaş alanı zaten keşke anlasa zaten direk temizliğe girecem ama nerde
O zaman düğün sonrasına bırakmalısın bu şekilde ikinize de eziyet olur canım sen extra bir strese girersin ve bu da çocuğa yansır
1,488,984 soru
24,338,064 cevap
345,928 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın