+2 oy
816 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde tarafından

image

Kızlar kızımın ateşi düştü ama şimdi yüzü dahil heryeri böyle , hastaneye götürmeli miyim başına gelen var mı ?

26 Cevaplar

0 oy
(2,064 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım başıma gelmedi ama ilk defa böyle olduysa doktora sormakta fayda var 

tarafından

Evet canım ilk defa oldu bu 1 saat içinde oldu 

(2,064 puan) tarafından

O zaman canım ya hastaneye götür ya da sağlık ocağında ki hemşirenin numarası varsa ona sor oda yönlendirme yapar isilik demişler ama ona benzemiyor 

tarafından

Yok isilik 1 saat içinde vücuda yayılmaz ki canım . Mesaj attım şimdi dönüş yapsın bakayim 

(2,064 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım umarım önemsiz bir şeydir 

tarafından

Allah razı olsun inşallah canım ❤️ viral gibi görünüyor götürmekte fayda var dedi hemşire 

-Reklam-
0 oy
(245 puan) tarafından

İsilik gibi ama anlamadım pek bi hastaneye götür bence

tarafından

Birden bu 1 saat içinde oldu canım isilik degil eminim evimde serin

0 oy
(4,225 puan) tarafından

Canım bu ateş sonrası döküntü diye biliyorum 

Ama sen istersen hastaneye götur 

Havalarda sıcak oldu

Isılık gibide duruyor 

Geçmiş olsun 

Hiç yoksa bir eczaneye götür 

Onlarda anlıyor 

Yanlış bilgi de vermek istemiyorum açıkçası 

Yaşı küçük gibi duruyor 

tarafından

4 aylık canım , 1 saat içinde oldu isilik olduğunu sanmıyorum eşim işten gelsin götüreceğiz 

(4,225 puan) tarafından

Anladım canım 

Geçmiş olsun 

Eşin gelene kadar ılık duş aldır 

Geçer 

Baktın ki geçmiyor hastaneye götur 

Kızımda olmuştu 

Açıkçası hastaneye gitmedim

Duş aldıktan sonra geçti 

tarafından

Onuda deneyeyim canım teşekkür ederim ❤️ 

0 oy
(1,738 puan) tarafından

Kaç aylık ek gıda alıyor mu yediği bişey dokunmuş olabilir 

tarafından

4 aylık canım sadece anne sütü 

(1,738 puan) tarafından

Bugün farklı bişey yedinmi peki anne sütünden de alerji geçer 

(1,738 puan) tarafından

Aa simdi bi önceki postuna baktımda ilaçta yapabiliyor pişik falanda yapıyor yani pekcok nedeni olabilir bı arkadasimin kan ilacindan sonra oluştu antibiyotik vermiş sanırım doktor ondan da olmuş olabilir doktor muhtemelen Zaiden diye bı alerji ilacı var ondan verir yatmadan önce kullanılıyor uçlari var gibi duruyor alerjik bence

tarafından

Her gün yediğim şeyler canım ekstra farklı birşey de yemedim ki 

(1,738 puan) tarafından

Büyük ihtimal ilaçtan dolayı olmuştur bizde antibiyotik kullanmıştır çok fena pişik yapmıştı daha çok küçükler o yüzden bazı doktorlar antibiyotik vermiyor yan etki durumu olabileceğinden dolayi

tarafından

Kız 1 değil 2 tane antibiyotik verdi 🤦 pişik olmadı ama eşim gelsin götüreceğiz inşallah 

(1,738 puan) tarafından

Aa bide iki tane daha çok küçük ya bizde antibiyotik kullandık ama çok az miktarda olmasına rağmen yan etki yapmisti bizdede. Doktora götürdün mü ne dedi

tarafından

Götürdük canım antibiyotik alerjisiymiş, pazartesi günü alerji bölümüne gideceğiz 

(1,738 puan) tarafından

Bu aylarda hemde iki tane antibiyotik kullanmasından sonra bu şekilde vücudun tepki vermesi çok normal ağır geliyor daha minicik. Alerji bölümüne gerek varmı bilemedim ya hemen alerjiye gonderiyolar da nedeni belli zaten. Bizimde muzdan sonra kabarmisti birsuru test istediler yaptırmadım hiçbirini bir ay sonra tekrar verdim hicbi tepki vermedi yani demek istediğim alerjiden ziyade çok küçük olduğu için bünyesine ağır gelmiş oda tepki vermiş başka bişey çıkacağını zannetmiyorum

0 oy
tarafından

Atesten oluyo bu dokuntu bi kere benim oglumda cok ateslenmisti hastaneye gidene kadar atesi dustu ama boyle dokuntuler kaldi doktor atese bagli dokuntu onemli degil dedi 

tarafından

Bence hastaneye goturme yeni hastalik atlatmis sokma mikrobun icine tekrar ama saglik ocagina gotur bi goster kapanmadan onlar yonlendirsin ezcaneye bile sorabilirsin hastaneye gotureyim mi basit bisey mi diye 

tarafından

Mesaj attım şimdi canım aile hekimine 

tarafından

Naptin cicegim ne dediler 

tarafından

Antibiyotik alerjisiymiş kuzum pazartesi günü alerji bölümüne gideceğiz 

tarafından

Gecmis olsun kuşum 

0 oy
(1,012 puan) tarafından

Ateş sonrası benim kızım da böyle oluyor, etrafımda da ateş sonrası böyle olan bebek çok gördüm bir iki güne geçiyor

tarafından

Tehlikeli değildir değil mi canım 

0 oy
(375 puan) tarafından

Alerji var canım 

tarafından

Canım 4 aylık ve 1 haftadır 39.5 derece ateşi vardı anne sütünden başka hiç birşey içmiyor . Döküntüden başka belirti yok 

0 oy
(10,202 puan) tarafından

Çok az   benim kızında vardı sonra geçti ateşlenmisti kız 

tarafından

Ateşten mi kaynaklı 

0 oy
tarafından

Gecmis olsun kuzucuga ,gotur canim her ihtimale karsi

tarafından

Götüreceğim canım eşim gelsin 

0 oy
(7,644 puan) tarafından

Yüksek ateş düştükten sonra döküntü yapabilir büyük ihtimalle ateşi birdaha çok yükselmez altıncı beşinci hastalık yada el ayak hastalığı olunca böyle oluyor bide kızıl salgını varmış yine geçen sene ikiz yiğenim buna benzer olmuştu tâbi doktor daha net doğru bir şey söyler geçmiş olsun

tarafından

Antibiyotik alerjisiymiş canım 

(7,644 puan) tarafından

Aaa auğmentin grubu bir şeymi kullandın  çok geçmiş olsun inşallah

tarafından

Bilmiyorum ki Allah razı olsun inşallah canım, cefaks'tı antibiyotik. Doktor yazarken sordu alerjisi olduğu birşey var mı diye bilmiyoruz dedik 

(7,644 puan) tarafından

Çok küçük daha alerjisi neye var ne yok bilemezsin inşallah bir daha bu kadar çok hasta olmaz ufak olunca insan daha çok üzülüyor kullandığı ilacın adını unutma birdaha gerek olursa doktora dersin ama yinede inşallah hasta olmaz

0 oy
tarafından

Geçmiş olsun Sümeyye ateşten döküntü olmuş sen bı acile git canm krem vs verirler 

tarafından

Ablam antibiyotik alerjisiymiş götürdük 

tarafından

Anaaa klamox mi verdi kuzum 

0 oy
(891 puan) tarafından

Benim oğlum da 8 9 aylıkken böyle ateşli hastalık geçirmişti sonra vücudunda böyle şeyler çıktı ben doktora götürmüştüm ve bunun döküntü olduğunu ateşli hastalık getirince bazen böyle olabileceğini korkulacak bişey olmadığını söylemişti 

tarafından

Canım ateşliyken döküntü oluyormuş, ateşi bittikten sonra başladı bu, antibiyotik alerjisiymiş 

0 oy
(104 puan) tarafından
Götürüp göstermekte fayda var çok geçmiş olsun canım
tarafından

Teşekkürler canım götürdük 

0 oy
tarafından

İsilik gibi duruyo ama ateş döküntüsü de olabilir sıcaktan oluyor ateşide vardı zaten dk krem veriyor çinko içerikli iyi geliyor bende bebeğe yeni aldim

tarafından

İkiside değilmiş antibiyotik alerjisiymiş 

tarafından

Ya çok geçmiş olsun şimdi iyimi antibiyotik alerjisini ilk defa duydum

tarafından

Bazı antibiyotikler çocuğa alerji yapabiliyormuş valla bende ilk defa duydum, vücudu aynı ama keyfi yerinde 

tarafından

Maşallah daha iyi olur inşallah havada sıcak bide benimki dişleri üstler patliyo zor yani Allah bize kolaylık versin 

tarafından

image

vucudunkadi kızarıklık için bize bunu yazdı dk çok iyi geldi çinko içerikli 3 defa surebilirsin dedi ikinci surdugumde geçti deneyebilirsin istersen
0 oy
(8,098 puan) tarafından

5.hastalık gibi görünüyor 

(16 puan) tarafından

Evet bunu yazacaktım 

tarafından

Antibiyotik alerjisiymiş, o dediğiniz ateşliyken oluyormuş bizim ateş sonrası oldu 

(8,098 puan) tarafından

aman geçmiş olsun canım. ilaç alerjisi de sıkıntı iyi ki götürmüşsün bundan sonrasında da dikkat edilir hem 

0 oy
(46 puan) tarafından

Ateşten sonra döküntü ola biliyor bazen böyle benim oglumda olurdu yani doktora sordugumda öyle söylemişti ama içiniz rahat etsin bi doktora gösterin.

tarafından

Antibiyotik alerjisiymiş canım 

(46 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun saglıcakla büyütün yavrunuzu.

0 oy
(639 puan) tarafından

Benim bebeğimde böyle olmuştu benim ki o zaman 8 aylıktı ama antibiyotikten sonra böyle oldu doktora gösterdim normal dedi antibiyotiği bıraktıktan sonra devam ederse getir dedi çok şükür devam etmedi sizinki de öyle olabilir Allah şifa versin inşaallah 

tarafından

Aynen canım bizimde antibiyotik alerjisiymiş 

0 oy
(2,826 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım, 6.hastaliga da benziyor bir doktoruna danış o da ateş sonrası oluyor. 

imageleke.parmaginla actirdiginda beyaz oluyor ise isiliktir olmuyorsa döküntü, alerji veya 6.hastalik olabilir

tarafından

Olmuyor canım ya birazdan götüreceğiz hastaneye

(2,826 puan) tarafından

Geçmiş olsun kuzum, götür bakalım 

tarafından

Allah razı olsun inşallah canım, antibiyotik alerjisiymiş 

0 oy
(11,746 puan) tarafından

Üst katimin oğlu bebekken böyle olmuştu meğerse soğuk havale geçirmiş..

Seni korkutmak için demiyorum ama o epilepsi oldu 5 sene tedavi gördü şuan 5 yaşında aşırı Zeki Atılgan konuşkan bir çocuk 

tarafından

Canım varsa nasipte olur , gideceğiz birazdan hastaneye 

(11,746 puan) tarafından

Allah korusun canım 

tarafından

Allah razı olsun inşallah canım antibiyotik alerjisiymiş 

0 oy
(15,820 puan) tarafından

Ateş döküntüsü ilk ateşlendiğinde oluyor canım genelde 

tarafından

Yok canım ateş bitti yeni oldu 

(15,820 puan) tarafından

İlk derken canım hayatında denk geldiği ilk ateş. Kızım da beş aylıktı ateşlendi ilk kez ateş düşünce böyle vücudu tane döktü 

tarafından

Ay anladım canım ama antibiyotik alerjisiymiş 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 472 göst.
0 oy
7 cevap 126 göst.
28 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Nagiiiss (500 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 165 göst.

Kategoriler

1,488,980 soru