İlk çocuğum normaldi bu makat geliş sezeryan gözüküyor belki de düzelir bilmiyorum herkes sezeryan çok kötü diyo kötüsünü de geçtim gurbetteyim kimse gelmiyo beni çağırıyorlar bende düzeni bozmak istemiyorum kendi evimde rahat olurum diyorum toparlarmiyim kendimi idare edermiyim bilmiyorum
Refakatçi eşim olsa alirlarmi bilmiyorum çok yıprandım düşünmekten eşim diğer çocuğuma güzel bakar yardımcı olur ev işlerine belki biraz yemekte zorlanir bilmiyorum
Sezaryen dogum aninda aksi bi durum olmadikca zor degil bi aci hissetmiyosun cunku. Sonrasinda da agri kesicilerle filan yine asiri kotu olmyyorsun ama ayaklanma durumu hemen olmayabilir en azindan ilk iki gun bakacak birisi şart eşin bakabilir ama bir cocuk daha var diyorsun ayrica devlet hastanesiyse esini almayabilirler. Seni cok yormayacaksa bir haftaligina ailene git dogumunu yap evine dôn derim. Gelebilecek birisi varsa da 3 gun gelip kalsalar yeter. Yapayalniz olmaz maalesef.
Agrı kesıcıler emziren kadına bi parol verilir ilk gün amelıyat günü dısında agrı kesıcı verılmez :D nasıl acı hissetmiyor ben 2 sezeryan oldum da tam anlayamadım
Parol,minoset, aferin gibi parasetamol grubu verilir Gözde hanim. :) Ameliyat günü dışında da recete edilebiliyor bana da edilmisti evde kullandim. Ameliyat sirasinda aci hissettiyseniz anesteziyle veya vucudunuzun anesteziye verdigi tepkiyle alakali bir durum olabilir cunku amaci aci hissettirmemek ya ben hissetmedim mesela. Sonrasinda sifir agri aci demedim asiri kotu olma durumu yok dedim ikisi arasinda fark var hem de bunyeden bunyeye dogumdan doguma fark edebilir. Herkes gibi bende kendi tecrubelerimi yazdim.
Hayır hayır ben sezeryanı en ıyı atlatan ınsanımdır :D zaten normal doguma katlanamayacgaımı bıldıgım ıcın de sezeryan ıstedım, parasetamol grubu ilaçların agrı kesıcı ozellıgı cok dusuk, yani bir mazejık bir arveles gibi degıl :) ha bir de kullanmak tamamen insiyatif, cunku süte geçiyor, o yüzden guclu agrı kesıcıler verılmıyor, mesela ben süte geçtiği için hastanede verilen dışında yani ilk gece dısında agrı kesici kullanmadım bir de parolun yardımı olacagına da hıc ınanmadım amaaa ben sezeryandan sonra tramatol, fentanil içeren igne olup da ayaga kalkamayanı da biliyorum, o yüzden genel konustugunuz için yazdım
Kızımı sezaryenle doğurdum, şimdi ikinci de öyle olacak. Doğum yapmak tabiki zor ama aşırı kötü değil. Bu birazda sizin acı eşiğinize bağlı. Özel hastanede eşinizi ve çocuğunuzu alırlar yanınıza. Ama devletse almazlar tabiki. Onun içinde kendinize bir hasta bakıcı tutabilirsiniz o gece size refakatçi olması için, anneniz falan gelmiyorsa. Başka şehire gitmeyin zaten, doğum sonrası eve 2 çocukla dönmek daha zor olur eminim
2 normal 2 sezaryen oldum ben sezaryenden yanayım her zaman hiç zorlanmadım tek zorlayan anestezi vucudumda çok gezdi başım boynum heryerim çok ağrıdı dikiş ağrısını 2,3 güne tamamen geçti her işimi kendim yaptım hatta dogum yağtıgım gece bile ben kendim baktım sabaha kadar
2 kez sezeryanla doğum yaptım 3. 4. Günü kendini idare edecek duruma geliyorsun yemek yapma vs. Gibi esin bir hafta kalsa evde sonrasında kendin herseyini halledersin Allah'ın izniyle sağlıkla kucağına al inşallah ♥️
Kimine kolay kimine zor canım. Normal doğum yapmışsın o sana muhakkak zor gelmiştir. Kendi deneyimim ben de ilki normal ikincisi sezaryen doğum yaptim. Sezaryen doğum kesinliklle normal doğum kadar hızlı ayağa kaldırmıyor muhakkak birileri lazım yanında. Hem bebek var hem kardeşi var yemeği var senin dikişlerin var. Biri lazım he eşin belki bu konularda çok iyidir. O zaman bir şey demem ama şimdiki aklım olsa bence kim gel burda doğur biz bakarız diyorsa git orda doğur derim.
Sezeryan doğum yapanlari ayakta alkışlıyorum benim için çok kötüydü enfeksiyon kapmisim belki ondandır hem çok ağrım oldu hem zor toparlandım zaten yatağımdan hiç kalkamadım bir kaç gün
Dur kız söyleme böyle :)
Belki yaş etkisidir ama ben çok zorlandım benimki de makat geliş idi sancım başlayınca gittim doğuma iki gün aç kaldım doğuma aldılar çocuk ikide doğdu ben 5 civarı ameliyathaneden çıktım yataktan kalkamadım hiç birde alt tarafı uyusturmuslardi çocuğu filan kalkıp alamadım çok zor idi ve çok ağrım oldu benim herkes normal ilk sezeryan dediler sonra meğer enfeksiyon varmış çok çektim ya inşallah senin kolay olur benim yaşım 38 idi oda vardır belki etki eden
Neden iki gün aç kaldınız ki ? Bana doğum için gün verdi ve gece 12 den sonra yiyip içme denmişti sadece
Çünkü sancım başladı o saatte doktor olmadığı için doktor gelesiye kadar serum taktılar doğum sancım başladı hizlaninca doktora gittim acilden yatırdılar sancı için derim taktılar hem sancı hem sezeryan ağrısı çok yıprattı beni
Doktor zaten doğum başlayınca geliyor bence size tecrubesiz bir ekip denk geldi ya boşuna ağrı cekmissiniz
Komsum normal dogum yapti 1 ay kalkamadi ben sezeryan yaptim 20 dk surdu dogumum gece 23.55te cikmistim sabah ezani vaktinde koridorda yuruyodum hemsireler sizi kim kaldirdi dedi kendim kalktim dedim hic de yatmadim desem yeri baska kimsen yoksa esin kalsin refakatci bazi hastaneler cocugu bile kabul ediyolar
5 ay önce sezeryan oldum sanırım dünyanın en kolay sezaryeni benimkiydi hem ameliyat hem ameliyat sonrası benim için çok kolay geçti sadece ameliyattan çıktıktan sonra ki 2 saat kadar ağrım oldu ama şiddetli bir adet ağrısı gibiydi Daha sonrasında zaten ağrı kesici verdiler ilk gün ağrı kesici kullandım daha sonra ağrı kesici istemedim çünkü hiç ağrım kalmamıştı Doktorlar hemşireler çok ilgiliydi Devlet Hastanesinde oldum bu arada senden ricam Eğer tek kişilik odada değilsen eşini refakatçi olarak alma çünkü yanındaki hasta rahatsız olabilir benim ameliyatım kolay geçti fakat yanımdaki refakatçi ve onun eşinden çok rahatsız oldum onlar yüzünden hala travma Kaldı Bende
Bacım bakacak birin yoksa ailene git bi hafta da olsa kendi başına halledebileceğin bişey deil mümkün deil
Kendi ailem yok eşimin ailesi var rahat edemem diye düşündüm
Yapacak bişey yok bacım mecbursun baktır kendini bebek doğuruyorsun torunları onların
Kaçıncı haftadasın? Doğum pozisyonuna getirebilen egzersizler varmış.
Canım korkma bence çünkü bu senin ilk doğumun değil eğer bu senin ilk doğumun olsaydı sonuçta hiçbir şekilde bebek bakmayı bilmiyordum ancak şu anda bebek bakma deneyimin var sezeryan bence daha önce bebeklik bakma deneyimi hiç olmamış kadınlar için de zor ve günümüz teknolojileri ile artık sezeryan ameliyat çok daha hafif geçiyor sen bence olumsuza odaklanma
2gune eskiden farksizdim.Annem dikişlisin kizim dur demese hatirlamiyordum.
İnşallah bende sizin gibi olurum çünkü kimse rahatını bozup gelmek istemiyorsa bende gitmek istemem
Düzen bozup gelmiyorlarsa diye düşünmemenizi tavsiye ederim ilk bir hafta bana evde annem baktı Bedensel olarak sorunum yoktu ama lohusalık depresyonum çoktu annem bir hafta sonra evine döndü Çünkü o evin de bir düzeni var başka çocukları var eşi var Ev yerinde durmuyor kirleniyor yemek yapılması gerekiyor Yoksa depresyonu ben dayanamayınca annem gel bizde kal ben sana burada bakarım dedi kırkım çıkana kadar orada kaldım ne onun evinin işi gücü aksadı neler ben mağdur oldum Ortada tek kaldım eşim de yanımıza gidip geldi hep çok daha güzel bir süreç oldu
1,487,375 soru
24,315,096 cevap
344,973 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın